Hacı Hacıyı Mekke’de , deli deliyi dakkada bulur :) / Mad for each other

Evet bu dizi aynı terapiste giden iki delinin aşk hikayesi. Deli dediğime bakmayın, pek çoğumuzun içinde var böyle karakterler. Yani düşününce benden daha deli değiller mesela. Baksanıza mahlasım bile Deli Ajumma. 🙂 Tabii yaralı oldukları için terapiste gidiyorlar. Üstelik komşular, yan yana iki dairede oturuyorlar. Biri obsessive kompulsive , tutaraklı, kimselere güvenemeyen, endişeli, travma sonrası stress yaşayan bir kadın, diğeri öfke problemi olan işten el çektirilmiş bir polis. Bir biçimde yolları kesişiyor, birbirlerine önce deli oluyorlar, sonra da aşktan deliriyorlar. Ama bu süreç çok çok iyi işlenmiş.

13 bölümlük bu dizinin yönetmeni Lee Tae Gon daha önce My Love Eun Dong, Age of Youth ve Diary of a Prosecutor dizilerini yönetmiş ki, hepsi de çok sevdiğim dizilerdir. Bu romantik komediye de bayıldım. Görünüşte rom-com gibi, ama derinlerde dramatik olaylar yatıyor. Yine de dizinin ince espri gücü yazarın kim olduğunu merak ettirdi. Yoon Kyung Ah favori oyuncum Shin Ha Kyun’un Brain dizisinin yazarıymış meğerse. Yazarın Ms Perfect dizisini de izlemiştim.

Dizinin kadın oyuncusunun dizilerini nedense izlememişim. Ya da tarihi olduğu için bir kısmını izleyip bırakmışım. Aslında 58 bölümlük My husband got a family dizisinin çok güzel olduğunu hep okuyorum, ama ona da zaman bulamadım bir türlü.

Şu gözlükler ve kulaktaki çiçeği görüyor musunuz ? Gören kaçsın diye takılmış onlar. Benim gibi insanlarla çok iç içe olmaktan hoşlanmayan kişiler için ideal valla. “Ben de takayım kulağıma bir çiçek.” dedim, yobo çok güldü. Bir de beni herkes çok sosyal zannediyor. Dışa dönük gözüken içe dönüğüm derim hep. Bir toplantı, buluşma filana gittikten sonra inime kapanıp iki hafta çıkmamak istiyorum. Herkesle konuşacak lafım vardır, öte yandan konuştuktan sonra fenalık geçiririm. Bu pandemi tam benim gibilere göre sanırım.

Benim gibi Reply serisinin fanı olanlar üstte fotoğrafı görülen Sseureki yani Çöp’ü hemen tanımışlardır. Reply 1994 damat adayı. Gerçi ben Yoo Yeon Seok, Chillbongcuydum, ilk kez bir Reply serisinde damat olamayan erkeği tutmuştum, ama olsun bu Jung Woo’nun iyi oyunculuğunu gölgelemez. Burada da oyunculuğu yine gözlerimizi şenlendiriyor, çok da sevimli, ne zevkle izledim bilemezsiniz.

Bu üstteki Su Hyun ki dizide de aynı adı kullandı AKMU ikilisinden, güzel sesini dinleme şansı da bulduk.

Dizide ilgimi çeken bir başka oyuncu An Woo Yeon’du. Ben bu namcayı kaç dizide izlemişim, anca fark ettim. Aa çok karizmatik, kadın kılığındayken de güzel dedim.

Sitenin dedikoducu kadınları da hep bildik tiplerdi.

Aşk hikayesine başrolümüz polis olduğu için az biraz polisiye tema da eşlik ediyordu. Aşağıda beyimiz sitede devriye gezdiği giysiyle.

Dizinin en güldüğüm sahnelerinden biri Leon ve Matilda’yı anımsatıyordu.

Sizi bilmem ama bu tip dizilerde benim en çok hoşuma giden itişip tepişen o tiplerin ilk kez birbirlerinden hoşlandıklarını anladıkları o anları izlemektir. Çoğu kez inkar ederler filan, ama geliyordur gelmekte olan. Bu huysuzlar da çok iyi bir çift oldular, yani niye 13 bölümdü ki 16 olsaydı da izlerdim ben, az biraz daha cilveleştikleri, aşklarını yaşadıkları bölümler olabilirdi. Neyse demek ki öyle uygun görmüşler. Bu çift daha çok romantik dizi de oynamalı bence, pek yakışıyor.

You may also like...

2 Responses

  1. Yeoubi says:

    Abla senin yazılarını o kadar seviyorum kiiii artık bir dizi ile ilgilensem, acaba Deli Ajumma yorumlamış mıdır? Diye düşünüyorum. Bu diziyi şimdi bitirdim. İzlemeden önce yorumladığını gördüm. Çok güzel dizi gerçekten. Teşekkür ederim ❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: