Hayat Tam da Böyle Bir Şey / Should We Kiss First

Son zamanlarda izlediğim senaryosu en incelikli yazılmış ve başrol oyuncuları gerçek oyuncular olan diziydi Should We Kiss First. Sanırım Kore Dizi serüvenimde hep gülümseyerek anımsayacağım bir dizi olacak.

SBS’de yayınlanan dizi yeni tarz 40 bölüm ( 20 ) olarak yayınlanıp bitti. Senaristi Bae Yoo Mi daha önce ödül aldığı Twinkle Twinkle’ da olmak üzere I have a lover,  Scandal, Who are you ve saymadığım pek çok dizinin senaristi. Bence bu dizide artık iyice olgunlaşmış.

Başrol oyuncuları Kim Sun Ah ve Kam Woo Sung, zaten deneyimleri ve iyi oyunculuklarıyla Kore drama ve filmleriyle ilgilenenlerin çok yakından tanıdığı iki isim. Daha önce Kim Sun Ah’ın My Lovely Sam Soon, Scent of a Woman  dizilerini ve The Five , S Diary, filmlerini yazmıştım. Kam Woo Sung’u ise bu diziyi izlerken merak edip eski bir dizisini izlemiştim. İşte o da burada. Alone in Love. 

Dizi komedi gibi başlayıp, drama döndü. Ama ben hayatımda böyle dram görmedim. Çaresi olmayan hastalık teması var, çocuğunu kaybeden anne teması var, aldatıp ayrılan eski koca , karı var, fakirlik var, mahkemeler var. Ebeveyn çocuk çatışması var, nuna romans var, hatta hatta evcil hayvan kaybetme konusu bile var. Ama bunların hepsinin ele alınış biçimi öyle naif, öyle esprili, öyle hayattan ki ;  öyle doğal yaklaşılıyor ki konulara üzülemiyorsunuz bile. Bunun dışında titreşimli muz vibratörden, kelepçeli aşk fantezisine, yalnızlıktan günlerce banyoda kilitli kalan erkekten, uykusuzluk çeken kadına, hosteslik sorunlarından , yakışıklı ama duyamayan baristalara atlayıp zıplayabiliyorsunuz. Konular öylesine çeşitli. Açıkcası hiç sıkılmadan, çoğu kez gülümseyerek, heyecanla bekleyerek izledim diziyi.

Kim Sun Ah’ın kankasını hemen hemen her dizide delimsirek rolleriyle gördüğümüz Ye Ji Won canlandırdı. Another Oh Hae Young‘taki sarhoş nuna karakteriyle anımsarsınız. Burada da çılgın bir nunaydı.

Beyimizin kızı ve aşık olduğu baristayı da zevkle izledim. Bu barista sonraki dizilerde çok can yakacak, söylemedi demeyin.

Kim Sun Ah’ın eski kocasını oynayan oyuncu da çok başarılıydı. Oh Ji Ho yani.

Beyimizin eskisi ve eski kocanın yeni karısının da sahneleri çoktu.

Dizinin yarısı yatakta geçti. Çünkü kadıncağız uykusuzluk çekiyordu ve beyimiz de onu uyutmak için yatağa davet etmişti. Bu yatak sahneleri çok çeşitli duygular içeriyordu. Bazen kızgınlık, bazen aşk, bazen yalnızlık, bazen de istek.

Seninle daha önce karşılaşmamam çok kötü

 

Seninle daha çok birlikte olmak istiyorum

 

Sadece bir gün bile daha fazla olsa da.

Bugün mutlu olmak istiyorum

Yarın pişman olsam da

Bu yıl ki hayat sloganım

Her günü son günümmüş gibi yaşamak

Spoiler olacakyine ama, Kim Sun Ah’ın Lee Dong Wook ile oynadığı Scent of a woman dizisinde de kanser teması vardı anımsarsınız. Bu dizi de o dizi gibi sonunda ölüm olmadan bitti. Olması gereken de buydu. Ben memnunum 🙂

Not. Dizide şair Lee Hwon’un dizelerinin kullanılması şairi izin almadan kullandıkları için kızdırdı. Özür dileyip, şairden söz ettiler.

Dizi müziğinden de örnekler verelim. İşte şurada. 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: