Bir Yargıç Kolay Yolu Seçemez * / Whisper

 

Seçtiğinde ise neler olur, biraz da onu gördük bu dramada. Güney Kore’nin yolsuzluk, rüşvet, adaletsizlik dolu düzenine tam da ülkenin kendini eleştirdiği bu günlerde drama dünyasından bir pencere açan bu dizi , zamanlaması iyi olduğundan ülkesinde büyük rating aldı. Ülke dışındaki biz izleyiciler ise sanırım Lee Sang Yoon ne zaman gülümseyecek de gamzelerini görebileceğiz derdindeydik. E sonuçta çoğumuz bu dramaları kendi ülkemizin ve dünyamızın gerçekliğinden uzaklaşıp, biraz kafa dağıtmak için izlemiyor muyuz ?

Dizi SBS kanalında Pazartesi Salı günleri 17 bölüm olarak oynadı. Senaristi ise Punch dizisinin senaristi Park Kyung Soo idi. O diziyi izleyenler güç dengesinin dakka başı nasıl değiştiğini, bu durumun bizi nasıl salağa döndürdüğünü anımsar. Bu dizide de aynı böyleydi. Bir telefonla dengeler değişti, bir o bir bu öne geçti derken 17 bölümlük dizinin sonuna geldik.

Bu dizi başlamadan izlemeyi kafama koymuştum. neden ? Çünkü My Daughter Seo Young’ı bu ikili ve bir de Park Hae Jin için izlemiş- ki bakın bu önemli bir şeydir, çünkü dizi 50 bölüm- ikilinin uyumuna çok bayılmıştım. Aslında bu dizi biraz karanlık olduğundan Lee Sang Yoon’un bence en önemli fiziksel özelliği olan gamzelerini pek göremedik. Adam savcıdan polisten mafyadan, chaebolden kurtulayım derdindeyken, esas kız tarafından da tacize uğramışken gülümseyemedi doğal olarak. Belki iki kez ki biri ilk iki bölümden birinde anneciğiyle konuşurkendi, diğeri de dizinin son bölümü mü neydi, böyle içimiz açıldı, ama o kadar işte. İşte onlardan ilki 🙂

İkilinin daha önceki dizisinden de bir fotoğraf koyalım :

 

Bu yıl Lee Bo Young ve kocası Ji Sung adli dramalarda oynamayı tercih ettiler. Kocası savcı iken, karısı önce polis, dizi sonunda da avukat oldu. Başrol erkek de ( Lee Dong Joon / Lee Sang Yoon )  yargıç ve sonrasında avukat iken dizi sonunda mahkumluğu tercih etti 🙂 Dizide elini sallasan savcıya, avukata, polise çarpıyordu. Konuyu da kısaca özetleyelim. Lee Sang Yoon dürüst bir yargıç. ( Başlangıçta ) Kızımız da dedektif. Büyük bir şirketin iki ortağı var, bunların da iki çocuğu. Biri kız diğeri erkek. Aşağıdaki ajussi ( Kim Kap Soo ) okumuş ortak, hinoğlu hin. Bunun bir kızı var, bir türlü baro sınavını geçemediği için avukat olamamış. Bunların bir de büyük avukatlık firmaları var.

 

Bu amcanın kızını da Park Se Young oynuyor. Hep böyle alengirli, sinsi kız rolleri oynar bu kız.

Diğer ahjussi ki bu eğitimsiz ama ağa oğlu :

Ve bu amcanın ( Kim Hong Fa ) oğlu da avukat onu da Kwon Yool oynuyor. Katil , sinir ikinci erkek filan rollerinde gördük biz onu. Fight for My Ghost, One More Happy Ending gibi dizilerde.

Bu iki ajussi ortak olmuşlar ama tek başlarına şirketleri ele geçirmek istiyorlar ve de çocukları beraber olduğu halde evlenmelerini istemiyorlar. Durum şu :

 

İşte bu ikili orduya bozuk mal satmış, bunu ortaya çıkaran gazeteciyi de çocukları vasıtasıyla öldürtmüşler. Gazetecinin gazeteci arkadaşı da Lee Bo Young’ın babası. Suçu da onun üzerine atmışlar. Dizi bu cinayetle açıldı zaten. Ondan sonrası kızın babasının suçsuzluğunu kanıtlamak isteme çabalarıyla geçiyor. Ama bir noktada büyükbaşlardan bir savcının damadını affetmeyen yargıcımız Lee Sang Yoon’un bu ikiliden ilkinin eline düşmesi, babanın davasına müdahale edip adamı suçlu çıkarması ve chaebol kızıyla zorla evlenmesi durumları ortaya çıkıyor. Kızımız da adamı ele geçirmek için sarhoş bir zamanında onunla birlikte olup , olayı filme çekiyor. “Vay yenge sen neymişsin !”dedik tabii. Aslında bir iki bölüm boyunca kızın bu işi düzen biçiminde gösterdiği ve aslında adamla beraber olmadığı düşüncesi hakimdi bende ama, öyle çıkmadı. Ama yargıcın şaşkınlığı görülmeye değerdi :
Herhalde benim izlediğim kdramaların içinde taciz edilen ilk esas çocuk Lee Sang Yoon. Çocuk gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalakaldı resmen :

 

Olay da evlenmeden bir gece önce gerçekleşiyor. Kız sonra çocuğun Daebak isimli kayınpeder şirketine giriyor, yakın markaj şantaj yapmak için. Haa tabi babasının olayını araştırdığı için polislikten de kovulmuş o aralar. O şirkete sahte isimle girip çalışma işi filan çok salakçaydı bence. Epey bir süre olayın anlaşılmaması filan. Hoş anlaşıldıktan sonra da kaldı şirkette. Zaten ne yalama bir şirketse çocuk bile atıldıktan, ya da boşandıktan sonra şirkete gidip geldi. Chaebol kızıyla birlikte olmamasına rağmen ve de bir dolu iş karıştırmasına rağmen kayınbabanın evinde yaşaması da çok aptalcaydı.

Bir süre sonra dizide herkes birbirine düşman oldu, herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalıştı. Bir delil toplamalar, tam yürürlüğe koyacakken karşısındakinin bir adın öne geçmesi filan, dizi başka ölümlerle de karıştı .

Bu arada dizinin son üç bölümüne gelene kadar, can kurtarma amacıyla bir öpüşme oldu, adam sussun diye, onun dışında bir romantizm göremedik. Dizinin sonuna kadar da böyle gitseydi bence daha mantıklı olurdu. Son üç bölümde çocuk aşk itirafına kalktı, bir iki sarılma , öpüşme oldu filan. Yani bence baştan bir elektrik, bir duygusal ttrmandırma olsaydı, inanılır olabilirdi. Ama ben ikilinin aşkını pek inandırıcı bulmadım.Hayır çocuk taciz edildi, ama sarhoştu, sözüm ona bir şey de hatırlamıyor. Bu tema son zamanlarda pek sık kullanılmaya başlandı nedense. Suspicious Partner’da da çift iki kez sarhoş oldu, yatıp yatmadıkları konusunda ser verip sır vermiyorlar. Hayır insan bunu anlamayacak kadar salak da olabilir mi diyeceğim, aramızda çoluk çocuk var ayıp olacak.

 

Biliyorsunuz Kore Dizilerinde genellikle kıza kolye takma klişesi vardır. Yüzük değil de kolye. Hemen sevgiliye kolye alınıp takılır, bir nevi mühürlenir. Ben önce “Ay ne komik ya!”  diye düşündüm. Sonra aklıma eşimin bana ilk hediyesinin içinde kelebek olan kalp şeklinde bir kolye olduğu geldi. Ona hatırlattığımda ” E bir şeyi biliyoruz da yapıyoruz.” dedi. Hala aklıma geldikçe gülüyorum.

 

 

Bir sahneden daha söz edeceğim. Bölümlerden birinde bu chaeboller oturmuş yemek yiyip, yine ne halt karıştırsak diye plan yapıyorlar. Sofraya bir balık tabağı geldi. Balığın üst derisi soyulmuş, ama balık canlı resmen oynayıp duruyor. Bir süre sonra öldü hayvancağız tabii. Ben vegan değilim, balık da yerim ama, bu kadar da canavarlık olmaz. Ahtapotu filan canlı canlı yiyen bir millet bunlar, yapmasınlar etmesinler, ayıp oluyor.

Bir oyuncuyu daha anmadan geçmeyelim. Daebak şirketinin alavere dalavereci avukatını oynayan- ki eskiden savcıymış atılmış- Kim Hyung Mook resmen rol çaldı. Hele son bölümlerde resmen sevimli oldu adam. Dahası senaristin önceki dizisinden onun beş gömlek üstü olan savcı beyimiz de ( Cho Jae Hyun ) misafir oyuncu olarak katıldı son bölüme ve karşılıklı sahneleri vardı. Jjajangmyun meraklısı savcımız onu da yedi. Jung Hwan’ın kulaklıkları da hala yanındaydı.

 

Punch Dizisinin oportunist genç savcı kızı da  ( Seo Ji Hye ) savcı rolüyle son bölümde yer aldı.

 

Lee Sang Yoon’un kiminle evleneceği ilgi alanıma giriyor. UEE’den ayrıldıktan sonra herhangi bir dedikodusunu duymadık. Bir sonraki dizisini bekar ponçik bir kızla çekse de mürüvvetini görsek artık 🙂

 

  • “Bir yargıç kolay yolu seçemez. Kolay yolu seçmeye çalışanları cezalandırabilmek için ülke bana bu cübbeyi ve maaşı sağlıyor.” Lee Dong Joon

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: