İzleyip beğendiğim Dönem Dizileri

Ben pek tarihi dizi izleyemiyorum. Daha önce de hep söylediğim gibi tarih okuduğumdan olsa gerek kurgusal tarih izlemek zor geliyor bana. Tarihi Türk dizilerinde de habire olacak iş mi, bu böyle değil ki , bu ne biçim senarist diye delirip delirip yarım bırakmışımdır dizileri. Bir de Kore tarihi dizileri çoğunlukla uzun oluyor. Aile dizilerini bile yeni yeni izlemeye başladım ben. En başlangıçta Kore dizisi izlemeye başlama nedenlerimden biri uzun olmamalarıydı. Bir çırpıda bitsin yenisine bakayım, istediğimde reklamsız arka arkaya izleyebileyim filan. Dolayısıyla ben en iyi Tarihi Kore dizileri diye bir yazı yazamam. Ama kırk yılın başında izlediğim ve beğendiğim dizilerden söz edebilirim.

En sevdiğim oyunculardan Jang Hyuk’un Sageuk / Tarihi dizi kralı olduğunu biliyorum. Dizilerinin de çok kaliteli olduğunu biliyorum. İki çok sevilen dizisine başladım zamanında, ama bir iki bölümden sonra devam edemedim yarım bıraktım. Diziler kötü olduğundan değil, ama izleyemiyorum işte. Yine Empress Ki sevdiğim başrol oyuncularının bir dizisi , onu bile izleyemedim.

Fantastik tarihi olan iki dizi izledim şimdiye kadar. Kore dizisi izlemeye başladığım ilk yıllarda izlediğim Rooftop Prince ve Moonlovers. İlkinde geçmişten geleceğe gelen bir prens, ikincisinde de günümüzden geçmişe giden sıradan bir kızın öyküsü anlatılıyor. İlki bir takım skandallar sonucu sektörden ayrılmak zorunda kalan TVXQ üyesi Yoochun ve Han Ji Min’in, diğeri IU ve Lee Jun Ki ile kalabalık bir ünlü kadrosunun.

Öte yandan sırf başrol oyuncuları yüzünden izleyip de beğendiğim Moonlight drawn by the clouds var örneğin. Hem de hiç atlamadan etmeden izledim. Üstelik fantastik filan da değildi. Park Bo Gum ve Kim Yoo Jung’un yüzüsuyu hatırına. Ama bazen sevdiğim oyuncular da olsa izleyemiyorum, Park Seo Joon’un Hwarang’ına ya iki ya da üç bölüm dayanabilmiştim.

En sevdiğim diziler içinde ilk beşe giren Mr Sunshine ise başarılı senaristi Kim Eun Sook’un beni hiç hayal kırıklığına uğratmayan bir eseri. Japon işgali öncesi ve sonrasına odaklanan dizinin başrollerinde Lee Byung Hun, Yoo Yeon Seok, Byun Yo Han, Kim Tae Ri ve Kim Min Jung var.

Mr Sunshine dizisinin döneminin biraz sonrasını izlemek isteyenlere de Bridal Mask’ı öneririm. Bu dizide de Joo Won, Jin Se Yeon ve Park Ki Woong oynuyorlar. Joo Won’un da Park Ki Woong’un da çok beğenmiştim oyunculuklarını.

Şimdi anladığınız üzere bu Japon işgali ve bağımsızlık mücadelesi dönemleri benim ilgimi çekiyor. Bu döneme ait dizileri izlemişim. Kuzey Güney Kore savaşını da genellikle filmlerden izlemişim. Gerçi şu anda da bu konuyla ilgili Comrades adlı diziyi izliyorum, ama henüz bitmedi, araya başka diziler girince onu ihmal ettik.

Kore bağımsızlık hareketi örgütlerini anlatan Different Dreams’i de hem konusu hem de başrolleri Yoo Ji Tae ve Kim Yo Won için izledim. İkilinin kimyaları da, dizinin konusu da iyiydi.

Son önereceğim dizi ise Joo Jung Suk ve Yoon Shi Yoon ile Han Yeri’nin oynadığı ve  Choi Moo Sung ahjusssinin damgasını bastığı Nokdu Flower. Dizi Donghak Köylü Devrimi / Kalkışması/ İsyanını  ele alıyor.

You may also like...

7 Responses

  1. Neva says:

    Trtde cangema cıktiginda farkettim kore dizilerini.Ama pek duzenli seyretmedim.Bidam ve dokmani bile rasladigimda seyrettim hep.Bir gece moon lovers gordum bir kanalda 7. veya 8.bolum filan.Ertesi gece bekledim diger bolumleri aradim altyazili.İlk lee joon gi ve tarihi dizileri sevdim.İzlemek istedigim bir cok tarihi dizi var ama cok bolumluler. Empress ki,the moon that embraces the sun,haechi…Moon lovers,faith,sungkyunkwan scandali,arang,scholar who walks,gunman in joseon,iljamae izledigim ve sevdigim diziler.Gerci arang ve gunman in joseon in son iki bolumlerini seyretmedim.Arangtaki tanrinin dizisini seyretmeye gitmistim.O dizide tarihiydi.

  2. Alya says:

    Ajumma en sevdiğin dizi ve filmlerinde top 10’unu merak ediyorum. Yazarsan çok sevinirim.

  3. özge says:

    Merhaba ben de cok tarihi dizi izleyemiyorum, ama sevdigim bir tarihi dizi var japon isgalini ve bagimsizlik dönemini anlatiyor. yari fantastik, surekli gunumuz ve gecmis arasinda flashbackler ve dejavular yasaniyor. kostumler muzikler cok guzeldi kesinlikle önerdigim dizinin adi :
    Chicago typewriters. Bence bir sans verin.

    • Deli Ajumma says:

      Biliyorum tabii, yarısını izleyip bıraktım, ben nedense iyi bir oyuncu olmasına rağmen Yoo Ah In izleyemiyorum.

  4. Ayşenur says:

    Bence kesinlikle Chicago typwriter izlemelisin. Japon işgalindeki Kore’de geçiyor dizi. Oyuncu kadrosu ise harika, ostları da aynı şekilde. Çok underrated bi dizi kesinlikle beğenirsiniz.

    • Deli Ajumma says:

      Biliyorum, diziyi yarım bıraktım. Ben Yoo Ah In izleyemiyorum genellikle. İyi oyuncu, oyunculuğuyla sorunum yok, tamamen kişisel benimki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: