Asker Konulu dizilerden biri daha / Military Prosecutor Doberman

Asker konulu diziler haricinde, hemen her dizide askerlikle ilgili bilgiler almak mümkündür, eğer Kore dizisi izleyicisi iseniz bilirsiniz. Ayrıca sevdiğimiz oyuncular, idoller askere giderler, dönsünler diye bekleriz. Çürüğe çıkarlar, para mı yedirdi, yalancılık mı yaptı ne oldu diye bir dolu dedikodu yapılır. Yani Kore’de asker olmak önemli bir şeydir. Pek kaçış yoktur, kaçıp da yakalanırsanız, afaroz edilirsiniz falan da filan. Askerde de eziklenilir, bu da hem filmlerde, hem cde dizilerde çok sık dile getirilir. Es son D. P’yi izlemiştim. Yazdım da sanıyordum, ama yazmamışım. Hatta ikinci sezonu da izlememiştim. İkinci bölümde bırakmıştım, çünkü bu dövülme sövülme, kötü muamele görme olayları beni çok etkiliyor. Çoğunuz gibi ben de sinir sistemimi düzeltmek amacıyla bu dizilere kaçıyorum. E daha fazla bozulacaksa, niye kendime eziyet edeyim ?

Bu üstteki tipler dizinin temel taşları. Ahn Bo Hyun – ki dizideki adı Doberman’a benziyor – yani Do Bae Man. Askeri savcı olan anne ve babasını kendisinin de içinde olduğu bit trafik kazasında kaybettikten sonra liseyi bile bitirmeyip baro sınavını geçer ve avukat olur. Ama üniversite mezunu da olmadığından herhangi bir şirkette işe giremez. Eski savcı , anasının gözü bir avukat olan Young Moon Go (Kim Young Min ) ki alt ortadaki ahjussi, en az on yıl askeri savcı olması karşılığında kendisini iyi bir şirkete aldıracaktır. Bu arada da kendi kirli işlerini yaptıracaktır bizim dobermana. Bizimki de oportünist, para düşkünü dizinin başında, kabul eder bu teklifi.

Kıza gelince o da savcı, ama dışardan saftirik görünüp, içerden iyi dövüşçü, kızıl peruk filan takıp delüks taksi dizisindeki gibi insanları cezalandırıyor filan. Ayrıca büyük bir şirketin varisi, alt sol baştaki kadın general ve kıdemli avukat bir olup babasının şirketini ele geçirmişler, babayı trafik kazasında öldürmüşler, kız da kazadan sağ çıkmış, intikam planlıyor.

İntikamını da doberman ile birlikte almak istiyor, çünkü aslında düşmanları aynı kişi. İşte bu arada davalar, askeriyenin halleri, dolaplar, düzenler filan. Hatta davalardan biri şu bizim ünlü Seungri olayını , Burning Sun skandalını anımsatıyor.

Dizideki bazı mantıksızlıklara takılmazsanız ( Dobermanın askerlikten ayrılıp, sonra babasının çiftliği gibi kısa sürede mekana, hem de davaya geri dönmesi gibi ) çok sıkmadan izlenebilir. Ben bir de hem kızı, hem çocuğu severim. En son Destined with you’da Rowoon ile oynamıştı, ama hala izlemedim o diziyi. Bundan sonra da Lee Jae Wook ile bir dizisi olacak Netflix’te.

Bir de dizide kadın generalin yaveri kız vardı. Yeni yeni parlıyor yıldızı. O bizim eski nuna dizisi I do I do’nun oyuncusu Lee Jang Woo ile evlenmiş, geçen hafta okudum. O diziyi de çocuğu da severim. Bir süredir çıkıyorlardı, aslında hemen evlenmek istemiyormuş da, babası 80 yaşında olduğu için oğlunun mürüvvetini görmek istemiş. Ya aynı biz değil mi bunlar ?

Jo Hye Won da çocuktan sekiz yaş küçükmüş. Hoş çocuk .çocuk dediğim de koca adam oldu artık 38 yaşında.

Bu kızı daha önce de Queenmaker’da izlemişim, ama hatırlamıyorum.

Sonuç olarak öyle, “ Aman da ne harika Kore dizisi!” diyebileceğimiz bir dizi değil, çabuk tüketilecek çıtır çerez bir şey, zamanı olanlar izleyebilir. Biz yobo ile bir şeyler yerken izledik. 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: