Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer. / Crash Course in Romance

Epey uzun zamandır daha doğrusu depremden beri paylaşım yapmıyordum. Bu kadar büyük bir felaketten sonra insan ne yapsa utanıyor, her an aklımızda olan biten. Yerken içerken, uyurken, çalışırken zihnimizin arka planında gördüklerimiz, olan biten üzerine tartışmalar,sonrasında İstanbul’da oturanlarda deprem korkusu, yeterince yardımcı olamamanın suçluluğu, ne yaparsak yapalım hala eksik kalanlar. Hemen hemen hepimiz böyleyiz biliyorum. Ama hem kendimiz, hem çevremiz için ayakta kalıyoruz, eskisi gibi olmasa da yaşıyoruz. Dizi de izliyoruz, en çok da kafamızı dağıtmak, belki gerçeklerden , ya da acılardan bir süre uzaklaşabilmek için. O yüzden yine izlediklerimi yazmaya devam etmeye karar verdim. Bu dizi de bir süre önce izleyip bitirdiğim bir dizi.

16 bölümlük dizinin senaristi Yang Hee Seung daha önce Once Again, Familiar Wife, Weightlifting Fairy Kim Bok Joo, Oh My Ghost gibi sevilerek izlenen dizileri yazmış. Yönetmeni Yoo Je Won ise Hometown Cha Cha Cha, Tomorrow with you, Hi by mama , Oh My Ghost dizilerinin yönetmeni.

Dizinin erkek oyuncusu Jung Kyung Ho yıldız bir Matematik öğretmenini oynuyor. Üniversite ve KPSS eşdeğeri sınavların onlarda da ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Dahası bu konuda pek çok dizide pek çok sahne izlemişizdir. Doğrudan sınavlarla ilgili olanlar haricinde hemen her dizide sınava çalışan biri vardır. Genellikle de loser olurlar. hemen aklıma Reply 1988’de Jung Hwan’ın ağabeyi geldi. Ayrıca Drinking Solo , orada da yıldız öğretmen Ha Seok Jin’di. Tabii öğrenci anaları delirmiş durumdalar. Sky Castle’da olduğu gibi. Jeon Do yeon ise yeğeninin ve otistik kardeşinin bakımını üstlenmiş lokanta sahibi rolünde. Yeğenine bakmak için çok başarılı olduğu sporu terketmiş. Üstelik çevreye karşı yeğenin teyzesi değil, annesi gibi davranıyor.

İkili her ne kadar yeğen yüzünden ilişkide olsalar da geçmişten gelen bir bağ da var. Beyimizin fakir ve öksüz çocukluğunun en büyük destekleyicisi hatunun annesidir. O rolü de duayen oyuncu, anne rollerinin yıldızı Kim Mi Kyung oynuyor. Hemen her dizide olduğu gibi beyimizin de geçmişten gelen travması vardır ve intihar eden öğrencisi yüzünden ne düzgün uyuyabiliyor ne de yiyebiliyordur. Kusmadan yiyebildiği tek şey Jeon Do Yeon yani dizideki adıyla Nam Haeng Seon’un yemekleridir.

Dizide ana romans dışında yeğenin aşk hayatı, ona aşık iki arkadaşı ve erkek kardeşin romansı da yer alıyor.

Tabii bir çok gıcık anne de var, gırtlaklarına sarılıp boğmak istiyorsunuz onların sahnelerinde.

Şu sağdaki tam dayaklık.

İşte sadece bu kadar olsaydı, Jeon Do Yeon’u çok sevmeme rağmen Jung Kyung Ho’nun yanında yaşlı göründüğünü, popüler ve hoş bir genç kadınla Jung Kyung Ho’nun bu diziyi uçurabileceğini filan söyleyip, gençlerin diziye renk getirdiğini filan anlatıp bitirebilirdim ki sadece bu kadar olsaydı bence daha iyi olurdu. Bu çift ikilinin güçlü oyunculukları nedeniyle o romansı da izletiyor çünkü. Bu arada Jeon Do Yeon ile Jung Kyung Ho arasındaki yaş farkını merak edenlere 10 yaş olduğunu söyleyelim. Kyung Ho’nun Do Yeon’a nuna demeleri filan çok şekerdi.

Bu dizi tipik nuna romans değil. Bir de seri katil öyküsü var. Bu seri katil öyküsü hoşuma gitti mi ? Hayır ! İlgimi çekti mi ? Hayır ! Çok mu gerekliydi ? Buna da hayır! Üstelik seri katilin kim olduğu da çok kolay tahmin edilebiliyor. Şimdi spoiler olmasın diye açıklamayacağım ama diziyi izlerseniz siz de hemen anlayabileceksiniz.

Şu üstteki sahne de çok komikti. Genelde düşmek üzere olan kızlar hop kucağa alınır, daha güzeli kız bazen de dudaklarınızın üstüne düşer. Şu sevimli öküzün kızı kurtarma şekline bakar mısınız ?

Sonuç olarak Jung Kyung Ho’nun aşık hallerini ve tuhaf kişiliğini görmek güzeldi deyip bitireyim.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: