Yıldırımlar, gök taşları ve diğer şeyler / Miraculous Brothers

Zaman yolculuğu temalı filmlerde eğer bir zaman makinası yoksa o zaman zaman atlamasını / yolculuğunu gerçekleştiren bir katalizör mutlaka vardır. Bu bazen yıldırım, bazen gök taşı bazen de Nine, Nine Times Time Travel’da olduğu gibi bir tütsü olur.

Evet bu dizi zaman yolculuklu ve seri katilli bir dizi. Yobo ile birlikte izledik, hoşumuza da gitti. Atlatmadan sıkılmadan bitirdik. İçinde eser miktarda romans bulunan 16 bölümlük dizide romanstan çok bromans var.

Jung Woo’nun en son A modal family dizisini izleyip biraz hayal kırıklığına uğramıştım. Daha önceki Mad for each other dizisinden aldığım zevki vermemişti. Ama bu diziyle tekrar beni yakaladı.

Jung Woo yetenekli ama kitabı basılmamış bir yazarı canlandırıyor. Annesi yüzünden bazı zorluklar çekmektedir ve borçları birikmiştir. Bu arada yağmurlu bir havada tam da yıldırım düşmüşken arabasının önüne genç bir çocuk atlar. Çocuk acilde ölüp dirilir. Komaya girmeden önce Jung Woo dizideki adıyla Dong Ju’ya abi der. O komadayken Dong Ju çocuğun sırt çantasınıkontrol eder, içinde bir rubik küpü, disketler. Nietzsche’nin İyinin ve kötünün ötesinde kitabı ve “Tanrı ölüdür.” adlı bir roman taslağı vardır. Dong Ju taslağı okur ve çok satan olacağını anlar. O ara bir yayıncılık şirketinin başında olan çebol arkadaşı ( ki şirketin gayrimeşru ikinci oğludur. ) kitabını basalım der. Dong Ju biraz çaresizlikten, biraz da onunla daskga geçen arkadaşı karşısında bu taslak benim değil diyemediğinden kabul eder ve kitap basılıp, bestseller olur.

Bu arada kitabın yıllar önce gerçekleşen bir cinayeti birebir anlattığı anlaşılır. Daha sonra olayla ilgisi olanların hedeflendiği başka cinayetler de olmuştur. Zengin aile çocukları ki elebaşları da yayıncının ağabeyidir- olayla ilgilidir.

Bu arada bizim çocuk uyanır. Olaylar geliştikçe özel yeteneklere sahip olduğu ortaya çıkar. Onları kullanırken ( Tayyi mekan filan yapıyor çocuk, şimdi yaşı genç olanlar anlamaz, birden mekan değiştiriyor yok olup , bir yerden bir yere ışınlanıyor resmen ) bi göktaşı da yanıp yanıp sönüyor. Ay neyse efendim sonra çocuğun cinayeti gören şahit liselinin kardeşiolduğu ve 1995 yılından geldiği ortaya çıktı.

Bundan sonrası gerçeklerin ortaya çıkması. Tabii bizim ikili yanında çocuğun gerçek ağabeyi, polisler, 1995’te liseli olan ama şimdi yaşlanmış hoşlanılan kız, suçsuz olduğu halde suç üstüne atılmış ahjussi, zengin ve güç sahibi katil grup filan derken 16 bölüm birden kuş gibi uçup gitti.

Bu zaman yolculuklu dizi ya da filmlerin inandırıcı olması gerekliliğinden şu yazımda söz etmiştim. Bu arada zaman yolculuklu dizileri de içeren fantastik dizi temalı yazımın linkini de vereyim, gerçi yazalı epey olmuş, üzerine çok dizi geldi. İşte şurada. Hadi oldu olacak zaman yolculuğu temalı dizilere merakımı anlatan kişisel blogumda yazdığım yazıyı da okuyun zamanınız varsa. Valla selam verdiniz borçlu çıktınız ama, ne yapayım zaman yolculukları en sevdiğim temalardan.

Sonuçta demem o ki dizi finali de beni rahatsız etmedi. Mesela geçen izlediğim Bodies dizisinin finalini beğenmemiştim. Bak şimdi aklıma Lost geldi. Finalinden nefret ettiğim bir diğer dizi de odur. Ve son olarak şu üstteki şapşallara bakar mısınız ? Çok sevimli değiller mi ?

You may also like...

1 Response

  1. Kiperg says:

    Yine kışkırtıcı bir yorum olmuş ajummoni,ilk bölüme başladım bile… madem bu tür dizileri çok seviyorsun, izlemediysen hemen A Time Called You dizisine başlamalısın. Başrol kızı Vincenzo’da çok beğenmiştim burada da 2 karakteri canlandırıyor ve farkı hissetiriyor. Kolay seyredilen dizilerden, seveceğini düşünüyorum. Başka yorumda görüşmek üzere, geniş analiz için teşekkürler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: