Al Ömrümü, Koy Ömrünün Üstüne / About Time

Gamzeli yakışıklı Lee Sang Yoon’un Lee Sung Kyung ile döneceğini öğrenince sevinmiştim. Her ikisini de severim çünkü. Konu ise yine fantastikti. İnsanların hayat sürelerini görebilen müzikal oyucusu bir kız ile, kızın az kalan yaşam süresini uzatan bir erkek chaebol’un aşk öyküsü.

Yönetmen Cain and Abel, 20 Again, Biscuit Teacher Star Candy, Lovers In Praque yönetmeni Kim Hyeaong Sik. Dizi 16 bölüm olarak TVN’de yayınlandı. Lee Sang Yoon’un daha önce 20 Again, Whisper, My Daughter Seo Young , On the Way To The Airport dizilerini yazmıştım. Lee Sung Kyung’un ise Weightlifting Fairy Kim Bok Joo, Doctors, Cheese in the Trap dizilerini izleyip, yazmıştım.

Dizi hoş bir biçimde başladı. Çiftimiz tanıştılar, kızın olağandışı yeteneği üzerinde duruldu, chaebol beyimiz her chaebolde olduğu gibi travmatik, sorunlu bir tip çıktı. Bir süre sonra aşık olundu filan, o esnada dizi bir ağırlaştı, bir tatsızlaştı ki anlatamam.  O noktada da  pek çok izleyiciyi kaybetti.  Aslında benim sevdiğim, fakat bu dizide tam bir sinir illeti karakter oynayan Im Se Mi’nin de bunda çok etkisi oldu. Habire bir bu namca benim tutturması, çiftin bir araya gelememesi, Lee Sang Yoon’da bir suratsız yüz ifadesi, o gamzeleri hiç göremememiz filan, sıktı yani.

Im Se Mi

 

Kızın arkadaşıyla erkek kardeşi arasında bir nuna romans olayı vardı, benim ilgimi o daha çok çekti resmen. SF9 üyesi Ro Woon ve Han Seung Yeon olmayaydı, diziyi daha önce bırakmıştım. Bir de sekreter rolündeki Kang Ki Doong’u seviyorum. Prison Playbook‘ta da gardiyan rolündeydi. Onun sahnelerini de severek izledim. Çocuğun abisi Joong Moon Sung’da yine aynı dizide Jung Hae In Yüzbaşı Yoo’nun abisini oynamıştı. ZE:A üyesi Kim Dong Joon da müzikalin yönetmenini oynuyordu.

Sekreter

Sanat Yönetmeni ZE:A dan Kim Dong Joon

Ro Woon

Kızın kankası

Bu tarz fantastik dizi ya da filmlerde, eğer biri diğerinin ömrünün uzamasını sağlıyorsa, yüzde doksandokuz kendi ömründen veriyordur. Bu olayı spoiler saymıyorum, çünkü hepimiz olayın böyle olduğunu tahmin ettik. Çoğumuz işte var olan hayatı yarım yarım bölüşseler, makul bir yerde ölürler diye de düşündük.

Lee Sung Kyung’un sesi gerçekten güzel.  Dizi müziği de seslendirdi. Lee Sang Yoon UEE’den Lee Sung Kyung da Nam Joo Hyuk’tan ayrıldı biliyorsunuz. İkili acaba birlikte olur mu diye düşünmedim değil.

Dizideki adlarıyla Choi Mikaela ve Lee Do Ha yani  Lee Sung Kyung ve Lee Sang Yoon iyi oyuncular. Bu ikisinin çok iyi iki aşığı oynama kapasitesi pek tabii ki vardı. Ama bence senaryo çok sıradan yazılmıştı. Aslında ana fikrin etrafında çok güzel ve akılda kalıcı sahneler yazılabilirdi ve bu ikili de bu sahneleri oynama kapasitesine sahipti. Ben hala On the way to the airport ve My Daughter Seo Young dizisinin bazı sahnelerini izliyorsam, ya da Lee Sang Kyung’un CITT ve Weightlifting Fairy dizisindeki karakterlerini anımsıyorsam, oyuncuların oyunculuğu bazında bir problem yok demektir. İnsanların ömür uzunluklarını okuyan biri ana fikri açısından da yola çıkış noktası ilginç, potansiyeli olan konu yani. Peki niye diziyi batırdınız da sıkıcı bir hal aldı diye düşündüğümde iyi yazılmamış bir senaryodan başkası gelmiyor aklıma.

Dizi müziklerini beğendim. Dizi konusu içinde müzikal teması olması OST’i zenginleştirmiş. Örnek verecek olursak Full OST şurada. Şurada da Lee Sung Kyung’un seçmelerdeki performansı.

Not .  Dizide en saçma bulduğum şey Müzikale yatırım yapması beklenen Çinli adamla olan diyaloglarda adamın Çince Lee Do Ha’nın Korece konuşması oldu. Bari İngilizce konuşsalardı aralarında en mantıklı olan oydu. Anlıyorum, ama konuşamıyorumun saptaması mıydı ?

“Yarın ölecek bile olsam, hayatımın geri kalanını seninle geçirmek istiyorum. “ Hepinizin böyle düşünen birer eş, sevgili, partner bulması dileğiyle bitirelim. Hayat 90 yıl bile yaşamış olsanız kısa, farkındalıkla yaşamak onu uzatan.  Kalın sağlıcakla.

You may also like...

2 Responses

  1. Nabori says:

    13. Bölüme kadar iyi gidiyor gibi yorumlar okudum zaten Kore dizilerinde son 2 bölüm sıkıcı olur alışığız , ozellikle geldim yorumunuxu merak edip ama karar veremedim izlemeye zamanımı ( saatimi):)) boşa harcamasammı?? ? tavsiye edermisin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: