Lee Dong Wook’a nasıl yazık edilir 101/ BUBBLEGUM

 

b10

Elinizde köpek yavrusu sevimliliğinde bir adam var, onu seyretmek isteyen bir dolu da her yaştan genç kız ve kadın. Peki siz ne yapıyorsunuz ? Önce yanına çok da ön planda olmayan, şimdiye kadar ikinci kız rollerine çıkmış  bir kadın oyuncu koyuyorsunuz ve bunu onunla çok yakışan, kimyası yüzde yüz tutan bir kadın oyuncuyla izlemiş seyircinin önüne sürüyorsunuz. Bu kadarı yetmiyor. Ağır mı ağır akan bir senaryo ile birlikte, sevimsiz bir ikinci kadın karakterle, herkesin nefret ettiği iki ajummayı diziye ekliyorsunuz. Bitiyor mu, hayır. Dizinin ağırlıklı konusu olarak hastalık temasını seçiyorsunuz. Karakterlerden birinin anne ve babası  genç yaşta kanserden  ölmüş, diğerinin annesi erken yaş alzheimerına yakalanmış oluyor. Hala kaçmayan benim gibi bir iki kişi de diziyi maraton biçiminde değil, iki haftada bitirebiliyor ve çoğu da iki üç bölüm izleyip yarım bırakıyor. Beceriksizliğin bu kadarına pes diyorum.

Dizimizde Wookie geleneksel tıp doktoru, kızımız ise Radyo Programcısı. Çocuğun annesi ve kızın babasının arkadaşlığı nedeniyle çocuklukları birlikte geçiyor, bu süreçte kızın anne ve babası ölüyor ve kız Wookilerde yaşamaya başlıyor. Her zamanki gibi bir arkadaşlık perdesi altında hoşlanma söz konusu. Kızın erkek arkadaşı sunbaesi, çocuğu da annesi zengin bir kızla görücü usulü evlendirmek istiyor. Bu noktada devreye ikinci kız ve erkek giriyor. Şimdi hepsinin bir sıfatını görelim :

 

b20

Ri Hwan

b1

Haeng A

 

b3

Suk Joon

 

2.kız

Yi Seul

Şimdi esas kızımızın Kore’de gülüşüyle ünlü My Name is Kim Sam Soon’un ikinci kızı olduğunu fark edenleriniz olacaktır. Orada da kötü bir ikinci kız değildi. O yüzden belki bazı seyirciler onunla başrol Kim Sun Ah arasında gidip gelmiş olabilirler. Ben Kim Sun Ah’yı çok seviyorum, ama Türk Korecanların içinde onu sevene pek rastlamadım henüz. Bu dizide de sevecen, kıpır kıpır çocuksu, kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyen  kimsesiz bir karakteri oynuyor. Yorumlardan bazılarında ikinci kız olan dişçi hanımı Wookie’ye layık görenler olmuş. Buna çok şaşırdım. Kız hep güzel değil, hem de dizide o kadar gurursuz ve yapışkan bir karakteri canlandırıyordu ki, ben sahneleri resmen atlatmak isteğiyle doldum. Hiç de kendimi onun yerine filan koyamadım. Annesi tarafından eziklenen bir kızdı. Anne de BOF’un Heirs’in ve daha pek çok dizinin cadısı , işte aşağıda :
b13

Wookie’nin annesinin rolü dizide daha çoktu. Çünkü dizi erken bunama hastalığı etrafında dönüyor. Anne doktor ama Alzheimer oluyor erken yaşta. Bu roldeki ajumma ise bazı KoreDizilerinde iyi, bazılarında kötü rol oynar. İşte aşağıda :

b7

Wookie’nin annesi ajumma

 

Dizide önemli iki mekan hastane ve radyo stüdyosuydu. Yan karakterler de buralarda çalışıyorlardı.  Dizinin başarısız olmasının bir nedeni de bence yan öykülerin de pek ilgi çekici olmaması. Wookie’nin kankasını oynayan doktor arkadaşı ben aslında çok severim. En son Misaeng ve Nine Nine Times Time Travel’da seyretmiştim. Özellikle Lee Jin Wook’un arkadaşı olduğu dizide çok hoştu. Zaten hep sevecen, arkadaşları için hayatı kolaylaştıran tipleri oynuyor. Ama buradaki partneri pek sevimsizdi. O yüzden yan öyküleri pek hoşuma gitmedi.b16

Dizide bir diğer yan öykü olmazsa olmaz nuna romanstı :

b8

Dizinin bel kemiği geçmişe dayandığı için sık sık geri dönüşler oldu. / ve 15 yaşındaki çiftimizi de izledik :
b18

b17

Şimdi bu kadar kötülemeye neden bu diziyi izleyelim derseniz. Birincisi Wookie her dizisinde olduğu gibi harika bir aşık. Burada tam bir sevgi kelebeği. O haller tavırlar tam bir köpek yavrusu. Zaten Kore’de de bu hali için Lovesick Puppy demişler. Bir de modayla ilgileniyorsanız, adam dizi boyunca palto defilesi yaptı. Resmen en az 10 değişik renk palto giymiştir. Gören de doktor değil modacı sanabilirdi. İşte Bazı paltoları, renkler radikal, ama yakışıyor kerataya  :

Screen Shot 2016-01-04 at 18.40.53

b11

b9

b5

p1 p2 p3 p4 p5

Yani dizi boyunca güzel giydirmişlerdi çocuğu. Bazı pek hoş sahneler de vardı. Diziye adını veren sakız sahnesini anlatmak istemiyorum aslında. Benim midemi bulandırdı nedense 🙂 İşte bazı sahneler :

Screen Shot 2016-01-04 at 18.41.45

Olmazsa olmaz şemsiye sahnelerinden biri

b6

Güzel sahil sahneleri vardı

b2

ore

Sonlara doğru bir helalimsin sahnesi, hem de otobüste

kan

Kızımızda hastane korkusu var, kan görünce de bayılıyor o yüzden korumaya alınmış.

Bir dizide Lee Dong Wook’u ağlatmasalar olmaz, güzel ağlıyor çünkü. Burada da ağladı :

cry

Ama gülmek de yakışıyor kendisine :

b20

 

İşte böyle Lee Dong Wook destanı yazmadan ve ajummadan fangirle geçmeden bu yazıyı da sonlandıralım, siz de çıkın kerevetine.

Son Söz : Bu adama iyi senaryolu, güzel partnerli diziler bulun çebal, olmuyor böyle !

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: