Kaderi değiştirmek, Bir Kore Dizisi, Bir Japon Filmi / One More Time/ The 100th Love With You

Geçenlerde zaman yolculuğu temalı bir kısa diziyi daha bitirdim. Ara sıra Netflix orijinal dizileri ve filmlerine bakıp, bana uygun bir şeyler varsa izliyorum. Baktım Infinite L, kız da Beloved Eun Dong‘un gençlik dönemini oynayan kız, e ikisi de gamzeli, gülüşü güzel gençler. izleyeyim de gözüm gönlüm açılsın dedim.

Dizi 30’ar dakikalık 8 bölümden oluşuyor. 2016 yapımı. L ilk kez hem müziğini hem de oyunculuğunu kullanmış bu dizide. Dizi One More Time isimli grupta şarkı söyleyen bir müzisyenin durmaksızın 4 Ekim gününe uyanması ile başlıyor. Bir nevi Ground Dog filmi gibi yani. Kız da aynı grupta baterist. Sevgililer, ama ilişki biraz sarpa sarmış, dahası çocuk yaşını başını almış ve hala Indie grup olması gereken yerde değil, büyük bir ajanstan teklif alıyor ve hem sevgilisini hem de grubu bırakması gerekiyor ünlü olmak için. Bir de minnak bir kız var cosıng saca olarak. Biz ilerleyen bölümlerde bu teklifin arkasında yatan gerçekleri, kızla olan ilişkisini, öncesini sonrasını filan görüyoruz. Ama en önemli nokta niye aynı günde takılıp kaldığı.  Başlardaki bölümlerde anlaşılıyor ki kız o gün ölmüş.

Dizinin teması sürekli aynı güne giderek kızın ölümünü engelleme çabaları.Bu da bana hemen yakın zamanda izlediğim çok benzer bir Japon filmini anımsattı. The 100th Love with you. Hemen hemen aynı tema. Ama sonları farklı bitti.

 

Filmin senaristinin One litre of Tears senaristi olduğunu söylersek Japon dizi ve film sevenler hemen değerini anlayacaktır. ( Satomi Oshima) Filmde başrolleri şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Miwa ile Kentaro Sakaguchi paylaşıyor. Burada çocuk zamanda geriye yolculuk yapabiliyor, aynı güne uyanmıyor yani. Ama filmde de kız ölüyor ve çocuk onu kurtarmaya çalışıyor. Kentaro Signal dizisinin Japon yeniden yapımında da başrolü oynuyor.

Zamanı olanlar her ikisini de izleyip, kaderin değiştirilip değiştirilmeyeceği hakkında düşünmelerini öneriyorum.  Dizinin tanıtımı burada   ve filmin tanıtımı da işte şurada. 

 

You may also like...

3 Responses

  1. Japon dizilerindan one more time hakkındaki yazınız özenle hazırlanmış çok ayrıntılı. Gerçekten çok kaliteli bir siteniz var.

  2. Elif says:

    Ajummacım, my mister yazını dört gözle bekliyorum..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: