Kaç kelebek , uç kelebek, seni tutacaklar, kaç kelebek / Nevertheless

Haftada tek bölüm oynayan 10 bölümlük bu diziyi bugün bitirdim. Bu aralar az dizi izliyorum. Hem izlenecek doğru düzgün dizi olmadığından, hem de başka şeyler yazıp çizdiğimden. Üstelik izlediğim dizileri de çok ağır izliyorum. Hiç benlik değil, ama bu ara öyle.

Toksik bir ilişkinin ele alındığı bu dizide en son Navillera’da izlediğim Song Kang ve The World of the Married’te izlediğim Han So Hee başrollerdeydi. Navillera’da kelebek gibi uçan beyimiz bu kez kelebeği ensesine dövme olarak yaptırmıştı. Dizideki partnerinin adı da kelebekti. Yoo Na Bi.

Dizi Güzel Sanatlar okuyan öğrencilerin etrafında gelişiyor. Dizide üç ayrı çift daha vardı. Dizinin ikinci erkeği ise Chae Jong Hyeop’tu. Onu da en son Sisyphus The Myth dizisinde izlemiştim.

Dizi bitti, bütün yorumlarda toksik ilişki, toksik ilişki vurgulamalarını görmeye başladım. Dizinin başlarında epeyce cesur sahnelerle sallandı sosyal medya. Gerçi çiftin çok söz edilen sahnesi rüyaydı ama yine de bu I need romance türü dizilerde gördüğümüz tarz bir diziyle karşılaştığımızı düşündürdü. Han So Hee’ye ben The World of the married’te sinir olmuştum. Zaten amaç da oydu, ama buradaki rolü de sanırım yazılan karakter başarıyla oynadığını gösteriyordu. Çift aslında çıkmıyordu, saklı gizli sevişiyordu. Bir nevi fuck buddy, seks partneriydiler görünüşte. Bence paylaştıkları başka şeyler de vardı. Ama kıza yetmiyordu tabii. Esas kötü yanı çocuğun güzel kızları geri çevirememe defosuydu. Tabii böyle olunca kız pek de mutlu değildi, hep ilişkinin değişip evrilmesini bekledi, ama çocuğun o aptal sırıtışından ve ağzından hoşsun, güzelsinden başka bir söz çıkmamasından başka bir şey alamadı. Hayır işin kötüsü kız önceki ilişkisinde de aldatılmış, o yüzden ayrılmıştı. Biz izleyiciler de ekran başında delirdik. Song Kang’ı en çok sevenlerimiz bile.

İkinci erkeğe gelince nefes alırken bile izin isteyen cinsten olduğu için, herkesin takdirini kazandı. Masum bir yüz, düzgün bir karakter, çapkın olmayan bir yapı, yetenek, çalışkanlık , her annenin kızını vereceği tarzda bir erkek.

İki erkeği karşılaştıracak olursak, biri eğlenilecek, öteki evlenilecek erkekti diye özetleyebiliriz. Ama kızçemiz ilki de evlenir belki umudunda olduğundan ve gözü de ondan başka birini görmediğinden depresyonlardan depresyonlara atıldı durdu.

Bu dizinin bir başka çifti, Kore dizilerinde çok sık rastlamadığımız bir yapıdaydı. Ilişki çok yüzeysel yansıtılmasına rağmen oldukça ilgi topladı, çok özel detaylar göremedik, ne de olsa Kore yavaş yavaş ısınıyor heteroseksüel olmayan partnerlere.

Bir başka çift de kendini izlettirdi. Ben erkek olanı çok yetenekli buldum, ama son zamanlarda sevgilisini aldatıp, özürler filan dilediği için az kalsın diziden bile çıkarılacakmış. Ben de bunu anlamıyorum. Lee Byung Hun karısı hamileyken ne haltlar yedi, adamı yere göğe koyamıyorsunuz, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. O kademeye gelince, her şey mübah mı oluyor nedir ? Aslında cinsel taciz, uyuşturucu vs olsa anlayacağım da, aldatma işi sevgilisi ve kendisini ilgilendirir bence.

Son çiftimiz de çok görünmese de ve bence görünmelerine pek gerek olmasa da dizinin yan çifti olarak vardılar.

Son olarak Song Kang’ın kelebek dövmesi gerçekten güzeldi. Diziden aklında kala kala bu mu kaldı diyecek olanlara evet bu kaldı 🙂

Dizi müziği şurada.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: