Olgun Aşıklar / Second Last Love

9

Bu dizi bir süredir ikinci bahar aşkı konusu için  izlemek istediğim bir diziydi. Kore Dizisi meraklısı ahjummaların övgülerini duyup, izleme sırasına almıştım. Bu sabah itibarıyla da izlemeyi bitirdim.

Dizi SBS’te 2016 Temmuz Ekim ayları arasında Cuma Cumartesi dizisi , 20 bölüm olarak oynayıp bitmiş. Tabii genç bir kadrosu olmadığından bizim Kore Dizisi sevdalılarınca çokça izlenilmemiş. Ama diziyi farkedip, izleyen yaş olarak biraz ajummaya kayan bir izleyici kitlesi olduğunu da söyleyelim.

Dizimizin ana başrol oyuncuları Kim Hee Ae ve Ji Jin Hee. Başrol kadın oyuncu 67 doğumlu, beyimiz ise 73’lü. Ji Jin Hee hala karizmatik ve yakışıklı görünüyorsa da, bence Kim Hee Ae biraz yaşlı duruyordu. Ama konu zaten ikinci bahar aşkla ilgili olduğundan yaşlar dizide sırıtmamıştı.

17

16

Gerçek hayatta, Kim Hee Ae DreamWiz’in CEO’su ile evli iki oğlu  var, Ji Jin Hee’nin eşi ise oyuncu, onun da iki erkek çocuğu var.

İkinci erkeğimiz ise Kwak Si Yang. 87 doğumlu, annesi yaşındaki nunaya aşık oldu başta, bir de fıstık kız arkadaşı vardı ona aşık ( Stephanie Lee ) neyse sonra işin eğrisi doğrusuna geldi de, sevimli mi sevimli Seul Gi ile izledik 101 grubu üyesi, oyuncu gencimizi. Kwak Si Young yakın zamanda WGM’de yine nunası Kim So Yeon ile yer almıştı. Baya ateşli sahneleri olmuştu.

 

10

 

13

 

 

Kım Seul Gi, başrol erkeğimizin küçük kız kardeşiydi. Web toon çizeriydi. 30’lu yaşlarda olmasına karşın liseli gibiydi yine. Bu kıza çıtır pıtır roller çok yakışıyor.

11

 

15

iki

Başrol erkeğimiz Ko Sang Sik Belediyede üst düzey memur olarak çalışmasına karşın, geçmişinde drama program yöneticisidir. Başrol kadınımız Kang Min Joo ise hırslı ve işkolik bir dizi program yöneticisidir. Geçmişte tam evlenecekken nişanlısını bir yangında kaybetmiştir. Aynı gün başrol erkeğimiz de doğumda karısını kaybeder.  Tabii kolaylıkla anlayabileceğiniz gibi bu ikili geçmişteki bu olaylarda da kilit noktadadırlar. Tanışmaları ve birbirlerine aşık olmalarına kadar geçen süreç kavga gürültü ile geçer. Daha sonra esas erkekten önce ikinci erkek bir fırsat yakalar, ama esas kadından genç oluşu ilişkinin oturmamasına yok açar. Tabii sıra esas erkektedir.

Dizinin aşk ilişkisi dışında kalan bölümleri belediyenin tanıtım etkinlikleri, entrikalar, yan rol oyuncularının aşkları, aile sorunları üzerine eğilmeyle geçti. Ben bir kısım yerleri atlattım itiraf ediyorum. Kore dizilerinde mutlaka bir ya da iki nuna romans, pek tabii ki bromans oluyor. Burada da iki nuna romans ( Biri esas kızın arkadaşı ve öğrencisi arasında, diğeri zaten esas kadınla 2. erkek ) bromans 1 ve 2. erkek arasındaydı. Esas erkeğin genç kız bir hayranı vardı işten, ama çok sevimsizdi.  Başrol erkeğin bir kızı vardı, tabii ki baba kız ilişkileri ele alındı. Yine başrol erkeğin büyük kız kardeşinin eşi ve kocası ile olan ilişki üzerinde çok durulmuştu. Koca esas kızın arkadaşlarından biri ile fingirdedi filan.

8

Büyük kızkardeş

12

Sevimsiz ikinci kız

18

İlk karşılaşmalar

14

Dizi çoklukla hayat, aile, aşk ilişkileri, genç aşıklarla olgun aşıkların ilişkilere bakış açısı, farklılıkları, bir o kadar da iş ile ilgili entrikalar, rekabet gibi konularla geçti. Ben şahsen iş ile ilgili entrika kısmından hoşlanmadım. O da ilgi çekici olabilir. Misaeng örneğin neredeyse hiç romantizm içermeyen bir iş dizisiydi, ama çok  beğenerek izlemiştim. Burada diziyi uzatmak için habire bir sorun çıkartmışlar resmen. Bir tane olsaydı, adam gibi işlenseydi belki hareket katardı.

cift

Dumandan zehirlenmişler 🙂

nd-to-last-love

i

Bu kız da güzeldi, ama sana sadece acıyordum dedi çıktı çocuk 🙂

promo

Şehrin tanıtımını yapıyorlar, maskotları da sincap 🙂

Yaşımız ilerlese de aşık olunca şapşallaşıyorsak 🙂

kalp

Yaşımız ilerlese de dans edecek coşkumuz olabilir :

dans

Son söz : İkinci erkek ve Seul Gi’ye bir dizi yapın, çok sevimlilerdi 🙂

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: