Isıramayacaksan, havlamamalısın / Bad Guys

bad

Bu diziyi pek çok kişinin Cheese In The Trap fiyaskosu  sonrasında izlediğini biliyorum. Özellikle de sunbaeciler. Ben ise geçenlerde bitirdim. Ortalıkta doğru düzgün aksiyon dizisi kalmayınca, yobomla ne izleyeyim diye ararken bunda karar kıldım. iyi ki de izlemişim. Çoğu deneyimli oyunculardan oluşan kadrosuyla beni mutlu etti.

Dizi kısaca suçluları yakalamak için suçluları kullanan Kuduz Köpek lakaplı bir polis memurunun ve suçlulardan oluşan ekibinin maceralarını anlatıyor desem de pek öyle değil. Bu ekibin birbiriyle ilintisi var ve komiserle de. 11 Bölümden oluşan dizinin yönetmeni ve senaristi yine Ma Dong Seok’un da yer aldığı 38 Task Force dizisinde birlikteydiler. Hatta dizinin sonunda bu dizide yer alan Ma Dong Seok karakterine yer vermişti ikili. Dizi 2014’te OCN kanalında Cumartesi günleri oynamış ve epey de yüksek bir rating almış. Bileğinin hakkıyla bence.

b5

 

Komiserimiz yetenekli piyano çalan bir kızı varken, bir seri katil tarafından kızı bıçaklanarak öldürülmüş, görevinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Kendi oğlu da bir cinayete kurban giden sunbaesi suçlulardan bir ekip oluşturmasını ve katilleri ele geçirmesini ister ondan. Polisimizin seçtiği ekip bir ganster ( Ma Dong Seok ) bir tetikçi ( Jo Dong Hyuk ) ve çok zeki psikopat bir seri katilden oluşmaktadır. ( Park Hae Jin ) Ayrıca sunbae polisin kızı gibi olan bir kadın polis de ekibe katılır. Bence en zayıf halka bu kadın polisti. Ortalıkta gereksiz bir biçimde gezdi, kıza sanırım rol ayarlamışlar. ( Gang Ye Won )

15

Polisimizin kızının ölüm sahnesi )

 

b15

Oh Gu Tak

b12

Ma Dong Seok her zamanki haşmetiyle

b13

Benim gözdem Jo Dong Hyuk

 

ve de psikopat katilimiz, gerçi öldürdüğünü anımdamıyordu ve bu düğüm dizinin son bölümünde çözüldü :

b14

Park Hae Jin adamın balışları yeter

b16

 

 

Dizi boyunca organ mafyasından fuhuşa ve başka suçlara iç içe öyküler izledik. Her başarılan görevde suçluların suçundan azaltılma yapılıyordu. Ama dizi sonunda ne olduysa ekip boğaz boğaza geldi, her birinin bir diğeriyle sorunu vardı çünkü. Tabii aksiyon sahneleri kavga dövüş gırla gitti. Bu Kore dizi ve filmlerinde tabanca az kullanılır biliyorsunuz, eline sopayı alan birbirine dalıyor.Sonra ortalık kan revan.

 

b10

 

b11

b17

kanDizinin sonuna doğru bir savcı çıktı, en nefret ettiğim tiplerden. Beloved Eun Dong’ta kızın kocası,  One More Happy Ending‘te kızlardan birinin kocası, adamı nedense en sevimsiz rollerde anımsıyorum. Burada da öyleydi. Şimdi de Fantastic’te oynuyormuş, hastalık öyküsü yüzünden Joo Sang Wook sevmeme rağmen diziye başlayıp başlamamakta kararsızım.

Dizide pek çok hoş söz vardı. Biri başlıktaki polisimizin söylediği söz.

 

q6

Park hae Jin zekası ve bakış açısıyla çok hoş bir karakter oluşturmuştu. Ben CITT’de IN HO’cu olmama rağmen buradaki rolünde çok beğendim kendisini.

q1

q4

Bu da savcimizdan gelsin

Benim favorim olan Jo Dong Hyuk’un kocasını öldürdüğü kadına olan aşkı yürek parçalayıcıydı. Pişman olmuşsunuz, ama zamanı geri çevirme şansınız yok. Canavar olarak da görünseniz hepiniz insansınız aslında.

b19

Yine her bir mahkumun insani yönü ve bu yolu seçmedeki dönüm noktaları da gayet ustalıkla yansıtılmıştı.

b2

b22

 

karizma

Adam yürüyen karizma değil mi yahu ?

Bu dizi daha fazla bölümü ve hatta ikinci bir sezonu çok rahat kaldırırmış, ama yönetmen uzatmayı sevmeyenlerden galiba. benim sevdiğim diziler de nedense hep böyle oluyor. Signal’de de bir sezon daha çebal demiştim, olmamıştı örneğin.

 

Ek. Dizinin ikinci sezonu çekiliyor. Başrollerde  Park Joong Hoon, Joo Jin Mo, Yang ık June, Kim Moo Yul, Ji SooChoi Gwi Hwa ve Jung Suk Won oynayacak. daha önce oynayacağını açıklayan Kang Ha Neul ise askere gitmek zorunda olduğundan projeden ayrıldı. Dizi Aralık ayında başlayacak.  Şurada da tanıtımı var.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: