Gangnam’da apartmanı olan, zengin, yakışıklı, eğitimli polisin dizisi / The Good Detective 2

Vallahi çocuğun bu özellikleri dizide o kadar vurgulandı ki, ben de başlığa taşıyayım dedim. Demek ki Güney Kore’de de, hem zengin, hem yakışıklı, hem polis az bulunan bir şey. Dizinin ilk sezonunu işte şurada yazmıştım.

Bu dizinin ikinci sezonu geleli epey oldu, ama biz daha yeni izleyip bitirdik. İlk sezonun içeriği neyse ikinci sezon da çok benzer. Batı Incheon Şiddet Suçları 2. Takım polisleri bu sezonda da zengin işadamlarının ki büyüklerine chaebol deniyor biliyorsunuz, bunların eli her yere uzanıyor Mavi saraya kadar, rüşvetçi polislerin, seri katillerin, yanar döner savcı ve hakimlerin ve kurbanların cirit attığı bir ortamda adaleti sağlamaya çalışıyorlar. Yukarıda anlattığımız Jang Seung Jo’nun partneri kendi nikahı kıyılırken suçlu yakalamaya çalışınca evlenemeyen Son Hyun Jo. Genç polisimiz onun yolundan gittiği için muhtemelen o da evlenemeyecek. Geçen sezon romantikimsi bir şeyler yaşar gibi olmuştu. Bu sezonda da chaebol hanımefendisiyle gerilimli bir ilişki içindeydi, ama ortada yine romantizm yoktu. Olsun JTBC dizilerinde romantizm olmamasına alışkınız zaten, bizim aradığımız o değil.

Ben ana konudan çok dizinin polis ekibi ilişkilerini, bromansı, amirleriyle olan diyalogları filan sevdim. Hele her zaman kötü rollerde izlediğimiz ahjussinin ( Son Jong Hak ) burada çizdiği karakter beni çok eğlendirdi. Ekibin her olayda kendisini keklemesi, onun da belki bilinçli belki bilinçsiz ekibin istediğini yapması yoboyu da beni de gülümsetti.

İkinci sezon da ilk sezon gibi eğlencelik olmuş, seri katil öyküsünde de diğer cinayet olayında da gizemli br taraf yoktu, hemen her şey beklendiği gibi bitti gitti. Kafa yormayan bir polisiye yani bazen böylesini de izlemek gerekir. Oyuncuları da seviyorsanız kaçırmayın derim.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: