Kaderde ne varsa o olacak / Que Sera Sera

1

Doris Day’in o çok ünlü  şarkısını bilmeyenler için, hemen bir videosunu koyalım, güzel şarkıdır. Güzel sesli öğrencilerimden birine ezberletip, bir gösteride söyletmişliğim de vardır. “Henüz küçük bir kızken anneme ne olacağımı sordum, güzel olacak mıyım, zengin olacak mıyım diye, işte bana söyledikleri,  ne olacaksa olacak, geleceği göremeyiz, olacak ne olacaksa.” sözleriyle başlar.

“When I was just a little girl

I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here’s what she said to me.
Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future’s not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.”

İşte efendim 2007 yapımı dramamız da bu adı taşıyor. Kolayca tahmin edeceğiniz gibi, son popüler dizimiz Another Miss Oh seyrediyorum, ben de pek çoklarınız gibi. Shinhwa grubunun yakışıklısı Eric’i ( Mun Jung Hyuk, Eric Mun ) özlemiştim ben de. Eric Dongguk Üniversitesi Tiyatro, Film bölümünden mezun. İşe girdikten sonra bölümünü de bitirmiş yani, iyi de oynuyor bence. Seoul’de doğduktan sonra Amerika’ya gitmiş. Ortaokul, liseyi California’da okumuş, sonra SM Entertainment’a stajyer olarak katılıp sektöre girmiş. Eric klasik çiçek çocuğu  Kore yakışıklılarından değil, daha erkeksi bir görüntüsü var, dizilerinde de genellikle huysuz, maço, hadi şunu adlı adınca diyelim, birazcık da öküz karakterleri oynuyor.Kadınların illallah dediği, ama mazoşist  yaratıklar olarak, iyi erkeklerden çok tercih ettikleri o bad boylardan. İşte efendim, şarkıcılık kariyerinden bir örnekle başlayalım hemen :

Daha önce Eric’in yine aynı kadın oyuncuyla oynadığı Discovery of Romance’ını izlemiş ve beğenmiştim. İkilinin arasında bir kimya olduğu çok açık, o yüzden ikinci kez partner olmuşlar. Discovery of Romance dizisini de şurada yazmıştım.

Kadın oyuncumuz Jung Yu Mi’yi Kore severlerin çoğu çirkin buluyor, hatta yakışıklı erken oyuncularla oynamasından hoşlanmıyorlar. Bu kızcağızın fotoğrafını ilk gördüğümde ki I need Romance 2012 seyretsem mi diye sorguluyordum. Hoşuma gitmemişti. Ama erkek oyuncu Lee Jin Wook olduğu için bir şans vereyim diye diziye başladım. Diziye Lee Jin Wook için başlayıp Jung Yu Mi için bitirdim. Tuhaf bir çekiciliği, albenisi var bence. Bir de dizilerinde cüretkar, öyle öpüşemiyor gibi yapıp, gözlerini filan kapatmıyor,bir dizide hem ilk hem ikinci erkekle birlikte oluyor filan, sıra dışı yani. O diziyi de şurada yazmıştım. Jung Yu Mi en son Cannes film festivalinde Gong Yoo ile birlikte kırmızı halıdaydı. Birlikte oynadıkları Train to Busan filminin teaser’ını da verelim.

Cüretkar filan dedik, ama kadıncağız çok da kapalı bir elbise giymiş. Ben görünce boğuldum, o neydi öyle 🙂

attends the "Train To Busan (Bu_San-Haeng)" premiere during the 69th annual Cannes Film Festival at the Palais des Festivals on May 13, 2016 in Cannes, France.

gong

İkinci erkek My name is Kim Sam Soon’dan tanıdığımız ikinci erkek Lee Gyu Han, kızın hayırsız ilk sevgilisini oynuyordu. İZaten yönetmen de Kİm Sam Soon’un yönetmeni. kinci kızımız ise ShinHa Kyun ile No mercy for the rude filminde başrolü paylaşmıştı. Şimdi de Jackpot’da oynuyormuş. Jang Keun Suk sevip de onun uğruna tarihi drama seyredebilenler izliyordur, bana gelince Jang Hyuk için bile tarihi diziye dayanabilmiş değilim.

Konuya gelince Eric fakir, ama zengin gibi yaşamanın yolunu bulmuş, yakışıklı bir gençtir. Evet evet, olgun, zengin ve evli kadınlara hizmet veriyor, yanılmıyorsunuz. Dolayısıyla aşk denilen şeyi tanımamış, kadınlarla oynayan pazarlama bölümünde çalışan bir tip.Ama en iyi klüplere gidiyor, en tarz saatleri takıp, arabaları kullanıyor, ajummalar sağ olsun 🙂

eric1

Eric bu zengin kadınlar ve özellikle de designer olan ikinci zengin kız yüzünden öyle tuhaf renk ve biçimlerde çirkin takımlar ve giysiler giydi ki, gözlerinize inanamazsınız. Bazen giysilere bakmaktan diziyi takip edemedim. Aslında spor giysileri çok güzel taşıyan bir tip çocukcağız, ama o papyonlar kravatlar takımlar içinde çok komikti.

renk

Screen Shot 2016-06-02 at 3.43.22 PM

Screen Shot 2016-06-02 at 3.41.48 PM

Yeşil 🙂

Kızımız ise üvey annesi ve kalp hastası olan kız kardeşi yüzünden okulu yarıda bırakmış saf, çalışkan, zeki bir kız.Kız kardeşi Eric ile aynı apartmanda yaşadığı için tuhaf bir tanışmanın ardından komşu oluyorlar,  kız ajussi dediği Eric’e aşık oluyor, Eric ise onu saf ve çocuk görüp aldırmıyor. tabii başlarda.

15

13

İlk bölümden Eric’i duşa sokup, önümüze attılar.

8

Asansörde öpüşme sahnesi vardı, kızın çok hoşuna gitti, bi daha dedi.

5

Bu da Eric sırılsıklam aşık olduktan sonra 🙂

11

Aynı iş yerinde çalışmaya başladılar.

İkinci kız zengin, ama kendi moda evi var. İkinci erkek onunla birlikte kardeş gibi büyümüş ve eskiden aralarında aşk varmış, ama baba kabul etmemiş.Acayip üçgen dörtgen durumlar oldu tabii.

14

4

2

312

10

q4

q2

Şimdi bu tip Kore Dizileri, özellikle Jung Yu Mi’nin çoğu dizisi böyle sanırım, ikinci erkek ve birinci erkek arasında gidip gidip gelir esas kız. Burada da klasik Kore Dizilerinde olmayacak atraksiyonlar var. Ama bu tarz Kore Dizileri de var, bunları ayrı bir klasmana almalı. Bu tip dizilerde her zaman kız ilk birlikte olduğu erkekle kalır yalnız. Arada yaşadıkları da yanına kar kalır 🙂

Bu dizide ikinci erkek ve ikinci kızın ikisini de sevmedim. Zaten ikinci erkek bir Kore Dizisi klasiği olarak melek tipli değildi. Kötü de olabiliyordu. İkinci erkeğin babasıyla ilgili bir gizem yaratmaya çalışmışlar, ama olmamış. İkinci kız da tam kicibeydi, sevilesi bir hali yoktu yani. Esas kız ve çocuğu sevenler belki bu diziden hoşlanabilirler. Ama Another Miss Oh’yu izliyorsanız, bu size yavan gelecektir biraz. İkilinin sonradan birlikte oynadıkları Discovery of Romance, bu diziden daha iyi. Eric izlemek isteyenlere öneririm.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: