Abi deme lazım olur / Hidden Love

25 Bölümlük bu Çin dizisini izleyeli iki haftadan fazla oldu, ama misafirler filan derken yazmaya anca fırsat buluyorum.

Üniversitede okuyan ağabeyinin oda arkadaşına ilk görüşte aşık olan ortaokullu ( Ama gayette ilkokulda okuyor gözüken ) kızın ve sonra da ona aşık olan gencin hikayesi. Çok da olağanüstü bir tema değil yani, bildik bir konu, ama gayet naif ve sevimli bir biçimde aktarılmış. Kızın çocukluğunu canlandıran oyuncuya bayıldım bu arada.

Bu dizinin yazarı daha önce izlediğim Love 020’nin yazarıymış. Çocuğun oyun yazarı filan olması bu dizide de söz konusu. Yaklaşım da çok tanıdık gelmişti, o yüzden hemen açıp baktım kim yazmış diye. Çin dizileri bildiğiniz Kore ve japon dizilerinden uzun oluyor. Ben o yüzden çoğu kez atlatırım, bu kez atlayıp zıplamadan bitirdim. Zaten öyle 45-50 bölüm filan da değildi.

Başrol kız Zhao Lu Si 24 yaşında. Oyuncu ve şarkıcı, epeyce bir dizide oynamış. Çocuk ise 26 yaşında. Chen Zie Yuan’ın da bir dolu dizisi var, şimdiden zamanı belli olmayan 2 dizide yine başrol.

Kızın ağabeyi rolündeki oyuncu da pek bir şekerdi. Ma Bo Qian’ın My Catmate diye de bir dizisi varmış, bir ara ona da bakayım diye düşündüm. Viktor Ma adıyla da tanınan Amerikalı – Çinli şarkıcı, söz yazarı, rapper, oyuncu 27 yaşındaymış.

Böyle kafa boşaltmalık, sizi fazla düşündürmeyecek yumoş yumoş bir dizi arıyorsanız, bu diziyi izleyin, bu sıcak günler fazlasını kaldırmıyor. Bir de kızlar Seksenler Plakçı Ergun’un dediği gibi gaga ( gege ) demeyin lazım oluyor. ( oppanın Çin versiyonu 🙂 )

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: