Ezik Kocanızın stalkerı olursa / MS Perfect

Sıra dışı diyebileceğim Kore Dizilerinden bir daha bitti. Psikopat, stalker – ki biz buna musallat olma diyelim Türkçe olarak – bir kadının bir ailenin hayatını nasıl altüst ettiğini ibretle ve şaşkınlıkla izlediğimiz 20 bölümlük bu dizinin bence en güzel yönü iyi oyunculuk ve bir sonraki bölümde ne olabileceğini bilmemenin verdiği merak duygusuydu.

Dizi KBS2’de 20 bölüm Pazartesi Salı dizisi olarak oynadı. Senaristi Yoon Kyung Ah All About My mom ve Brain dizilerinin de yazarı. 20 bölüm yerine 16 bölüm yazsaymış da olurmuş, ama oyuncular iyi olunca ben sıkılmadan izledim. Hem de eşimle izledik birlikte, daha eğlenceli oldu.

Başrollerde dört ana oyuncu yer aldı. Başrol erkeklerin rol paylaşımı neredeyse eşit gibiydi. Koca rolünü oynayan Yoon Sang Hyun Secret Garden’daki Oscar rolünden sonra hemen hemen her dizisini merakla beklediğim bir oyuncu. Şarkıcı da aynı zamanda. bu dizisinde de eski bir şarkıcıydı, dolayısıyla yine  sesini duyma şansına eriştik. Eşi de kendisi gibi şarkıcı Maybee. Sevimli ajussimiz ve karısı bir kız çocuktan sonra ikinci çocuklarını bekliyorlar.

Sang Hyun bu dizide bir ofiste çalışan, oldukça ezik, çokça sersem, babalık yönü çok kuvvetli, şaşkın ve bazen kızılası, bazen de acınası bir erkeği oynuyordu. Dizinin öne çıkan üç kadınının da peşinde olması pek inanılır gibi değildi, hatta Sung Joon bile dizinin bir yerinde bunu sorguladı.

 

Dizinin diğer erkek oyuncusu nuna killer tabir edilen, yaşlı hanımlarla oynamayı alışkanlık haline getirmiş Sung Joon’du. Onu en son Madame Antoine dizisinde izlemiştik. Burada da yine tam bir köpek yavrusu sevimliliğindeydi. Bu köpek yavrusu sevimliliği deyimini açmak için Sung joon’dan da söz ettiğim Nuna romans‘larla ilgili yazıma bir göz atın derim. Nunanıza nasıl sevimli olunurmuş, bu nunaların aşık olduğu erkekler ne menem erkeklermiş anlayabilmek için. Sung Joon’un sevimliliği yanısıra diğer bir özelliği My Secret Romance dizisinin sekreteri gibi ekoseli, çizgili ,yelekli takım elbiselerle dolaşmasıydı. Dizide bir avukatı oynayan  Sung Joon, 90 doğumlu ve bildiğiniz gibi uzun da boylu bir çocuk. ( 1.87 ) Bu takımlarla çok komikti yani.

 

Kadın arkadaşlığı da dizide ön plandaydı. Zor durumlarda birbirilerine yardım ettiler, yıllar öncesinden gelen arkadaşlıklarını korudular. Bu ajummaların da aşk hayatları yan öykü olarak yer aldı.

 

Dizide Ms Perfect ya da Perfect Wife rolünü Ko So Young oynadı. Burnunun yanındaki minik beniyle dikkati çeken bu hatun, herkesin  Gentleman’s Dignity’den tanıdığı Jang Don Gun’un karısı aynı zamanda. Çift 1999 yılında birlikte bir filmde oynamış ( Love Wind, Love Song ) sonra yakın arkadaş olmuşlar. Dong Gun ne zaman yardıma ihtiyacım olsa yanımdaydı demiş bir keresinde ve böylece yavaş yavaş aşık olmuş ona. Mayıs 2010’da evlenmişler. İlk çocukları 4 Ekim 2010’da doğmuş. ( Evet hesaplamayın, evlenirken hamileymiş hatun , bunlarda genellikle böyle oluyor)

Bu dizi So Young’un evlendikten sonra yaptığı ilk iş. Dizide mükemmel bir eş, iyi bir anne, dirayetli bir kadını oynadı. Dizideki ismi ile Sim Jae Bok dizinin psikopat kadınını bile sevdi, korudu. Kadında sinir bozucu bir soğukkanlılık ki son bölümlerde onun da dengesi bozuldu tabii, ve olaylara akılcı bir yaklaşım vardı. Hepimizin çileden çıkıp karşımızdakini boğabileceğimiz çoğu olayda serinkanlı davrandı. Çalışmaya, sevmeye, hayatını yeni baştan kurmaya odaklandı.

Salağın aşık olduğu Jung Na Mi  rolünü de Im Se Mi oynadı. Kendisini Shopping King Louis‘de de izlemiştik. Yoon Sang Hyun’un da en hoşlanmadığım rolü yine o dizideydi.

Na Mi Sung Joon’un oynadığı Bong Goo karakterinin üvey kardeşiydi aynı zamanda.

Dizinin psikopatı, en çok rol çalanı ise Cho Yeo Jeong’du. Baştan sona manyaktı. İlk zamanlar kadına saplantılı zannettik, yavaş yavaş asıl derdi kimmiş ortaya çıktı ve delilikleriyle bütün aileyi mahvetti.

Bu hatunun pek çok dizisi var, ama ne hikmetse ben izlememişim şimdiye kadar. Ama şimdi bir mim koydum kadına, çünkü sinir bozucu bir güzelliği ve hali tavrı var. Diziyi götüren temel taşlarından da biriydi. Hastalıklı sevgisi, travmatik çocukluğundan mı kaynaklanıyordu bilinmez ama tamamen deliydi, kafadan kontak anlamında yani 🙂

Bu Allahın delisinin erkek kardeşini ise VIXX grubundan Cha Hak Yeon oynuyordu, Brian rolüyle. Kendileri The Tunnel’da genç Kwang Ho olarak erkenden öldü ama bu dizide epeyce bir yer aldı. Sevimli çocuk.

Dizide öne çıkan iki anne vardı. İlki Sang Hyun ( Ko Jung Hee)’nin annesi.

İkincisi Lee Eun Hee’nin ajumma dediği annesi, o da az manyak değildi .

Nam Gi Ae ajumma  hep sinirilleti rollerde . Another Oh Hae Young‘da Eric’in annesiydi. Şimdi My Secret Romance’da kadın başrolün eski porno oyuncusu manyak annesini oynuyor.

Dizide üç tane de sevimli çocuk vardı. İkisi Ms Perfect ile Mr Loser’ın çocukları, üçüncü cimcime de başrol ajummamızın psikolog arkadaşının kızı Che Ri, kiraz 🙂 ( Cherry )

Dizide hapse giren gireneydi. Ajummamuzın da kocası biraz kıskanç sanırım, dizide hiç öpüşme olmadı. Zaten arkadaşlıktan yürüdüler. Yavaş yavaş sevdiler. Aslında ajummamız da çocuğa dokunan bir iki hareket yaptı, zaten çocuk eskiden azıcık jigolo gibiymiş, zengin kadınları ayartıp paralarını yiyormuş nasıl bir avukatsa artık.

Bir de çocuğun ayakkabısını bağladı kız. Sanırım orada vuruldu yavrucak.

Aslında kendi aile hayatı mutsuz olduğu için çocukları ön plana alan düşünceleri de vardı.

Ama kadın hangi çağda yaşıyorsun diye lafı ağzına tıktı 🙂 Bilmeden etmeden konuşma maalinde 🙂 Sang Hyun da iyi oynadı doğruya doğru şimdi. Bu adam hangi rolü alsa beceriyor, o yüzden ben de dizilerini kaçırmamaya çalışıyorum. Bu aralar ikinci çocukları da oldu eşiyle. Evli mutlu, çocuklu şeklinde yaşıyorlar.

Kadın kime kalacak diye merak ettik. Koca ihanet edip pişman olmuştu. Genç avukat da kadının peşinde dolaşıyordu  nuna nuna diye. Kadınlar ihaneti kolay kaldıramaz. Affettik deseler bile kafaya kakarlar. Bu kadın da akıllıydı o yüzden affetmedi. Baktı etrafında dönen sevimli bir köpek yavrusu var, bari onu besleyip büyüteyim dedi :

Kadınlar “Neyi yanlış yaptım bilmiyorum” dediğinde, “Hiç bir şeyi yanlış yapmadın ” diyecek erkek ararlar. Nokta! Avukatımız da öyle dediydi.

Dizinin müziği  de güzel. I am what I am , Behind you , I miss you. parçalarına linklerden bakabilirsiniz.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: