Gamzeli, gangster doktoru, YONG PAL

yp1

Listemde ajussi ile seyredecek dizi olarak Yong Pal vardı. Hem son zamanlarda yüzde yirmi rating aldığından, hem de aksiyon içerdiğinden. Malum tamamı romantik komedi diziler beylerin pek ilgisini çekmiyor, onları yalnızken izliyorum. Dizi 2015 yapımı , daha yeni bitti. Önce 16 bölüm olarak tasarlanmış, ama iki bölüm daha eklediler 18 bölüm oldu. Aksiyonu, entrikası bol bir dizi. Başrolleri  Korelilerin yere göğe koyamadıkları Kim Tae Hee ile, Joo Won paylaşıyor. Kızımızın Bi- Rain’in partneri olduğunu da hemen yazalım. Artık evlendi evlenecekler haberi bekliyorum bu ikiliden. Bu arada ben kendilerinden pek hazzetmem nedense.

Joo Won gamzeli, tombul yanaklı, büyümüş de büyüyememiş, yüzünde bir gram tüy olmayan bir sevimli çocuk. Ne kadar zayıflasa da o tombul yanakları yüzünden hayatı boyunca tombul gözükecek yavrucak. Ben kendilerini bir uçak yolculuğu sırasında Fashion King filminde seyretmiştim. O filmde daha kiloluydu sanırım, bu film sırasında da altı yedi kilo vermiş olduğunu okumuştum. Aslında boy da var çocukta, ama nedense bana lise öğrencisinden hallice gözüküyor. Bu dizideki partneri de nunası olunca benim gözüme daha çok battı gençliği sanırım. Çiftimizin arasında yedi yaş var. Belki kızımız yaşından küçük gösteriyor, ama o yüze oturmuş olgunluk ifadesini silemiyorsunuz bence.

yp17

Kim Tae Hyun  böbrek hastası bir kız kardeşi olan, genç bir doktor. Diyaliz ve hastane masrafları çok olduğundan,Yong Pal takma adıyla gangsterlere tedaviye gidiyor. Tefeciler peşinde, ona iş getiren dolandırıcı, bencil arkadaşı ile, sırt çantasında neşterden, seruma her bir şeyi taşıyarak, ortalık yerlerde ameliyat yapıyor. Pek de korkusuz, en azılı gangsterlerle çene yarıştırıyor, polisten kaçıyor, kendi kurtulduğu yetmezmiş gibi babaları da kurtarıyor.

yp11

Bu salak arkadaşı

yp7

Bu uçup kaçarkenki hali

yp9

Bu peşindeki polis, sonraları kanka oldular o ayrı , bu polis gülerken çok tatlı oluyordu 🙂

yp8

Bu keltoş adam gangsterin dibi, onu kurtarınca doktorumuz hayatı boyunca ona yardımcı olacak bir dost da kazanmış oldu.

ganster

Bu adamı sevdim ben 🙂

Bu arada doktorumuz hastanede para böceği adıyla anılıyor. Hastane özel bir hastane. Hanshin Grup adıyla bilinen şirketin ve de bir 12. katı var. Bu 12. katta olmadık iş dönüyor, ünlülerin suçlarının temize çıkarılması, gizli tedaviler, önde gelen zevatın yakınlarının tedavileri, pisliklerinin  temizlenmesi gibi işler yapılıyor. Lee isimli  doktor bizim Yong Pal’ın ne işler döndürdüğünü anlayınca onu bu katta kullanmak üzere yukarı alıyor. Bu arada doktorumuz cerrahi işlemlerde pek iyi olduğu için tüm doktorların ameliyatlarda kullandıkları joker gibi çalışmakta. Hastanenin baş hemşiresi tanıdık. Bizim Healer’ın karizmatik ajumması, Kim Mi Kyung.

yp16

Kim Mi Kyung’u çok seviyorum ben ya 🙂

yp10

Doktor Lee dizide katilden doktora geçişler yaptı durdu, hayat onu buralara sürüklemiş, acıyalım felsefesine de pek uymayan şeytani bir tipi var, sevmedim onu.

Doktorumuzun sulu göz olduğu hayranlarınca ifade ediliyor, kız kardeşinle olan , geri dönüşlerde annesiyle olan sahnelerinde, sonraları da Kim Tae Hee ile olan bazı sahnelerde ağladı durdu. Ama ben onu ağlayan erkekler listemde baş sıraya oturtamayacağım kusura bakmasın, Jo In Sung, Jang Hyuk, Ji Sung, Lee Dong Wook varken hem de.

yp19

Diğer dizilerinde de pek crybabymiş 🙂

yp18

Fanları da ağlatıyormuş 🙂

Neyse efendim doktorumuz 12. kata daha fazla para kazanırım amacıyla çıkınca kazın ayağının pek de öyle olmadığını görüyor. Bir kere kendisi her ne kadar sahtekar, paragöz bir imaj çizse de yufka yüreklinin teki. Doktorluk yeminini unutmayan, yardıma muhtaç olanları gizli gizli ameliyat edecek kadar ileriye giden bir tip. Burada olup bitenler kendisinden nefret etmesine neden oluyor. Bir de katın en büyük sırrı, hastane sahibinin kız kardeşinin gizli saklı üç yıldır uyutularak, saklandığını öğreniyor. Kız derin komada gibi gözükmekle birlikte, her şeyi duyup bilmekte, ama kendisine bu kötülüğü yapanları engelleyememektedir. Düşman bir şirketin oğluna gönül vermiş, kaçarlarken çocuk ölmüş, kendisi de intihara teşebbüs edip hastaneye getirilmiştir. Baba bir anne ayrı erkek kardeşi ve başkanlık çekişmeleri yüzünden oradadır. Aslında asıl zengin annesi olduğundan yasal varis kendisidir.  Bu katta da katın başhekimi, Dr Lee dışında kızın başını bekleyen gardiyan hemşire Hwang ve bölümden sorumlu fıstık kız Cynthia vardır. Boyunun uzunluğu dolayısıyla dizide bapetle dolaşan afet-i devranı bizim ajussi pek sevdi. Stephanie Lee’nin oynadığı karakter ilginçti doğrusu.

yp13

Ajussiye hak verdim, güzel kız valla 🙂

yp15

Bu hemşire Hwang da lezzo muydu, deli miydi anlayamadım, ama normal olmadığı kesindi.

 

Doktorumuz bir süre sonra kızı uyandırdı, anlaşmalar yaptılar, çocuğun kız kardeşinin tedavisine yönelik filan. Kızla arkadaş olmaya karar verdiler. İkisinin de arkadaşı yok, ikisi de anne güvecine hasret filan.

yp3Sonra yine şirket içindeki çekişmelerin arasında kaldı kız, oppası bunu öldürmeye karar verdi. Tabii çocuk engellemeye kalktı, olaylar olaylar, biz kim sağ çıkacak ne olacak diye bakarken bir baktık bu ikisi aşık olmuşlar. Diziyi benden önce seyreden bir arkadaşım işin içine aşk meşk soktular olmadı demişti de, o zaman “Aşksız meşksiz Kore Dizisi mi olur?  Ne diyorsun !” demiştim. Seyredince ben de anladım ne demek istediğini. Aşk bir süreçtir kardeşim. O kadar dizi boyunca atlayıp zıplayıp bir sahne sonra tutup kızı öpemezsin. Öpersin de millet ne oluyoruz der. Bir de Joo Won oradaki sersem hemşire kızdan, gangster adama kadar herkesle olabilir de, Kim Tae Hee ile olmazdı, bence kimyaları tutmamış.

Bir de bu kız” Ben de timsahlar dünyasında timsahım.” deyip karanlık tarafa geçmedi mi, haydaa, bir de diziye en iyi senaryo ödülünü verdiler Korean Drama Ödüllerinde. Kızımız desen en  iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Yahu başka kadın mı yoktu Allahaşkına, bu yılki dizilerde oynayan ? KMHM’de Hwang Jung Eum, I remember you da Jang Nara, Angry Mom da Kim Hee Sun varken. Ben bu Korelileri anlamıyorum, ne tip zevkimiz uyuyor, ne de oyunculuk. Ayrıca bizim giydiğimiz terlikler de daha güzel. Koskoca chaebollere o çapraz bantlı terlik yakışıyor mu madem giyicen, adam gibi bir şey giy ! Bence senaryo tekliyordu, akla hayale sığmaz karakter zıplamaları vardı. Zaten en iyi erkek oyuncu ödülünü Ji Sung’a vermediler diye hala asabım bozuk. Durmadan kendisini oynayan Kim Soo Hyun’a verdiler ödülü beklendiği üzere. Joo Won da vardı ama bence Ji Sung ile oyunculuğu karşılaştırılamaz bile, iki diziyi ele alırsak. Neyse işte kızımızın timsahlıkları başlayınca, çocuğun kızdan soğuyup aklını başına devşireceğini düşündüm ama olmadı. Bence o karakterdeki bir erkek için bu olanaksızdı.

Dizinin en karizmatik erkeklerinden biri de kızın erkek kardeşiydi. Onun da bir fotoğrafını koyalım. Onu günahı kadar sevmeyen karısının da. Bu kadın alavere dalavere peşinde çocuğu kapmaya çalıştı dizi boyunca. Senaryo gereği kocasından nefret eden kadın dizinin sonunda pek bir yobocu oldu, bu da salakçaydı bence.

yp26 yp25

Bir de düşmanımın başına bir genel sekreter vardı, habire sahip değiştirdi köpek herif.

yp22Şimdi arada romantik bazı sahneler oldu, her ne kadar ben olmadı desem de, hoşlananlar için bu sahnelerden de fotoğraf koyalım :

yp21

Kızı rüzgarlı tepeye taşıyor 🙂 Ağır değilmiş sözde 🙂

yp4

Taşıdı ve beklendiği üzere bir back hug sahnesi, ne meraklı kuzum bunlar arkadan sarılmaya 🙂

yp23

Yong Pal gurur yapmıyor hiç bir şey için anında dizlerinin üzerinde 🙂

yp14

Ayrılık zamanı piknikleri özleyeceksin dedi, kıza bir de lavanta bahçesi yapıp öyle gittiydi Allahın safı 🙂

yp2

Kilisede bir kaç güzel günleri oldu 🙂

Bir Kore Dizisi helalimsin öpücüğü olmadan olmaz. Zaten bir vuslat da göremedik dizide doğru düzgün, kız çocuğu doğu yakasına attı timsah 🙂

helalimsinBir de tipik olmamış Kore dizisi finali izledik. Az bir dizi geçmişi olan zavallı yobom şaşırdı kaldı ne bu şimdi diye. Ben “Öyle olur Kore Dizi sonları , daha önce izlediklerimiz istisnaydı.” dedim, ama hayal kırıklığına uğradı adamcağız

. Böylece hızlı ve düzgün başlayan bir Kore Dizisi, saçma ve sıradan nasıl biter bir kez daha görmüş olduk. Tabii Joo Won fanları kaçırmasın derim.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: