Yeni Bir Ünlü Çift Çıkaran Dizi / Laurel Tree Tailors

Dizi ayrıca The Gentlemen of the Wolgyesu Tailor Shop olarak da biliniyor.  İnanılır gibi değil ama 54 bölümlük bir Kore Dizisi bitirdim. My Daughter Seo Young’tan sonra ki o 50 bölümlüktü, izlediğim ikinci uzun soluklu dizi. Taa Ağustos ayının sonunda başlamış. Anca bitti. Baştan bir 10 bölümü biriktirip izledimdi, ama sonrasını haftada iki bölüm olarak izledim. Wolgyesu terzisinin Beyleri, adı üzerinde terzilikle uğraşan bir ailenin ve etrafındaki kişilerin öyküsüydü. Yumuşak, derinlikli, hemen hemen her aile dizisinde olduğu gibi ilişkileri irdeleyen, ahlaki değerleri sorgulayan, aşkı, sevgiyi, huzuru, huzursuzluğu, kıskançlığı, ihaneti, hırsı kısacası kişiye ait olan her türlü duyguyu içinde barındıran bir diziydi. Dolayısıyla uzun olmasına rağmen izlediğime memnunum. Sanki tanıdıklarımla arama mesafe girmiş gibi hissedeceğim önümüzdeki hafta onlar yokken.

 

Başrol oyuncuları dizi esnasında çıkmaya başlayıp, evlendiler. Sonra da kızın hamile olduğu haberini aldık.  Bu da yeni izleyeceklerin diziyi farklı bir gözle izleyebilmesine yol açacak. Ben Dizinin sonuna doğru Lee Dong Gun’un iki yıldır çıktığı T-Ara üyesi Ji Yeon’dan ayrıldığını duyunca, içimden garanti Jo Yoon Hee ile çıkmaya başladı bu diye düşünmüştüm kaçınılmaz olarak. İçime doğan doğru çıktı. İkisinin ajansları ayın 28’inde çiftin çıktıklarını onayladı. İkisinin arasında 2 yaş var. Jiyeon kendisinden epeyce küçük olduğu için millet dalga geçiyordu.

Şimdi ben her zamanki gibi azıcık dizi oyuncularından söz edeyim. Başrol erkek oyuncuyu sanırım ilk kez Little Bride dizisinde izlemiştim. Kore dizisi izlemeye başladığım ilk zamanlardı, bir gece uykusuz filan kalıp diziyi bitirdiğimi anımsıyorum. O zamanlar dizilere başladım mı bırakamıyordum, ilk heves. İşte bu sessiz, sakin ama farklı bir çekiciliği olan adam o dizide ilgimi çekti. Bu Koreliler biliyorsunuz bir liseli küçük gelin, bir de nuna konularını çok işliyorlar, sanırsınız ikisinin arası yok. İllaki ya çok küçük , ya çok büyük olacak.

Little Bride

Bu diziden sonra da Kim Sun Ah ile oynadığı Night After Night dizisini izlemiştim. Sonra bir de My Boyfriend is type B filmi var izlediğim. Sangdoo Let’s Go to School’un da yarısını izledim. Orada başrol değildi zaten. Rain / Bi’ye katlanamıyorum diziyi yarım bırakmıştım.Başrol kadın Gong Hyo Jin olmasına rağmen. İşte o ara beyimizin hayat öyküsünü de okumuştum. Acı bir şey var hayatında. 19 yaşındaki erkek kardeşini Sydney  Avustralya’da okuduğu sırada Çinli bir çete öldürüyor. Aynı olayda arkadaşı da ağır yaralanıyor. İşte konuyla ilgili haber. Lee Dong Gun dizide Wolgyesu Terzisinin oğlunu oynuyor.

 

Kadın başrolümüz Jo Yoon Hee’yi daha önce Nine, Nine Times Time Travel’da Lee Jin Wook’un partneri olarak izledim. Daha sonra polisiye bir dizide Shin Ha Kyun ile Pied Piper‘da. Bizim Cosıng Saca Lee Dong Wook ile de bir Spor programı yaptılar. İşin ilginci pek romantizm içermeyen Pied Piper’da Shin Ha Kyun ile oynarken gençken ona hayran olduğunu söylemiş. Shin ha Kyun da kaçırır mı umarım şimdi de hayran olursun demiş. Ama aralarında bir şey olmamıştı. Shin Ha Kyun daha sonra çıtır Kim Go Eun’u tavladı herkesin malumu. Ben kız Lee Dong Wook’a yazar mı diye düşünürken, artık dizinin uzunluğundan mı adamın karizmasından mı Lee Dong Gun’a nasip oldu. Bu arada Dong Gun bazı diğer Koreli oyuncularla karşılaştırıldığında bence fazlaca klasik kalıyor. Ama Kore’de kendisine büyük ilgi var. Bu arada dizinin ratingleri de hep çok  çok iyiydi. Cumartesi Pazar dizisiydi. Kızımız dizide Wolgyesu Terzisinde çalışan bir terzi kızı oynuyordu.

 

Diğer oyunculara geçmeden şunu da ekleyelim.Dizinin senaristi Ko Hyun Sook daha önce genellikle uzun aile dizileri yazmış. hatta 111 bölümlük bir tane bile var. 2013 yapımı Hundred Year Inheritance ( 50 Bölüm) en iyi senaryo ödülünü almış.

Wolgyesu terzisi yani Lee Dong Gun’un babası ve annesi dizimizin en yaşlı oyuncuları. Tabii her ikisi de pek çok başka dizide gördüğümüz oyuncular. Anne biraz huysuz, babanın gözleri az görmeye başlıyor. İkiliniz bir de büyük kızları ve ondan olan torunları var. Kızları iki kez evlenmiş, biri ölmüş, diğerinden boşanmış kızıyla birlikte anne ve babasını hanesinde ikamet ediyor.

 

 

Biraz da evin kızı hakkında konuşalım :

Yine gıybet yapasım geldi çünkü. Oh Hyun Kyung sizin de pek çok dizide izlediğiniz bir sanatçı. Ben onu en son Beautiful Gong Shim‘in annesi rolünde izlemiştim. 70 doğumlu olmasına rağmen çok güzel olan bu hanım zaten tescilli güzel. 1989 Kore Güzeli. Kadıncağız kraliçe seçildikten sonra oyunculuğa ve modelliğe başlıyor, er şey iyi giderken o zamanki erkek arkadaşıyla 28 dakikalık bir sex kaseti bazı web sitelerine yükleniyor. Zaten bununla önceden de şantaj yapılmış kendisine.izni olmadan çekilip erkek arkadaşının kötü niyetiyle yayılmış bir kaset olmasına karşın çok eleştiriliyor, Kore’de kalamayıp ABD’ye gidiyor. 3 yıl orada kalıyor. Döndükten sonra gizlice evlenmesi de epeyce konuşuluyor.Kızı oluyor, moda işine girişiyor, kocası tutuklanıyor, boşanıyor ve sonuçta 2007 yılında sektöre geri dönüyor.Ve başarı. Bu dizide kendilerini yine hemen hemen her diziden tanıdığımız, çok ünlü bir idolken yurtdışına giden ve geri döndüğünde aradığı ilgiyi bulamayıp sefil olan  bir şarkıcı ahjussinin Choi Won Young’ın  önce  fanı, sonra da eşi olarak izliyoruz. İkilinin aşık hikayesi, dört ana çiftin aşkından biriydi.

Choi Won Young daha sonra trot şarkıcısı oldu 🙂

Dizinin başrollerden çok ilgi çeken iki ayrı çifti vardı. Onlardan biri karı kocaydı. Yine Kore’nin en ünlü iki oyuncusu canlandırdı bu çifti. Ra Mi Ran ve Cha In Pyo.  Cha In Pyo Wolgyesu Terzisinde terziydi. Karısının da tavukçu dükkanı vardı. Başta kocasının terziliğe dönmesine izin vermiyordu, sonra baba terzinin gözleri kötüleşince döndüler ve onların evinde yaşamaya başladılar.

 

Cha In Pyo 67 doğumlu, kendisi gibi oyuncu  karısıyla birlikte ( Shin Ae Ra ) yardımseverliliklerinden ötürü Kore’de çok seviliyorlar. Ayrıca kendi çocuklarından başka iki Koreli küçük kızı evlat edinmiş olmaları çok taktir edilmiş. Çünkü o zamana kadar Kore içinden evlat edinme pek görülen bir şey değilmiş. Resmen rol model olmuşlar.

Ra Mi Ran ise 75 doğumlu. Ben onu Lady Vengeance filminde pek de hoş olmayan bir rolde izlemiştim. Searching For the Elephant ve Thirst filmlerinden de anımsıyorum. Penny Pinchers‘ta da oynamıştı. Dizi olarak da Witch’s Romance‘da başrol kadının arkadaşıydı.

 

Bu ikili çiftin inişli çıkışlı, kavgalı muhabbetli ve kesinlikle sıradışı ilişkisini öyle güzel canlandırdılar ki, kendi fanları oldu ve çift ödülü bile aldılar.

En son çiftimiz ise sevimlilikten yıkılıyordu. Her sahnelerini izlemek zevkti. Özellikle Lee Se Young ve sevimli sahnelerinde kedi miyavlaması beni benden aldı. 92 doğumlu olan bu sevimli kızın yakında başrol oynayacağını düşünüyorum.

 

Dizinin en güçlü yanlarından biri de bu söz ettiğim erkek karakterlerin arasındaki bromanstı. Pek çok komik sahne izledik.

Dizi başladığında ana çiftimizden Lee Dong Gun evli, kız da evlenmek üzereydi. Ama babasına böbreğini verdiği için medyun olduğu gangster bir adamla. Sonra nikah olmadan nişanlısı hapse girdi. O arada karısının şirketinde çalışan çocuk karısının üvey annesi ve kardeşinin entrikalarıyla işten ayrılmak zorunda kaldı. Sonra zaten karısıyla iyi olmayan ilişkileri iyice bitti, ayrıldılar ve babasının dükkanında çalışmaya başladı. Başlarda çatışan çift dizi film kuralları gereği birbirini sevdi. Bu arada üvey anneyi Kore Dizilerinin kötü annesi oynuyordu. Ama burada öyle bir oyun çıkartmıştı ki resmen kendisini o huysuz ve kötü haliyle sevdirdi. Çünkü tek taraflı değil çok boyutlu yansıtılmıştı karakteri. İşte onun kızı sevimli çiftimizin kızıydı. Oğlu ise kızın sevgilisinin eski nişanlısı. Dizi karmaşık aile ve iş ilişkilerini kapsadığı için epeyce oyuncaklıydı.

Kayınvalidenin özellikle müstakbel damadıyla olan ilişkisi çok komikti.

Jo Yoon Hee’nin eski nişanlısının annesi de çok can sıkıcı bir kadındı, o da deneyimli oyunculardan tabii 🙂  Aşağıda sırayla  yine karma oyuncular, kızın nişanlısı, nişanlınıın annesi, kızın annesi, kızın üvey ablası , aynı zamanda çocuğun eski karısı, bu kardeşlerin erkek kardeşi ve terzihanede çalışan teyze.

 

Dizi belki 16-20 bölümlük romantik komediler ya da fantastik, polisiye diziler gibi bir çırpıda izlenilecek ve heyecanla beklenecek bir dizi değil, ama ince ince oyulmuş yapısıyla insanın içini ısıtıyor. Yavaş yavaş sindire sindire izlemek isterseniz sizi bir süre oyalayacaktır, ayrıca iyi oyunculuk da görmüş olacaksınız.

Grup Happy Together’a katılmış. Dizi müzikleri de harikaydı.

You may also like...

4 Responses

  1. Nichu says:

    Ajumma merhaba,

    Bu güzel diziyi sen yazmamış olsan büyük ihtimalle izlemezsin, teşekkür ederim sayende pamuk gibi oldum diyebilirim.

    Bu aralar konularına göre dizi yazıları yazdığını gördüm, uygun olduğum bir zamanda sevdiğin aile dizilerini yazar mısın?

    Bazen insan sadece aile dizisi izlemek istiyor, ruh halini pamuk gibi yapmak için.

    İyi akşamlar.

    • Deli Ajumma says:

      Evet aile dizilerini yazmadım, çünkü ben de hepsini izlemedim. Sanırım 10’dan azdır izlediğim aile dizileri, güzel olmadıklarından değil tabii de elli bölüm olunca çok zaman alıyor. Zamanında Türk dizilerini izlemekten vazgeçmemin nedenlerinden biri de buydu. 16 en fazla 20 bölümde biten dizileri tercih ettim uzun süre. Ama aile dizilerinin de çok farklı bir yanı olduğunu keşfedince izlemeye başladım. Yine de kısa dizilerden az izlediklerim. Şöyle bir on tane olsunlar yazarım onları da. Teşekkürler bu arada okuduğunuz için.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: