Baştan Çıkarıcısı Yüzünden İzlediğimiz Dizi / The Great Seducer

Ah Ah Woo Do Hwan olmasaydı sanırım bu diziyi hiç birimiz izleyip bitirmezdik. Çoğumuzun biraz Ryu Jun Yeol’e, biraz da Seo Kang Joon’a benzettiği, ama bence her ikisinden de farklı bir karizması olduğunu düşündüğüm, son zamanların parlayan oyuncusuna bu ne idüğü belirsiz vıcık vıcık dizide yazık edildi yorobun. Halbuki Mad Dog‘dan sonra ne sevinerek beklemiştim yeni dizisini. Dizi bir de dizi tarihinin en düşük ratinglerinden birisini alarak bitti. Şimdi neden böyle oldu azıcık bunu açalım.

Bu dizi bir uyarlama.  Fransız yazar Pierre Choderlos de Laclos ‘un Les Liaisons dangereuses (Dangerous Liaisons) romanından alınmış. ( Tehlikeli İlişkiler) Filmi de sanırım iki kez çekilmiş. Tabii + 18 sahneler içeren ve Gleen Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman, Keanu Reeves’in oynadığı filmi tutup Kore ergen dizisi yapmaya kalkarsanız olacağı budur. Ben ki kitabını okuduğum romanın bile sinemaya ya da TV’ye uyarlanmasını sevmiyorum. Bir de farklı ülkelerin gelenek göreneklerine uymayan öyküleri uyarlamaları iyice saçma oluyor.

Başroller dört taneydi.  Gençlerin gereksiz ailelerinin yer aldığı bölümler tam bir Çin işkencesiydi. Oraları atladım . Saçma sapan aile ilişkileri, onun oğlu ötekinin kızıyla evlenecek, şirketler birleşecek de kurtulacak filan, abuk subuk şeyler.Hayır bir de konu olsun diye yan karakterlere de aşk meşk aksiyon yazmaya kalkmışlar, ama konular hiç de izlenesi değil, durum iyice bka sarmış.  Dizi  tam dayaklık  üç zengin çocuğunun boşluktan  halt yemesini anlatıyor. Çocuklar üniversiteye bile başvurmamış, kız hadi çello çalıyor bir marifeti var en azından.   Woo Do Hwan, Kim Min Jae ve Moon Ga Young ailelerinden ötürü mutsuzdurlar. Kim Min Jae bir dolu üvey kardeşi, yengesi bilmemnesi ile aynı evde oturup sürekli dayak yer, sanki aşiret  ailesi töbe töbe.  Kızın doktor olan marifetsiz anası, hapse giren babası, Woo Do Hwan’ın da bir kazada ölen hasta annesi ve kendisine oğlu olmadığını gösteren belgeyi dizinin başında veren bir babası vardır. Çocuklar bu  yüzden bir araya gelip  milletle dalga geçerler. Gençlerin aşk hayatları da hızlıdır, arkadaşlarının annelerine kadar kimi buldularsa götürürler. Prezervatifler ortada uçuşur filan. Aslında başta iki erkek de kıza aşık gibidir. Kız da Woo Do Hwan’a aşıktır, ama değilmiş gibi davranır. Ama her iki çocuğun da kıza diğer kızlara olduğundan farklı davrandığını görürüz. Zor zamanlarda birbirlerinin yanlarındadırlar, ama hastalıklı bir arkadaşlıktır bu. Sonra kız, İlk aşkının attığı kazığın intikamını çocuğun ilgisi olan iki kızdan almak ister. Kızlardan biri Joy’dur, Do Hwan onu baştan çıkarma planları yapar. Daha doğrusu hep birlikte yaparlar. Ama hepimizin beklediği gibi sonuçta olan kendilerine olur. Do Hwan köpekler gibi aşık olur, kız da sevdiğini kaybeder. Ama bu arada aile ilişkileri kadar karışır ki, kimin eli kimin şeysinde anlamıyorum diye yakınırsınız. Çocukların ebeveynleri arasında da kompleks ilişkiler vardır. Do Hwan’ın babası Joy’un annesinin ilk aşkıdır ve süregelen bir ilişkileri vardır. Moon Ga Young’ın annesi ise Do Hwan’ın babasıyla iş ilişkisi dolayısıyla evlenecektir. Kim Min Jae’nin üvey kardeşi filan diye de devam edebilirim aslında ama sinirimden hepsini atladım, bir an önce unutmaya çalışıyorum. Beynimin müstesna köşelerinde yer etmesinler en azından.

Joy biliyorsunuz Red Velvet kız grubundan ve idol.Daha önce kendisinin The Liar and his Lover adlı dizisini yazmıştım. Bence bu dizide oyunculuğunu daha geliştirmiş. Ben Hyeri ve Suzy ve de Yoona’dan daha çok seviyorum kendisini. Bir de normal ölçülerde bir kız olması ve yuvarlak hatları hoşuma gidiyor, gülüşünü de samimi buluyorum. Kemik torbası, 0 beden oyunculardan gına geldi. Sağlıklı, mutlu bir kız. Do Hwan ile kimyasına da bayıldım. Gerçi dizi bitti Do Hwan’ın Ka Young ile dedikodusu çıktı, ama taraflar yalanladılar. Herkes Moon Ka Young’ın daha güzel olduğundan ve daha iyi oyuncu olduğundan söz etti. Oyunculuk tamam, tamam ama ben Joy’u tercih ederim. Zaten dizideki yılanlıklarından ötürü de sinir oldum kendisine. Her yerden çıkıp milleti birbirine kattı.

 

 

Woo Do Hwan cool, sinirli, somurtuk ve üzgün halleriyle daha çekici bence. Mad Dog’da böyleydi. Burada kendisine köpek yavrusu imajı çizmişler, o yüzden de bana çok doğal gelmedi. Dizinin yarısında da salya sümük ağladı. Bir bölüm kavuştularsa, diğer bölüm ayrıldılar. Onların ayrılıp barışmalarından benim başım döndü. Klasik sahnelerin neredeyse hepsi vardı.

 

Ağlama sahneleri :

 

Ebeveynlerin aşk ve iş ilişkisi beni baydı resmen. Olgun aşıklara karşı değilim, ama Should We Kiss First‘teki gibi olsun canımı yesinler. Bu dizideki olgun ilişkileri  meşkler bencil, çıkara dayalı ilişkilerdi, bir de zerre kimya yoktu. O yüzden oralar geldiğinde hızlı hızlı geçtim. Bu alttaki ikisi Joy’un anasıyla, Do Hwan’ın babası birbirlerinin ilk aşkıymış, olmaz olsalarmış, ömrümü yediler.

Hikayenin aslında ve çevrilen filmlerde dizi sonu mutsuz bitiyor, başrol erkek ölüyormuş. Bizimkiler zaten konuyu sulandırdıkları için sonu da mutlu son yaptılar. 5 yıllık bir zaman atlaması oldu doğal olarak. İkinci çifti de kavuşturdular. Bundan sonrası için bence Do Hwan fantastik bir dizide nuna romans filan oynar. Olmadı polisiye olur. Kim Min Jae ikinci erkek rollerine, Moon Ga Young’da kötü , hain kız rollerine devam eder. Hayır, başrol olacağına inancım yok, kızlar kötü kız oldular mı üstlerine yapışıyor, erkekler başrol olabiliyorlar. Bakınız Nam Goong Min ve Kim Jae Wook. İkisinin yeni dizileri  başlasa da izlesek.

Not. Woo Do Hwan’ın seksi ses tonunun güzelliğinden söz etmeyi unutmuşum, aman üzerimde kalmasın, hemen  söyleyeyim 🙂

Dizinin müziklerine gelince bir  iki  örnek verirsek Seventeen , With You.

Joy’un söylediği OMG

Momoland Hug Me. 

Woo Do Hwan hayranları zaten eli mecbur izleyecek, diğerlerine de pek tavsiye etmem.

 

You may also like...

12 Responses

  1. Sena says:

    Dediğiniz gibi oldu Do Hwan için başladım onun için ve Ma Go Young Kim Min Jae’nin oyunculukları için devam ettim. Ama Joy konusunda hiç katılmıyorum hem oyunculuk sıfırdı hem de kimyaları yoktu. Senaryosu iyi olmayıp başrol kimyaları için izlenilen yığınla dizi var. Bu dizi bu kadar kötü reyting almasının sebeblerinden biri de bu diye düşünüyorum. Ben üçlü arkadaşlığın kimyasını da çok sevdim. Ama senaristin iddia ettiği gibi eserlerden uyarlamayı bırak ima yoluyla dahi olsa bir yansımasını göremedik 🙂 Do Hwan sever biri olarak atlaya atlaya onu izleyerek bitirdim 🙂 Ama Min Jae ve Ma Go Young’u da takip listeme aldım izleyenler en azından bu oyuncuları da keşfetmiş olurlar. Joy’u idol olarak sevip izlerim ama mümkünse sadece işini yapsın sahnede olsun

    • Deli Ajumma says:

      Kim Min Jae’yi daha önce pek çok dizide de izledim. Başrol olabileceğine, ya da olursa dizisinin çok izlenebileceğine inanmıyorum. Mun Ga Young’a gelince yazımda da söylediğim gibi maalesef kötü kız oynayıp sonradan iyi kızlığa terfi eden bir kişi geliyor aklıma, onun da dizisi çok izlenilmeyenlerdeydi. Malum her Kore dizisinde bir kötü kadın karaktere ihtiyaç var ve sanırım izleyiciler de bu kızların başarısından ötürü onları görmek istiyorlar.Kimyaya gelince o konuda insanlar farklı düşünüyor. Mesela ben Ji Chang Wook ile Yoona arasında hiç bir kimya bulamamıştım The K 2’de, ama ikisini shipleyen çok olmuştu. Ben dizinin başarısızlığını olmayacak bir senaryonun uyarlanmasına ve aynı anda oynayan çok iyi dizilerin olmasına bağlıyorum. ( My Mister gibi, Should We Kiss First gibi) ha tabii Kore izleyicisinin izlemediği dizileri Kore dışından izleyiciler de çok izleyebiliyorlar. Moonlovers dizisinin de ratingleri kötüydü, ama Kore dışında çok izlendi, hala da hakkında konuşuyoruz örneğin.Üçlü arkadaşlığın kimyasına gelince, ahaha olmaz olsun öyle üçlü arkadaşlık diyerek bitiriyorum . Çok teşekkürler okuduğunuz için.

      • Sena says:

        Önemli değil yazılarınızı zevkle okudum izlediğim dizilerin yorumlarına baktım çoğu şeyde benim düşüncelerime benzer şeyleri görünce tavsiye ettiğiniz veya izlemediğim yapımsa önce sizin yazılarınızı okuyup sonra karar verdim 🙂 K2’de ben Ajumma ve Chang Wook kimyasından yanaydım. Orada ki kadın diziyi neredeyse tek başına sırtlayıp götürdü. Mükemmel bir oyunculuk sergiledi ki Chang Wook’un da oyunculuğu iyi olunca idollükten gelen güzellik popülaritesi kontenjanından başrol olan YoonA sırıttı. Özellikle şemsiye altında ki yağmur sahnesi aklıma kazınan bir andır. Min Jae’nin senaryo seçememe gibi bir sorunu var sanırım aksi halde ben oyunculuğunu beğeniyorum. Ma Go Young hep kötü rolde oynatılıp heba edilirse üzülürüm ya umarım olmaz. Dizi bu haliyle bana göre fazla reyting bile aldı. Ama Koreliler Should We Kiss First’ü çok beğendiler. Korelilerin zevkleriyle yurt dışı izleyicinin ki pek tutmuyor 🙂 Senaryoyu ciddiye alamadığım için üçlü grubun yaptıkları değilde ekrandan aktardıkları his uyumu sevmiştim. 🙂 Yeni yazılarınızı bekliyorum

        • Deli Ajumma says:

          Ben genel olarak The K 2’yi sevemedim. Bir Healer olamadı. Ajumma iyi oyuncuydu ama çocukla yaş farkı çoktu, yakıştıramadım. Bu arada Should we kiss first’ü ben de çok beğendim.Kim Sun Ah’yı zaten çok severim, bundan sonra ajussinin de hiç bir dizi ya da filmini kaçırmam.

          • Sena says:

            Evet bence de bir Healer kalitesinde değildi dizi. Should We Kiss First izleme listemde ama bu aralar yeni dizi bolluğu mevcut. Bir ara bende bakmayı düşünüyorum listemde.

          • dileksem says:

            The K2 ile ilgili aklımda sadece JCW’un “Annaya Annaya” deyişi kaldı. Hala kulağında çınlıyor 🙂

  2. Sena says:

    Evet bence de bir Healer kalitesinde değildi dizi. Should We Kiss First izleme listemde ama bu aralar yeni dizi bolluğu mevcut. Bir ara bende bakmayı düşünüyorum listemde.

  3. Elif says:

    Super yorum olmuş??
    Ben bitiremedim bile.. daha önce dangerous liasons ve cruel intention i izledikten sonra hiç çekemedim.. ayrıca o kızın oyunculuğuna da dayanamiyorum sirf diş.. cocuga yazık ettiler bence de..

  4. Skhrmn says:

    Ben üzücü geçmişi olup kötü olan karakterlere sempati duyuyorum bu yüzden açıkçası Ga Young’un tarafındayım. Do Hwan’ı Joy’a yaptıklarını görünce bıraktım izlemeyi. Başrolümüz sanırım sonunda diğer çocuğun olacak.
    Böyle çoooook boş bir vaktimde (olursa tabi) bitireceğim.(unutkanlık yapmasın)

  5. Neva says:

    Bu diziyi uc kere filan ara vererek bitirdim.Sacma bir planla kizi kendine asik edecek olmasini sevmedim, kız tasinacakken biraktim, birde kiza sevmedigini soylediginde biraktim.Bazen youtubeta kore dizi muziklerini veya turkce muzikle dizi kliplerini dinliyorum.Sirf o klipler yuzunden tekrar donup izledim.İyi tesbit do hwan fantastikte oynadi.Kotu kizin basrol oynadigi bir dizi vardi bu sene ,onu da izledigim yere kadar sevdim ama bitirmedim.Guncel dizilerde cok merak etmiyorsam sonraki bolumu ,birakip sonra izliyorum.Min jae nin tarihi dizisini seyretmek istedim bir kac bolum seyrettim ilgimi cekmedi.Do hwanin tarihi dizisinin son iki bolumunu bitirmedim ama 14 bolum sıkılmadan seyrettim.Aslinda savas saneleri,aksiyon sahnelerini hic sevmem ama burda hwinin savas meydaninda caresiz kaldigi an ,birde moon loversde lee joon ginin kilicla tapinaktaki rahipleri oldurdugu sahneler yuzunden begenilerim degisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: