Kore’nin ve Kore Dizilerinin olmazsa olmazı Nuna Romanslar

Öncelikle bu “Nuna” nedir onu açıklayalım. Erkekler kendilerinden büyük kadınlara nuna diye sesleniyorlar. Bildiğin abla yani. Ama Oppa ( abi ) konusunda olduğu gibi birine abi ya da abla demeniz, onunla nikah düşmeyeceği anlamına gelmiyor Kore’de.Tabii  gerçek bir kan bağınız yoksa. Ben de yeni yeni Kore Dizisi seyredip, Koreceye başladığım günlerde önce herkes gibi bir kafa karışıklığı yaşadım. “Nasıl yani ya ! “diyerek. Ama şimdi o Oppa’nın söylenişinden nasıl bir oppa olduğunu, nuna diye seslenişte ne anlamlar olduğunu anında çakozluyorum. Bir de her oppa denilişinde Seksenler’in Ergun abisi geliyor aklıma. ” Abi deme, lazım olur.” dediği için.

oppa1

Eğer yakışıklıysan, Yo Na’nin oppasısın demektir, o kadar 🙂

Kendinden büyük kadına, kıza sulanmak eğer bir dizide bu kadar çok işleniyorsa, o ülkenin gerçeği odur diye düşündüm, yoksa ne diye nuna nuna diye kadınların peşinden koştursun ilik gibi çocuklar. Örneğin bizde de yaşı büyük erkek genelde çıtır kızlarla evlenir. Hoş ben en fazla sekiz yaşı normalleştirmişim kafamda, fazlası hoşuma gitmiyor. Çok özel bir ilişki  değilse ( Kafa yapısının da işin içine girdiği, büyük aşklar meşkler ) tedirgin oluyorum, bana da neyse artık. En okumuş yazmış zihinlerimiz bile bu tip bir ilişki gördüğünde hemen  “Ölmüş  babasının anasının yerine koyuyor herhalde, ya da e  yani, adamda para var, ya da kadın parası yiyor, jigolo mudur nedir, gibi cümleler kuruyor. Ben ilk kez Yoochun, Jaejoong ve Yunho’nun ( TVXQ) kendilerinden yaşlı kadınlardan hoşlandıklarını duyduğumda, “Peşinizden koşan bu kadar çok genç kız varken, yazık olmuyor mu, ey şapşallar ! “diyesim gelmişti. En son Shin Min Ah Woo Bin’i kaptığında ise sosyal medya, ” Ama çok yakışıyorlar yaa!” sesleriyle doldu. Geçenlerde de She was pretty’nin yorumlarından birinde  “Yaşlanınca Kore’ye gidelim, genç erkekler yaşlı kadınlara bakıyor.” cümlelerini okuyunca gülmeden edemedim. “E kızım genç halinle gencini buldun da, yaşlılığını mı düşünüyorsun??” diyerek içimden.

Okuduğum bir makalede Kore’de genç erkeklerin yaşlı kadınlara meyletmesi oranının arttığı yazıyordu. Gerçek hayatta yani. 2012 tarihli bir yazıya göre Kore’de gelinlerin % 15’i eşlerinden büyükmüş. 2014 itibarıyla kadının 10 yaş daha büyük olduğu evlilikler iki katına çıkmış.Son zamanlardaki bu nuna merakını, erkeklerin ekonomik olarak rahat yaşama arzusu ile bağdaştırıyorlar. Nunam bana baksın, beni büyütsün olayları yani.

İş Kore dizilerine gelince hala seyretmediğim çok bilindik nuna romanslar var üç dört tane. Ama saydığımda da bu tarz dizilerden hatırı sayılır ölçüde seyretmişim a dostlar. Burada ele alacağım diziler gerçek hayatta nuna doansaeng / abi kardeş olup da dizilerde aynı yaş ya da akran oynayan çiftlerle ilgili değil. Açıklamak gerekirse, Rooftop Prince’de Yoochun, Han Ji Min’den büyük, Hello Monster’da Jang Nara Seo In Guk’un resmen ablası, She was Pretty’de Park Seo Joon ile Hwang Jung Eum aynı yaştalar, ama Jung Eum nunası Seo’nun. Bu tip dizilerde kızlar azıcık lay lay lom, uçarı, ya da Jang Nara gibi minnacık genç gösteren bir yüzleri olan tipler ve  kaldırıyor. Geçen hafta kamera arkası bir video izledim. Siwon Jung Eum’a “nuna” diye hitap ediyordu, pek sevimliydi.  My Love from Another Star’da da Jun Ji Hyun Kim Soo Hyun’dan çok büyük. Ama dizide Soo Hyun 500 küsur yaşında bir uzaylıyı oynuyor, dizinin ana öyküsü nuna romans değil yani. Big dizisinde de ilginç bir durum var, aslında tam bir nuna romans olan konu, velet yerine beden değiştiren Gong Yoo’nun oynamasıyla biçim değiştiriyor. Hatta Hong kardeşler akıllılık  edip son sahnede bile Gong Yoo’yu oynatmışlar, dolayısıyla fazla yaş farkının neden olacağı tepkileri yumuşatma yoluna gitmişler. Benim ele alacağım dizilerde kadın oyuncular resmen erkek oyuncunun ablası yaşında olanlar.

Bu dizilerin en genel özelliklerinden söz edersek, benim görebildiğim kadarıyla erkek oyuncular genellikle tam bir puppy, yani sevimli köpek yavrusu. Sevimlilik şart yani.Erkek oyuncunun sevimliliği ne denli artarsa kadın için karşı koyma arzusu o kadar azalıyor. I do I do, Biscuit Teacher Star Candy ve Oh My Lady’den üç puppy 🙂

I do

I do I do’da Lee Jang Woo

gong

 

siwon

Siwon Oh My Lady’de

Bu gibi dizilerde erkek ya en baştan kadına tutuluyor, I do I do, ya da I Need Romance 3‘te olduğu gibi, ya da baştan yaşlısın, ajummasınlar havada uçuşuyor, sonra bir bakıyoruz ki çocuk köpekler gibi aşık olmuş, Dal Ja’s Spring‘teki gibi.  🙂 Kadınlar ise genellikle Allahım ne yapıcam, bu çoluk çocukla beni görürlerse rezil oldum, delirdim sanırım moodundalar.

couple

I do I do’da kız iteledi habire çocuğu, sonunda couple giysi bile giydiler. Kim Sun Ah ve Lee Jang Woo

sung

I Need Romance 3 .çocukluk arkadaşı, hatta kız çocuğa bakıcılık yapmış, şimdi çocuk sırtında taşıyor. Sung Joon^da az köpek yavrusu değil ha !

dal ja

Dal Ja’s Spring’de kız çocuğu sahte erkek arkadaşı olarak kiralıyor, önceleri ajumma diyen çocuk sonra köpekler gibi aşık oluyor. Kızın da ajummaya benzer hali var mı yahu, insaf!

Kadınlar genellikle iş kadını filan oluyorlar, ekonomik durumları erkeklerden çok iyi. Erkekler de genç ve deneyimsiz ama, gizli saklı bir chaebol oğlu, zengin filan olabiliyorlar. Çoğu kez bir biçimde kadınların yanında çalışıyorlar, aynı ortamda olma babında, kadınlar çocukların patronu olup, onları ezikliyor. I do I do’da kadın ayakkabı tasarımcısı, Witch’s Romance’da kadın yazar. Biscuit Teacher Star Candy’de Gong Hyo Jin öğretmen, hem de Gong Yoo’nun öğretmeni. Bazen istisna olarak, tam tersi de olduğu oluyor My Name is Kim Sam Soon da olduğu gibi. Oh My Lady’de de kız Siwon’un yanında çalışıyordu.

yazar

A witch’s Romance kadın tanınmış, dergi yazarı

samsoon

Çocuk zengin chaebol, kız yanında pastacı olarak çalışıyor. Hyun Bin’e bakın yaa, ne kadar ufacık 🙂

Bu dizilerin bir diğer özelliği genç, yakışıklı, sevimli köpek yavrusunun yanında mutlaka olgun, iş güç sahibi, efendi bir second lead olması. Sonunda kızı çoğunlukla çıtır olan kapıyor.

second1

I do I do’da second lead doktordu.

Ineedromance

I need romance’ın second lead’i Nam Goong Min, ay adamcağız sonunda first lead olabildi, ikinciliği hak etmiyor.

 

Konusu nuna romans olan  I can hear your voice, Secret Love Affair, High School King Of Savvy, Flower Boy Ramen Shop   gibi diziler de var. Bazen de bir dizinin içinde ana konu olmasa da Nuna romansa rastlayabiliyoruz. Producers‘da Kim Soo Hyun’un Gong Hyo Jin’e aşkı ya da The time We were not in Love’da Ha ji Won ile Infinite L’in karşılaşması gibi. Cunning Single Lady’de ki second leadimizi de unutmamak lazım. Seo Kang Joon ne kadar sevimli olursa olsun, Joo Sang Wook’un yanında hiç şansı yoktu bence. I need romance’ın ilkinde Choi Jin Hyuk’u da nuna romance içinde gördük. Gerçi dizide çok yaş farkı yok gibiydi, ama reelde öyleydi. Choi Jin Hyuk partner olarak da hep olgun hanımlarla oynuyor zaten. Emergency Couple partneri olan Song Ji Hyo’da nunaydı.

 

umbrella

 

 

 

gongkim

Gong Hyo Jin ve Kim Soo Hyun, kız burada kendi yaşıtını tercih etti, çocuğun eli böğründe kaldı.

cunning

Lee Min Jung ve Seo Kang Joon Cunning Single Lady’de

choi

Choi Jin hyuk

 

Nuna romans dizilerinin en büyük özelliklerinden biri de çocuğun kıza ilgisi, bakımıdır. Genellikle kendini beğenmiş ve öküz olan diğer erkek karakterlerin aksine, bu gencecik çocukla her an yardıma hazır beklerler.

beslenme1

Sevdiceğine sandviç hazırlamış, ağzına besliyor. Witch’s Romance

roses

Bir de kızın kapısını güllerle süslediydi de, elleri dikenlerden kan içinde kaldıydı, Allahın şapşiriği 🙂

Bir de kızın yaşça büyük olduğu durumlar Kore Dizilerinde + 18 sahnelerin daha kolaylıkla işlenmesine yol açıyor. Bu da bir kolaylık. Liseli kızlar öpüşürken put gibi dursa da bu dizilerde kadın kahramanlar ilk bölümden hamile kalabiliyorlar.

SEX1

I DO I DO

SEX2

I NEED ROMANCE 3

SEX3

Bu da dizi değil, Jang Keun Suk’un filmiydi You are my pet, ama nuna romansa iyi bir örnek.

sex4

Sam Soon’da kız zayıflayayım öyle beraber olalım diye tutturmuştu 🙂

Son olarak Kore’de nuna killer ( ablaları öldüren yani 🙂 ) diye anılan bazı erkek oyunculardan da söz edelim. Seo Kang Joon, Park Seo Joon, Seo In Guk, Lee Jong Suk hemen akla gelenler. Bir de genç erkeklerle çok dizi çeviren ablalarımız var. Chae Rim onlardan biri, Allahtan kadın genç gösteriyor.

chae

Oh My Lady Choi Siwon ile

 

chae2

Dal Ja’s Spring’te Lee Min Ki ile birlikte

Bu yazıyı yazdıktan sonra başka nuna romanslar da izledim ve yazının bundan sonrası o dizilerle ilgili olacak. Something in the rain benim en sevdiğim nuna romanslardan biri oldu. Jung Hae In ve Son Ye Jin’in oynadığı bu dizinin hain anne bölümlerini kısaltsalar daha güzel olacaktı bence. Ayrıca kızın iş sorunları da beni sıktı. Yine de aşkın çok güzel yansıtıldığı bir dizi olduğunu düşünüyorum.

 

Bu diziyi yazarken What’s up fox? dizisinden de söz etmişim ki o da hoşuma giden eski bir nuna romans. Ne varsa eskilerde var diyenlerdenseniz bu diziyi kaçırmayın.

Bu arada Jung Hae In Han Ji Min ile de One Spring Night’ta oynadı ama dizi nuna romans değildi. Dizide ikisi aynı yaştalardı. Han Ji Min’in ufak tefek beden yapısı buna olanak sağlamış kolaylıkla.

Çok tartışma yaratan nuna romanslardan biri de Encounter’dı. Başrol kadın oyuncu Song Hye Kyo hemen ertesinde Song Joongki ile boşanınca, hesap başrol erkek ve Soong Ki’nin yakın arkadaşı Park Bo Gum’a kesildi.

Son zamanlarda izlediğimiz en tatlı nuna romanslardan bir diğeri When the Camellia Blooms’du. Kang Ha Neul ve Gong Hyo Jin’in sımcıcak , çocuksu kişilikleri aradaki yaş farkını kapatıp gitti.

Romance is a bonus book bir diğer nuna romans. Lee Jong Suk’un askere gitmeden önce çektiği bu diziyi I can hear your voice kadar sevmesem de çok da kötü değildi.

Search WWW içinde iki ayrı nuna romans çiftini barındıran bir diziydi. Güçlü kuvvetli iki kadının kendilerinden genç gençlerle yaşadığı romansı izlemek isteyenler tam bir eye candy olan iki ayrı genci izleyerek de zaman geçirebilir.

Temperature of Love da bizi şaşırtan bir nuna romanstı. İzleyicinin çoğunluğu başrol kadının yaşına uygun Kim Jae Wook’u seçmemiş olmasını yadırgadı.

Nuna romanslar pek çok ama yazı zaten yeterince uzun oldu, belki ilerde ikinci bir yazı yazarım.

You may also like...

2 Responses

  1. Elif says:

    En oturaklı, çok emek harcanmışını izledim biraz önce Netflix’de; Secret Affair.
    Noona değil Ajumma sayılır tabi 20 yıllık yaş farkı.
    Listeni severek kullanıyorum: teşekkürler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: