Ji Soo, Bahtsız bedevi / When I was the most beautiful

Vallahi öyle, ikinci sezonunda kızı kaptığı My First First Love hariç, hep ikinci erkek. Twitter’da bu dizideki ” Ben olamaz mıyım ?” diyalogu çok fazla beğenilmişti. Gülmekten kendimizi alamadık. Ama dizi aslında dram. Üstelik sinir bozucu bir dram. Şimdi azıcık anlatalım.

Dizi 16 bölüm halinde MBC’de oynadı. Yönetmeni Oh Kyung Hoon’un hiç bir dizisini izlememişim, senaristin de. Açıkçası senaryoyu da beğenmedim. Gerçi finali olması gerektiği gibi bağladı ama, gelişmede tutarsızlıklar vardı. Ben diziyi dördüncü bölümde bıraktım, sonra bir merak tekrar başladım. Neden ??diyeceksiniz, Ha Seok Jin ve Ji Soo yüzünden. Bol estetikli kadın başrol Lim Soo Hyang o ifadesiz yüzüyle hiç rol yapamıyor. Ama herkeste estetik var, rol yapamamasının estetikten olduğunu sanmıyorum.

Şimdi efendim, Ha Seok Jin ile Ji Soo iki kardeş. Babaları ikili çocukken dağa tırmandıkları bir an kaza olmuş, baba çocukları kurtarmak için ipi kesmiş, ayağı aksıyor. Ama olayı Ha Seok Jin başlattığı için suçluluk duyuyor ve araba yarışçısı olmasının altında bu duygu yatıyor. Baba ünlü bir çömlekçi, karısı kendisinden ayrı yaşıyor ve şirketi var. Dizinin başında kızla ilk Ji Soo tanışıyor ve o sırada lisede. Kız da stajyer öğretmen, sonra babanın yanında çömlekçilik öğreniyor. Dizide zaman atlaması olunca Ji Soo mimar olarak dönüyor.

İşte Ji Soo baştan beri kıza yanık. Kızın ailevi sorunları var. Annesi babasını öldürmüş, hapiste, kız halasıyla kalıyor.Hala kızı ezikliyor. Bu arada anneyi, ünlü annelerimizden Kim Mi Kyung oynuyor.

Ha Seok Jin askerden yeni dönmüş, zengin sevgilisini bırakmış, kıza atlıyor. Kardeşinin kıza aşık olduğunu bile bile, “Sen küçüksün , kızı koruyamazsın.” diyerek, kızla evleniyor. Ama kız da Ha Seok Jin’e aşık, Ji Soo’yu öğrencisi olarak görüyor, çok uzun süre. Bahtsız bedevi Ji Soo’muz yüreğine taş basıp, kenarda köşede gizli gizli ağlıyor. Hatta sevdiği kızı Ha Seok Jin’e teslim ediyor. ( Saalaaak saalaaak ! )

İşte ben bu aralarda sıkılıp diziyi bıraktım. Sonra Ha Seok Jin’in salya sümük ağladığı bir video görüp diziye tekrar döndüm. Bu arada kaza geçirmiş, tekerlekli sandalyede. Sanki dizide yeteri kadar dram yokmuş gibi. Üstelik kaybolmuş yedi sene. Amerika’da arıyorlar, bulamıyorlar filan.

Neyse bu yokken Ji Soo tekrar kıza yürüyor. Bu dönünce vazgeçiyor. Tam Ha Seok Jin’e acıyacağız, acıyamıyoruz. Meğer yedi yıl eski kız arkadaşıyla birlikteymiş, hasta olsa da. Kız da Alice’de de izleyip gıcık olduğum kız.

Ji Soo’ya da aşık bir kız var. Amerika’da okurken kısa bir süre çıkmışlar. O Kore’ye geliyor. Ben o kızı, gülüşünü filan çok sevdim. Salak Ji Soo onunla olsaydı ya.

Sonra Ha Seok Jin’in kıskançlıkları başladı bir de. Haklıyken haksız durumlara düştü. İşte eski sevgili, abinin kazayı neden geçirdiği, şirket işleri, boşanma tartışmaları, kızın annesiyle ilişkisi filan derken nasıl olduysa senaryo aslında kız da Ji Soo’ya aşıkmış’a döndü ki, kız kocasına ölüp bitiyordu, nasıl oldu bu diye kafayı yedim. Neymiş, birine ihtiyacı varmış, o yüzden Ha Seok Jin’e evet demiş, ama aslında Ji Soo ruh eşiymiş. Zaten oldum olası kardeşlerin aynı kadına aşık olması temasını sevmem. Bir de biriyle evlenmişsin, ondan boşanıp diğeriyle mi evleneceksin ?? diye düşünürken, “Çok eşlilikte erkekler bi dolu kadın alıyorlar, e kadın da iki kardeşi koca olarak alsın oldu olacak !” filan diye düşünmeye başladım. Biri Ha Seok Jin diğeri Ji Soo, ahaha kız için fena da olmazdı filan derken neyse dizi bitti, yoksa işin sonu kötüye gidiyordu.

Şimdi “Bu kadar eleştiriyorsun, o zaman ne diye izledin?” diyeceksiniz. Diziyi Ji Soo için izledim. O kadar sevmeme rağmen Ha Seok Jin sevimsiz geldi bu dizide. Ji Soo’nun oyunculuğu, bakışlarıyla verdiği duygular hoşuma gitti. Yavru Kang Ha Neul’un başrol oyunculuğunu programı yüzünden reddettiği dizide oynayacakmış. Ama kadın başrol de Kim So Hyun oldu ya Son Ye Jin kabul etmeyince, o beni biraz burdu, kızı pek izleyemiyorum. Bir dizisi daha var , onda da ölümcül hastayı oynayacakmış, onu hiç izlemem. Sonra da askere gider, iki yıl bekle. 93’lüler gitmeye başladı zaten, Park Bo Gum’u uğurladık örneğin. Ölmez kalmazsak döndükten sonraki dizisini izleriz, belki artık doğru düzgün bir partnerle başrol oynar.

Ji Soo’yu seviyorsanız izleyin derim. Ha Seok Jin de o senaryo için elinden geleni yapmış. Kız sizi çok germezse, çok da zamanınız varsa, bir bakarsınız. Ben bazı yerleri atlattım, itiraf edeyim. Gereksiz pek çok tema işlenmiş. Kızın halası ve ailesi, şirket işleri, Ji Soo’nun yakınındaki arkadaşlar şu bu . Oraları atlatınca Ha Seok Jin ve Ji Soo sahneleri kalıyor, kemiksiz izlenebilir. E ne yapalım, doğruya doğru, bazı diziler de böyle. Reply 1988 gibi, My Mister gibi, Mr Sunshine gibi , Prison Playbook gibi sahne atlamadan izlediklerimiz de var, böyleleri de var. Zaman değerli ne de olsa.

You may also like...

3 Responses

  1. Neva says:

    Hae soo “Başka birini seviyorum “deyince ne diyordu 4.prens Wang so “Beak ah değilse önemi yok”Herkesi sevsin kardeşini sevmesin.Hem ne öyle daldan dala.Ha seok Jin in öğretmen kızla olan dizisini bitirmedim ama seyrettigim yere kadar güzel diziydi.Bilahare bitirmeyi düşünüyorum.

  2. ahsen says:

    Ben bu kadını my ID is Gangnam beauty de de beğenmemiştim. Bunu da izlemem heralde, çok entrikalı birşeylere benziyor hahaha. Bir de eğer it’s okay to not be okay izlersen kesinlikle görüşlerini duymak isterim. Hoşçakaal 🤍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: