Bir elin nesi var, iki elin sesi var / Ghost Doctor

Diziyi bitireli bir kaç gün oldu, ama önce ailede arka arkaya bir takım kazalar, hastalıklar oldu, onlarla ilgilendim, ardından savaş patladı, iyice tatsız oldu her şey. Ama doğdum doğalı, insanlık adına bir gram ilerleme göremiyorum. Öleceğim, benden sonra da yine aynı kalacak her şey bence. Enseyi karartmayalım, içimizde hep ümit olsun filan diyoruz ama, insanın insana, hayvana, bitkiye, dünyaya yaptığı her şey insanı iyice ümitsiz kılıyor . Halbuki Şeyh Galip :

“Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen
Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen” der, alemin özünün, varlığın göz bebeğinin böyle mi olması gerekir ?

Neyse size azıcık içimi döktükten sonra bu olaylar bitmez diyerek diziyi anlatmaya geçeyim. Bu yine fantastik bir dizi. Cha Young Min adlı star kalp cerrahı ( Rain ) aynı zamanda da burnu büyük ve empatiden yoksun olduğu görülen bir doktordur. Go Seung Tak (Kim Bum ) ise aynı hastanede stajyer doktordur, teori olarak çok iyi, ama pratik olarak çok kötüdür. Ama hastane sahibinin torunu olduğundan şımarık ve ayrıcalıklı bir konumdadır. İkili karşılaştıklarında birbirlerinden hiç hoşlanmazlar. Ama bu gelişen olaylar sonucu müthiş bir bromans yakalamalarına engel olmayacaktır.

Young Min’in chaebol hastası, oğlunun kendisini öldürmek üzere hazırladığı bazı olaylar sonucu komaya girer. Aynı düzenlemeler, Young Min’in de kaza geçirip komaya girmesine yol açar. Dizinin fantastik yanı tam bu noktada başlar. Doktor hayalet olur ve etrafında olup biten her şeyi görmeye başlar. Bir süre sonra Seung Tak’ın içine girip hastanede ameliyatlar da yapmaya başlayacaktır. Önceleri Seung Tak’ı pasif, her şeyden habersiz bir genç sanırız, ama durum böyle değildir. O da her şeyin farkındadır. Bundan sonrası müthiş bir bromansı, hastanedeki diğer hayaletlerin hayatlarını ve iki erkek karakterin dizinin iki kadın karakteriyle olan ilişkilerini yansıtır.

Şimdi yukarda dizinin iki etkisiz elemanını görüyoruz. UEE ve Son Na Eun. Ben her ikisini de sevmem. Şahsen değil tabii, oyunculuklarını sevmiyorum. Çok donuk ve ruhsuz buluyorum. UEE’nin aldığı başrollerden sonra biraz olsun geliştiğini umuyordum, ama nafile. bence yani. Tabii Kore’de belirli biz izleyici kitleleri var idol olarak, dolayısıyla ölçülüp, biçilip casta dahil ediliyorlar. Ama gördüğüm yorumlara bakılırsa global izleyici de benimle aynı düşüncede.

Dizide rol çalan bir başka oyuncu kıdemli hayalet doktor rolünü oynayan Sung Dong Il’di.

Komadaki hayaletleri oynayan oyuncular da pek sevimliydiler.

Bizim yobo benimle birlikte izlemeye başladıysa da 12. Bölümde vereceği bir eğitime yoğunlaşmak zorunda kalıp, ara verdi, ben de bekleyemeyip diziyi bitirdim. Zaten bu aralar izleyebildiğim nadir dizilerdendi. Başlamam gereken iki üç dizi var. Juvenile Justice izliyorum Kim Hye Soo’nun, o da içime fenalıklar getirdi, çocuk suçları izlemesi zor bir konu. Ama düşündürücü de. Yazıp çizmem gereken diğer konuları düşününce dizi izleme kapasitemde çok düşüş var. Ama kasmayıp, neyi bitirirsem onu yazacağım. Bu aralar böyle. Ama bu dizi pek sevimli, bu bromans için izlenir. Bakın yakıyorlar 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: