DOKKO JIN’IN İLK AŞKI, THE GREATEST LOVE

gl6

The Greatest Love favori iki kadın oyuncumdan Gong Hyo Jin’in başrolunü Cha Seung Won ile paylaştığı sevimli mi sevimli romantik komedi bir dizi. 2011 yapımı. Diziyi ünlü senaristler Hong Sisters yazmış. Bilindiği gibi You are beautiful, Hong Gil Dong, My Girl Friend is a nine -tailed fox, Master’s Sun ve Big de onların senaryosunu yazdığı başarılı diziler. Diziye Gong Hyo Jin var diye başlamadım.  Favori kadın oyuncularımın diğeri Kim Sun Ah’nın City Hall dizisini yeni bitirmiştim. Cha Seung Won’un başka hangi dizisi var diye arayınca Gong Hyo Jin ile dizisi olduğunu görüp,”Hah ! Bundan sonraki dizim bu!”dedim. Demiştim yani. Çünkü diziyi izleyeli çok oldu. Ama yazmaya anca sıra geldi.

Gong Hyo Jin dizide on yıl önce populer olan, ünlü bir kız grubunun üyesini oynuyor. Bir skandal sonucu grup dağılmış, sorumluluk da Gu Ae Jung( Hyo Jin )’in üstüne yıkılmış. Tüm suçlu o gözükmesine rağmen açıklamadığı olaylar olduğu için  gerçekte ne olduğunu bilemiyoruz. Olaylar yavaş yavaş çözülüyor. Ama hali  hazırda Ae Jung’dan kamuoyu nefret ediyor ve o da ancak yeteneğinin altında, düşük düzeyde işler yaparak geçinmeye çalışıyor. Babası ve yeğenine bakmak zorunda çünkü. Ağabeyi ise menajerliğini yapıyor.

Cha Seung Won ise Dokko Jin isimli çok ünlü bir yıldız. Yoon  In- Na’nın oynadığı Kang Se-Ri isimli bir diğer ünlü yıldızla çıkıyormuş gibi rol yapıyorlar. Bu her ikisinin de işleri için karlı gözüküyor ajanslarınca. Kız da Ae Jung’un eski grup arkadaşı ve skandala neden olan ikiliden diğeri, mazlum sanılanı. Ama durum bilindiği gibi değil.  Dokko kendisini beğenmiş, şımarık, başkalarına pek önem vermeyen, bencil bir karakter. Dizinin başlarında yani. Sonra hepimizin beklediği gibi bir açığını yakaladığı için onunla tanışan Ae’yi sevecek, onsuz yapamaz olacak. Bu arada zamanında bir kalp ameliyatı geçirmiş ve ameliyatta Ae Jung’ın grubunun şarkısını dinleyen doktor yüzünden ne zaman o şarkıyı duysa çarpıntısı tutuyor. Hayatında hiç gerçekten aşık olmamış. Dokko Jin’in ne manyak ve fakat ne sevimli bir tip olduğunu anlamanız için aşağıdaki videoya şöyle bir bakmanız yeter. İkide bir nabzını ölçmesi, Ae Jun’ın yeğeni ile diyalogları, yardımcısı ile ilişkisi, aşık olmasına şaşmış halleri müthiş keyifli. Ben Dokko Jin 🙂

Tabii iyi aile çocuğu bir rakibi de var. İkinci erkek olmazsa olmaz. O da geleneksel tıp ile uğraşan bir doktor. Yoon Pil Joo. Doktoru Yoon Kye Sang oynuyor. Dokko Jin’in kıskançlıkları gerçekten hoş. Doktor tabii ki dizinin sonuna kadar kızımıza iyi davranıyor. İkinci kadın karakter de kendisi ile ilgili. Doktor ve başrol kızımız birlikte bir çöpçatan programına katılıyorlar.

gl7

Esas kız iki erkek arasında, birisi iyi çocuk diğeri deli ama karizma.

Dizide ünlü yıldızlar ve karşılaştıkları sorunlar, hayran kitlelerinin onlara davranışı, ajansların tutumları gibi pek çok olayla ilgili bilgi sahibi oluyoruz. Gong Hyo Jin pek çok dizisinde olduğu gibi yine ezik , ama içten içe her şeye dayanabilecek kadar güçlü bir karakter sergiliyor. İkilinin ilişkisine baktığımızda kızımız hayat gailesi içinde boğulduğundan aşkını daha güçlü hissettiğimiz Dokko Jin oluyor. “Seni evime götürüp şarj aletim olarak kullanıcam.” demeler, hediye patates filizlenmesine sevinmeler, nabzını ölçen aleti aşk ölçer gibi  kullanmalar, başka kızların ilgisi karşısında ” Benim şarj aletim var, dokunursan kısa devre yaparım.” demeler, hepsi Dokko Jin’imiz de. Sevdiceğine tokat atan menajeri benzetmesi de hala gözümün önünde. Sevdiğini koruyan erkekleri severim. O menajer de ne dayaklık karakterdi.

gl2

E back hug olmazsa o bir Kore Dizisi değildir zaten 🙂

 

Filmin küçük oyuncusu resmen rol çaldı. O ne sevimli veletti öyle. Dokko Jin’in bıyığında inek ( Korece So ) yazısı görmesi, Dokko Jin’in Ding Dong diye seslenmeleri, ortamdan dolayı ayrı masalarda piknik yapmaları, her sahne sevimlilikten uçuyordu. Şöyle orjinal bir bölüm koyalım :

Dizimizin sonu da pek çok Kore Dizisinde olmayan kesinlikte sahnelerle bitti. Ben sonu izleyiciye bırakan, belirsiz sonlardan hoşlanmıyorum. Sanırım bizim gibi Türk filmlerinin gelinlikli ya da mezar sahneli sonlarına alışmış  izleyicilerinin Kore Dizisi finallerini  çok beğenmemesi kesinlik arayışından. Eee ne oldu şimdi ya, demeyeceğiniz bir  dizi The Greatest Love / En Güzel Aşk.

Dizide olmazsa olmaz ayakkabı giydirme sahnesi de var.

ayakkabı

Kızımız  ile oğlumuz öpüşüyor :

gl4

 

 

Dizimizin şarkısı dugın dugın, Thump Thump :

You may also like...

2 Responses

  1. kiperg says:

    Kedimi kaybettiğim ve çok üzgün bir dönemde başladığım ve gülerek ağladığım bir dizi oldu the greatest love. Yine haklısın ajumma gerçekten seyredilmelik karakteristik bir dizi. Aslında yer yer bana Secret Gardenvari gelmedi de değil, sadece hyunbin eşofmanlarıyla yapılan gönderme değil, kendini kafdağında gören baş erkeğin kızı başta çok aşağılaması ve sonunda aşkından o dağlardan tepe üstü çakılması, Gu aejung’un gil raimi aratmayan özür dilemeleri, kabullenmişliği gibi sahneleriyle de hatıralarımı canlandırdı dizi. Kısacası hem çok eğlenceli hem de hertürlü klişeyi içinde bulabilecek bir kore dizisi olduğunda hemfikirim. Ben de çok sevdim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: