Köpek Yavrunuz İnsandan Olursa / You Are My Pet /Kimi Wa Petto

Bu köpek  yavrusu,  dizideki adıyla Momo, Jun Matsumato. Kore ve Japon Dramalarıyla ciddi bir biçimde ilgilenen herkes Mangadan uyarlanma Hana Yori Dango’nun, yani Kore versiyonu Boys Over Flowers olan dizinin Japon versiyonunda başrolü oynayan oyuncunun adı olduğunu biliyor.  Japonya’da Tsukasa Domgyoji, Kore’de Gu Jun Pyo. Şimdi itiraf edeyim, uzun süre direndikten sonra Hana Yori Dango 1, 2 dizilerini ve final filmini geçen hafta izledim. Vallahi pişman da oldum, keşke daha önce izleseymişim. Bir kere Shun Oguri”yi daha önce izlememe karşın burada daha farklı gördüm. Resmen ikinci erkek sendromuna yakalandım. Ama Matsumato’ya  Hana Yori Dango’dan önce çekilmiş bu dizisinde de bayıldım, bayıldım. O ne sevimliliktir a dostlar.

Şimdi ben aslında bu dizinin Kore versiyonu filmini  izlemiştim önce. Başrollerinde Kim Ha Neul ve Jang Keun Suk oynuyordu. Onu da sevmiştim, ama nihayetinde bir filmdi. Kısacık bir zamanda geçip gitti. Yine de konuyu ilginç bulmuştum.

 

 

 

 

 

Burada konu10 bölüme yayılmış, başrol kadın daha önce Engine’de izlediğim  oyuncu Koyuki Kato. 76 doğumlu hatunun 85 doğumlu oyuncu eşinden 3 çocuğu var. Burada da çocuktan 9 yaş büyük bir nunayı oynuyor. Normalde Matsumato ile yaş farkları 7. Dizi 2003 yapımı yani Hans Yori Dango’dan önce.

 

Tokyo Üniversitesi + Harvard mezunu Sumire Iwaya büyük bir gazetede yazar olarak çalışmaktadır. Aynı gazeteden bir erkekle de çıkar. Ama bu erkek ondan daha az kazanan, daha kısa, eğitimi daha aşağı biridir. Aşağılık duygusuyla kadını aldatır, ayrılırlar. Bu arada kıskanç erkek yönetici ile de kavga edip gazetenin başka bir bölümüne sürülür.  Gazetedekiler onu duygusuz bir kadın olarak tanımaktadırlar. Kısacası güçlü, kimsenin önünde ağlamayan, her zaman ayakları üzerinde sağlam durak kadın imajı çize.Ama içten kırılgan, sevgi arayan bir yapısı vardır. Bir gün işten Sinir bozukluğu içinde evine geldiğinde kapının önünde bir kutuda kan revan içinde bizim çocuğu bulur. Eve alıp tedavi eder. Evine gitsin diye beklerken çocuk ille burada kalayım diye ısrar eder. O da nasılsa kabul etmez düşüncesiyle küçükken sahip olduğu köpeğe benzettiği gence kalabilirsin ancak köpeğim olarak der. Çocuk bunu kabul edecektir.

Aslında ödüllü bir dansçı olan Takeshi Goda klasik bale yapmasını isteyen annesi ve balet olmamasını isteyen babasının arasındaki kavgadan sıkılmış, dört yıl önce evi terketmiştir. Peşinde de annesinin görevlendirdiği bir adam vardır. Ablaları olduğunu da öğreniriz. Sevgi ihtiyacı içinde olan genç kendisini bir  evcil hayvan gibi seven kadına bağlanır. Kadın da ancak onun önünde ağlayabilmektedir. Onu yıkar, yemeğini yatar, aralarında bir seks ilişkisi olmadan yatağında beraber uyurlar filan. Çocuk giderek kadına aşık olur, ama kadın eskiden beğendiği bir erkekle de çıkmaya başlamıştır. Tabi Momo kıskanır. Onun da eski bir kız arkadaşı vardır, dansçı.

 

Olayları yorumlayan, klasik hikayelerdeki anlatıcı benzeri bir de terapist vardır dizide. Ben bu terapist kısımlarında çok sıkıldım itiraf edeyim. İkinci erkekli kısımlar da sıktı. Ama Matsumato’nun olduğu tüm bölümler şeker ötesiydi.

 

 

Hüzünlü halleri, sevinçli halleri, kızgın halleri, dansları, köpek yavrusu sevimlilikleri diziyi izlenir kılıyor. Kadın da tatlı.

 

 

 

 

 

Eğlencelik bir dizi arıyorsanız tavsiye ederim. Hele Matsuma’yı seviyorsanız kaçmaz bu dizi. İzlemediyseniz Jang Keun Suk’lu Kore filmini de öneririm. Dizinin 2017 yılında yeniden çevrimi yapılmış, bu kez başka oyuncularla. Bir fikir edinmeniz için kısa bir video.

You may also like...

2 Responses

  1. gül says:

    Diziyi japonlar tekrar çekmişler adı da aynı ,oynayan yine jun ama jun shison..iki jun’u karşılaştırmak heralde doğru olmaz ama ikincideki kız daha güzel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: