Ne Güldürdü, ne öldürdü / Backstreet Rookie

Ji Chang Wook’un son dizisinin tam bir fiyasko olduğunu yazdığım yazıyı anımsıyor musunuz ? İşte tam da şurada. Melting me softly’den sonra yeni dizisindeki partnerinin de Kim Yoo Jung olduğunu duyunca, bu kez düzgün bir rom com olur diye düşünmüştük. Ji Chang Wook’tan ötürü değil, Kim Yoo Jung’tan ötürü. Ama dizi başlayınca çoğumuz yine yanıldığımızı anladık. Hayır Ji Chang Wook’un fanları da çok Türkiye’de, yeni dizisi olsa da izlesek diye gün sayıyordu herkes. Bir bakalım niye böyle olmuş ?

Dizi 16 bölüm ve webtoon’dan alınma. Ama anladığım kadarıyla webtoon’da da iş yokmuş. Konu diye bir şey yok çünkü. Küçüklükten yakışıklı oppaya hayran bir kız onu elde etmek için 24 saat açık marketine yarı zamanlı çalışan olarak girer. Beyimiz üç yıl önce sokakta kızla karşılaşmıştır. Kız bunu öpmüştür. Bu liseli kızımız öptüğü oppa haricinde karşısına kim çıksa dövmektedir . Babasının Spor kulübünde öğrendiği dövüş sanatları sağ olsun. Baba ölmüş, iki kız kardeş arkada kalmıştır. Küçük kız kardeşi okutmak ve ayakta kalmak adına kızımız liseyi yarıda bırakmıştır. Beyimiz de daha önce çalıştığı firmadaki iş arkadaşıyla çıkmaktadır. Kız çok zengin olduğu halde çocuğa bunu söylememiştir. Bu noktada bu kızın ikinci kız mı yoksa birinci kız mı olduğunu tartışmaya açıyorum, çünkü son iki bölüme kadar kız hiç çekilmedi aradan, çok tatsızdı çook !

Bu öpüş sahnesi ilk bölümdeydi. Kız böyle uçtu uçtu çocuğu dudaklarından öptü, tabii sonra görün siz gümbürtüyü! Kız 19 yaşında, liseli ve çocuk da olgun bir erkekti sonunda. Bu sahneden sonra çok konuşuldu, özellikle de Goblin dizisi örnek gösterildi. Bildiğiniz gibi orada da Kim Go Eun 18 yaşındaydı Gong Yoo ile karşılaştığında. Ben hatırlıyorum o zaman da ona takılanlar olmuştu. Yani yaş farkı bir dizide 12 diğer dizide 13. Ama Goblin yazarının kadın olması ve kızı bir seks objesi olarak göstermemesi, en azından giyim kuşamında yaşına uygun sallapati şeyler giymesi filan bu diziyi farklı statüye koymaya neden olmuştu. Ayrıca Eun Tak bir misyonu gerçekleştirmeye çalışırken Goblin’i baştan çıkarmamıştı, reşit olduğunda Goblin ona aşık oldu, o da Goblin’e. Bu dizide kız çocuğu açıkça baştan çıkarmaya niyetliydi. Bu dizinin yazarlarının erkek olması ve Kim Yoo Jung’un da Lolita giysilerle ortalıkta dolanması epeyce tepki uyandırdı. Bildiğiniz liseli kız fantezisi. Şimdi bu olaylardan sonra ben Kore’de reşit olma ve evlenme yaşını da araştırdım. erkekler 18 üstü, kızlar da 16 üstüyse ebeveyninin onayı ile evlenebiliyorlar. Bu olağanüstü durumlarda tabii. Böyle bir şey yoksa evlenme yaşı 20. Uluslararası yaş olarak da 19 oluyor. Burada kız 19 yaşında, yani bizim yaşımızla 18. Problem buradan kaynaklanıyor. Bu arada Çin’de evlenme yaşı erkeklerde 22, kadınlarda 20’ymiş ona buna bakarken dikkatimi çekti.

Sorunlar burada da bitmedi. Hemen ardından Jamaika giysili bir başka oyuncunun markete siyahi bir müşteri girdiğindeki davranışı, artı giysileriyle, komik olarak vurgulanan saçları ve görünümüyle – ki bir Jamaika’lı olmak niye komik olsun ki ? – yansıttığı karakter ırkçılık yapıyor olarak görüldü ve dizi bir de buradan yara aldı. Bu çocuk da bence o kadar sevimsizdi ki o rastalı peruğu çıkarıp üzerinde tepinmek arzusu ile doldum doldum taştım. Partneri olan kız da bence en az onun kadar irrite ediciydi.

Bir dizinin başrol erkek oyuncusu 16 bölümün 10 bölümünü, hatta 12 bile olabilir başrol kızdan başka bir kızla geçirirse, kalan altı bölümde başrol kıza aşık olduğuna inanır mısınız ? Ben inanmadım. Hoş öteki kızla da aralarında zerre kimya yoktu. İkinci erkek olan Kim Min Kyu ki Because this is my first life’tan anımsıyorum, gamzeli çocuk, kızla daha çok yakışıyor gibiydi. En azından yaşları daha uygundu bence.

Şimdi Kim Yoo Jung önceki dizisinde bizim topik oğlanla öpüşüp durmuştu. Bu dizide kızın uçarak çocuğu öptüğü sahneden başka öpücük yoktu. Olsaydı da inandırıcı olmazdı. Ji Chang Wook dizinin başından sonuna kadar kıza kız kardeşi gibi hatta başlarda can sıkıcı kız kardeşi gibi davrandı. Sonra da öteki kız tarafından aşağılanıp, tepiklenince “Aaa burada da bir başka kız vardı di mi, ben bi de şuna mı baksam acaba ??” mooduna girdi.

Yani demem o ki, dizi kaynak sarfiyatından başka bir şey değil. Adam gibi bir senaryoyla çok iyi bir dizi çıkartılabilirdi. Abartılı , komik tarz değildi sorun olan, dizide dişe dokunur bir şey yoktu. Yan rollerin hikayeleri de komik değildi. Yani dizi amacı olan güldürmeyi yapamadığı gibi, bizi tutkudan, ya da aşktan da öldürmedi. Keçi boynuzu gibi bir şeydi. Bitirmemin nedeni sırf yazabilmek için. Yoksa sıkıntıdan çatladım. Wookie hayranlarının bile çok sevdiğini sanmıyorum. Bu adamın acilen ajans değiştirmesi lazım bence. Belki o zaman….

You may also like...

10 Responses

  1. dileksem says:

    “Bir kariyer nasıl yakılır?” Sorusunun yaşayan özeti gibi devam ediyor JCW. Ben izleyemedim. Sabırla izlediğin için seni tebrik ediyorum ajumma👏.

  2. Neva says:

    İki bolumden fazla seyredemedim.Acaba bu kore dizilerinde biz erkek oyuncuyu baskan ,kral görmeye alıstıgimiz icin ,bakkal çıragi(market çalışanı) olarak sevemedik mi?

    • Deli Ajumma says:

      Sanmıyorum, Fight for my way de Park Seo Joon gayet sıradan bir genci canlandırmıştı, ama CEIO rollerinden kat kay iyiydi.

    • Dileksem says:

      JCW dümdüz CEO rolünde oynasa belki bu seçimlerinden daha iyi olacak. Sıradan hayatların senaryosu iyi yazılmışsa tadından yenmez. En basit örnek Reply serileri.

  3. Kiperg says:

    Webtoon uyarlamaları hem japon hem kore dizi sektöründe çok kullanılan kaynaklardan anladığımız kadarıyla ama her sefer tutmuyor işte..aslında extraordinary you’da bana çok uçuk gelmişti, babam bana bir koca çizdi başlığıyla yorumladığın w’de, konuya bir türlü girememiştim. Şüphesiz senaryo uyarlamaları kadar yönetmen de dizinin tutmasında önemli faktör ama zaten JCW’un tek dizisi var bence, Healer. Diğerleri hep oradan kaynaklı karizmasına dayanıyor..Umarım daha seyredilebilir dizisi de olur da ben de izlerim.Teşekkürler ajummacım, bu diziyi de listeden çıkarabilirim.

    • Neva says:

      Ben extraordinary sevdim.Son bolumlerini seyretmedim kizin bir kalp sorunu vardi ikide bir hasteneye yatiyordu.Nedense rawon degilde obur cocugu sevsin istedim ama seyrettigim yere kadar guzel geldi.Farkli bir okul dizisiydi.

    • Deli Ajumma says:

      ahahah JCW tek dizisi olduğu fikrine ben de gönülden katılıyorum, sonrakilerde hep onun ekmeğini yedi, onda da çok haklısın.

  4. Deli Ajumma says:

    Yavaş yavaş iyi bir dizi seçeceği umudumu kaybetmeye başladım, hala dönüp dönüp Healer sahnelerini izliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: