Gençlik Başımda Duman / Twenty

2042015 yapımı bu gençlik filmi hakkında çok şey okudum, ama çevrilmesini bekliyordum. Ayrıca hala orijinal dilden dizi ve film seyredemediğim için kendime esef ediyorum. Anca intensiveden intermediate’a geçebildim.Her ne kadar kendime Londra’dan aldığım Intermediate kitaptaki metinleri bir okuyuşta anlıyorsam da, dizi ve filmlerde bu bilgi o düzeye gelemedi.

Film Lee Byeong-Heon tarafından yönetilmiş. Tatlı, sevimli bir gençlik filmi olmuş. Açık saçık sahneler yok, yalnız belden aşağı diyaloglar var. O yüzden seyredenlerin bunu bilerek seyretmesini öneririm. Bu diyaloglar da olmasaydı bu bir gençlik filmi olmazdı, hepimiz biliyoruz gençlerin aklının nerede olduğunu.

Chi-ho, Kyung-jae and Dong-woo liseden yeni mezun olmuş, yirmilerine giren üç gençtir. Chi- Ho ( Kim Woo Bin) şef olan babasının işi öğren isteklerine rağmen boş boş oturan, geceleri kulüplerde eğlenen, çapkın, ten temasında öteki ikisinden ileride bir gençtir. Baştaki sevgilisi de bizim Playful Kiss’te oynayan Jung So Min namı diğer Oh Ha Ni sevimlimiz. Ama Chi- Ho sonra oyuncu olmak isteyen ama ek iş (! ) de yapan Jin- Joo ( Min Hyo Rin ) ile karşılaşacaktır.

201İkinci çocuğumuz Kyung Jae ( Kang Ha Neul ) ki To the beautiful you, Heirs, Misaeng, Angel Eyes’ta oynadı- utangaç ama içince cesaretlenen bir üniversite öğrencisini oynuyor, iyi bir iş bulmak hedefi. Üçüncü çocuk Dong Woo (Lee Junho ) çizer olmak istiyor, ama iflas etmiş ailesiyle de ilgilenmek zorunda olduğundan çalışmak zorunda.

202

Biz bu üç şebeğin hayata bakış açılarını, daha doğrusu bakamamalarını, bocalamalarını, deneyimlerini, deneyimsizliklerini, aşklarını, ailelerini, ailelerinin onlara bakış açısını izliyoruz. Her şeyi insanın kafasına dan dan vuran sert bir film değil, eğlenceli bir biçimde yaklaşıyor olaylara Twenty.

203

 

Kim Woo Bin’in bir bış boş oturması var mesela. Anne ve babasının ne hissettiğini anne ve baba olmasanız da anlayabilirsiniz. Ama karizması onu bir temiz dövmenizi engeller sanırım. Bu arada kızlardan ben en çok So Hee’yi oynayan Lee Yu Bi’yi beğendim. O ne dürüstlük ve muzırlık, adeta bir Lucy Van Pelt. Kızımız Pinocchio’da Yoon Yoo-rae’i, gazeteci kızı oynamıştı. orada da dikkatimi çekmişti.

 

208

Film çok iyi gişe başarısı yapmış. İki tane de single OST çıkmış. İşte bunlardan Sweet Sorrow tarafından söyleneni :

Bu da Lee JUnho ve Lee Yu-bi düeti :

 

ve bu da trailer :

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: