Zamanda seyahat mümkünse, gelecekten gelen turistler nerede ? * / NINE : NINE TIMES TIME TRAVEL

time_travel_quote

Hawkins böyle demiş,  ama Carl Sagan da zaman gezginlerinin kendilerini saklayabileceğini, zamanda hoş olmayan değişiklikler, etkiler yapmamak için zaman gezgini olarak tanınmak istemeyebileceklerini söylemiş. Öyle ya da böyle zaman seyahati konusu pek çok kişinin ilgiyle izlediği, okuduğu kitaplar, filmler, diziler ortaya çıkarmış. Hint Mitolojisinden Japon masallarından başlayarak günümüze uzanan çok geniş bir yelpazede yer almış. Kişisel olarak ben de zaman seyahati hikayelerine bayılırım. Star Trek’te Kaptan Kirk ve Mr Spock’ın geçmişe gittiği bölümler, Back to the Future serisi ve başka pek çok film hoşlanarak izlediklerim arasındadır.

Bugünkü dizimiz de Lee Jin Wook ve Jo Yoon Hee’nin başrollerini paylaştığı bir zamanda yolculuk hikayesi. Yirmi bölümlük, 2013 tarihli. Bu zamanda yolculuk olayı geçmişe ve geleceğe gitmek olarak ikiye ayrılıyor bildiğiniz gibi. Bizimki geçmişe, hem de 20 yıl önceye gitmekle ilgili. Kahramanımız beyninde tümör olup, az bir zamanı kalmış bir haber sunucusu ve muhabir. Liseli kız gibi görünen ve anladığım kadarıyla seyredenler tarafından çekici Lee Jin Wook’umuza pek uygun bulunmayan bir kadın oyuncu. Ben sevimli buldum kendisini ve çirkin diyenlere de şaşırdım, neresi çirkin hatunun yahu, bıcır bıcır bir şey. Ama tabii Lee Jin Wook’un karizması ve dizide de buna sık sık vurgu yapılması, dahası kızı gömme olayları seyircinin de böyle düşünmesine neden olmuş.

m42

Dizimizde Jin Wook bu biçim 🙂

Jin Wook’u benim beğendiğim biçim de aşağıda 🙂

jinwook

Neyse ajussi duymasın, yoksa Kore usulü alnımın orta yerine bir fiske vurur vallahi. Kızımızın fotoğrafı da aşağıda :
n13Kızımız da çocukla aynı kanalda muhabir. Her Kore dizisinde olduğu gibi kızımız minnacık bir çocukken tanışmışlar meğerse. Çocuğun abisi Himalayalar’da elinde bir tütsü ile ölü bulunur. Bunun nedenlerini araştıran Sun Woo ( Jin Wook ) tütsülere ulaşır, bunlar zaman yolculuğunun anahtarlarıdır. Her zaman yolculuğu öyküsünde olduğu gibi bir şeyleri değiştirmek için her geçmişe gittiğinde değişen şeyler olur ve bunlar onu mutlu etmeyecektir.

Bu zaman öykülerinde kelebek etkisiyle bir şeyi değiştirirsiniz, bu başka bir şeylere neden olur, sonuç hep sürprizdir, “Allah’ın işine karışılmaz, oh olsun sana!” dersiniz filan, bu öykü de böyle böyle ilerledi. Bu arada karakterlerin 20 yıl önceki hallerini farklı kişiler oynuyor tabii. Örneğin Sun Wook’un gençliğini ZE: A’dan Park Hyun Sik oynamış. Başrol erkeğin kankasını oynayan Lee Seung Joon pek sevimliydi. Gençliğini Lee Yi Kyung oynuyor. Oh Min Seok ki kendisini ikinci erkek sayabiliriz, çünkü bir dönem kızın nişanlısı oldu, Misaeng’de Çelik bölümünün müdürü iken burada da doktor rolündeydi. Kendisini Kill me Heal Me izleyenler başrolümüzün kuzeni olarak hatırlayacaklardır.

hminsuk

İkinci erkek Oh Min Suk

n10

Kanka dr

n4

dr’un gençliği

m44

Kızımızın gençliği ve günümüz hali

m46

Çocuğun gençliği ve günümüz hali

n5

Kız çocuğun peşinden çok koştu

n2

Lee Jin Wook Kore’nin güzel öpüşen adamlarından

m40

Birbirleriyle haberleştiler ve karşılaştılar

m45

Dramatik sahneler var 🙂

n12

Akraba olmayanların Kore anlayışına göre akraba sayılmasına hastayım

Dinimizin kıymetini bilelim valla, abimiz bir kadınla evlenmiş kadının önceki evliliğinden bir kızı var, yeğenimiz meğenimiz değil, nikah düşer, Allah Allah ha, ne büyütüyorsunuz bu olayları? Hadi üvey olmasa neyse !

İşin içinde başrol erkeğin babasının ölümü, aynı hastanede çalışan yardımcısı doktorun çevirdiği entrikalar, yolsuzluklar, aile meseleleri, hastalık olayları, aşk meşk derken dokuz kez zaman yolculuğu yapan Sun Woo bazı şeyleri düzeltirken bazılarını da bozar haliyle. Biz de her gidişinde bu sefer ne pislik çıkacak acaba diye merakla bekleriz etkileri. İşte öyle böyle derken 20. bölüme geliriz. zaten pek çok kişinin kafasında karman çorman olan olay son bir sahneyle iyice çorbaya döner. Açık uçlu bir son diyebileceğimiz bu sona şaşırır mıyız, hayır, bir Kore Dizisi klasiği. Ama nette bu son ve dizinin gidişatı ile ilgili pek çok yorum ve son okudum. Herkes kendi açısından senaryoyu açıklamaya çalışmış. Bana mantıklı gelen sonda bile bazı aksamalar var. Peki ama böyleyse şöyle, ama bu niye oldu ki, madem öyleydi şurda niye böyleydi gibi sonsuz yorumlar yapabilirsiniz. Ya da benim gibi “Ay boşver ya, 20 bölüm Lee Jin Wook izledim, daha ne!”  diyebilirsiniz. Zaman yolculuğu temasının sevenler, bir de Jin Wook seviyorlarsa kaçırmasınlar. Bir de siz çözmeye çalışın bakalım olayları, siz ne düşüneceksiniz.

n11

Bu son da ne , ne olduğunu anlamadım bile !

You may also like...

3 Responses

  1. Nergiz bloom says:

    Dizinin son sahnesi ile 1 bölümün ilk sahnesi aynı.
    PS: sizi yeni keşfettim yazılarınızı zevkle takip ediyorum.

  2. Nergiz bloom says:

    Dizinin son sahnesi ile 1 bölümün ilk sahnesi aynı.
    PS: sizi yeni keşfettim zevkle takip ediyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: