Sımsıcak bir dizi / When the Camellia Blooms

Beni izleyenler Kang ha Neul’ı ne kadar çok sevdiğimi, başrol olmasını ne kadar arzu ettiğimi bilir. Yeteneği bir yana, gerçek hayatta tüm yüzünü kaplayan gülüşüyle, en ciddi yerlerde kendini tutamayıp kıkırdamalarıyla gönlüme girmiştir. Askerlik dönüşü ilk dizisinin Gong Hyo Jin ile olduğunu duyunca, “Allahım ! Körün istediği bir göz, Allah vermiş iki göz.” diye tweet attığım da doğrudur. Ama yine de dizinin senaristini , yönetmenini araştırmadığım için bir bekleyelim görelim durumu içindeydim. Diziyi izlemeye başlayınca ki yine eşimle birlikte izledik, oyunculukların, senaryonun, her şeyin, ama her şeyin çok çok güzel olduğunu görüp Kang Ha Neul için çok çok sevindim. Ara ara açıp izleyeceğim bir dizim daha oldu. Ayrıca kesinlikle diyebilirim ki, bu dizi bu yıl izlediğim diziler içinde açık ara önde. Hem Kang Ha Neul, hem de Gong Hyo Jin bu diziyle mutlaka ödül almalılar. Çift ödülünü ise kesinlikle almalılar nokta !

Dizi 16 bölüm olarak KBS’te oynadı. Yönetmeni Bridal Mask, Are you human? dizilerinin yönetmeni Cha Young Hoon. Senarist ise Fight for my way senaristi. Diziyi izleyip Yongsik ( Kang Ha Neul ) karakterini izleyince, böyle mahalle çocuğu, dürüst, naif, ama adam gibi adam başka bir karakter izledim mi acaba? diye düşündüm. Hemen Go Dong Man karakteri geldi aklıma. Senaristin aynı olduğunu görünce de “Aha dedim, bu kadar dizinin içinden yakaladım işte. ” Im Sang Choon böyle karakterler yazmada usta demek ki.

Gong Hyo Jin hakkında şurada bir yazım var. En sevdiğim oyunculardan kendisi. Dizide annesi tarafından terk edildikten ve sevdiği adamdan ayrılıp onun çocuğunu doğurduktan sonra bir meyhane açan Dongbek’i oynuyor. Tüm hayatı şanssızlıklarla geçen Dongbek’in peşinde bir de seri katil vardır.Ongsan bölgesinin esnaf kadınlarınca eziklenen güzel kızımızın hayatı polis memuru Yongsik ile tanışınca değişecektir. Aslında çok savaşçı ve sevecen bir kişiliğe sahip Dongbek sevgisiyle etrafındakileri de değiştirir.

Yong Shik / Yongsik ise Kang Ha Neul’ın can verdiği hayatımda gördüğüm en naif, sevecen, dürüst, cesur karakter. Dongbek’e aşkı, çocuğuyla olan ilişkisi, etrafındakilere yaklaşımı, mücadeleciliği, inadı, ara sıra delirip gözlerini belertmesi, kafasına koyduğunu yapması, aşkından vazgeçmemesi, sulu gözlülüğü ile beni benden aldı. İçli bakla ne olacak 🙂

Dongbek’in oğlu Pil Gu rolünde Kim Kang Hoon harikalar yarattı. Bu çocuğun geleceği çok parlak diyeyim ben size. O nasıl oyunculuktur bu yaşta. Kendisini Mr Sunshine’da Eugene Choi’nin çocukluğu rolünde izlemiştim. Romance is a bonus book’ta da Lee Jong Suk’un çocukluğunu oynamıştı.

Pil Gu’nun babası ve Dongbek’in eski sevgilisi rolünde Kim Ji Suk’u izledik. Kendisi zaten çok iyi bir oyuncudur. Pek çok dizide severek izlemişimdir. Buradaki rolü çok gerçekciydi. Ne siyah ne beyaz, gri. Yani kızamadık da kendisine, ama ara sıra acıdık. Karar anlarında Yong Sik’in nasıl sorumluluk aldığını görünce aradaki farkı anladık.

Dongbek’in annesini deneyimli oyuncu Lee Jung Eun oynadı. Kendisini geçen hafta Parazit filminde de izledim. Anne kız ilişkileri düşündürücüydü. Başlarda alzheimer rolü yapması, ama evdeki herkesten daha akıllı ve zeki olduğunu algılamamız filan çok komikti. Pil-gu ile anneanne, Dongbek’ten çok daha zekiydi bence.

Hyangmi Dongbek’in çalışanıydı. ( Son Dam bi ) Daha sonra önceden de tanıştıkları ortaya çıktı. Onu hikayesi de yürek burkucu bir hikayeydi.

Dongbek’in ev sahipleri No Kyu Tae ( Oh Jung Se ) ve Hong Ja Young ( Yum Hye Ran ) dizinin bence komedi unsuruna çok şey kattılar.

Yongsik’in annesi de zorlu yaşamı ve ilginç bakış açılarıyla akılda kalıcıydı.

Ongsan kadınları ise çok komiklerdi. Giysileri ne kadar gerçekçiydi. Her birinin ayrı öyküsü vardı. Önce Dongbek’i epeyce eziklediler, ama sonra da korudular.

Dizinin aşk unsuru çok ama çok sevimliydi, ama polisiye yanı da merak ettirdi. Hepsinden öte aile ilişkileri, komşuluk ilişkileri, insan ilişkileri ön plandaydı. Tabii Yongsik gibi bir karakter yine tüm çıtaları yükseltti ve evde kalacak kızlar sayısında artış yarattı.

Sevgilisi ağlıyor diye ağlayan bir aşıktı Yongsik. En başta Dongbek’in onunla ilgilendiğini anladığı o ilk anda o dudak bükerek ağlaması, sanırım izleyenlerin gözünün önünden uzun yıllar gitmeyecek.

Dizi sonunda herkesle ilgili uygun bir son oldu. Kimseden habersiz kalmadık yani. Ben bir ara mutsuz son olacak diye de çok korktum. Bu kadar sevimli bir çift olunca insan Happy end olsun istiyor, neyse ki isteğim yerine geldi. Kang Ha Neul bundan sonra bir tiyatro oyunu ve bir gezi programı yapacakmış. Bu kadar isabetli bir karar verdiğine çok memnun oldum. Yongsik karakteri de kdrama dünyasına altın harflerle yazıldı bence.

Dizi müziği .

Not : İstediğim oldu ve Kang Ha Neul bu dizideki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülü aldı.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: