2023’ten 2060’a / Pending Train

Bu aralar yine Japon dizilerinden devam ediyorum. Bu kez 10 bölümlük bir bilimkurgu izledik yoboyla. 2023 yılından 2060’a post apokaliptik ( Kıyamet sonrası ) bir Japonya’ya giden iki vagonun öyküsü. Öyle atlatmadan zıplatmadan gayet de güzel izledik.

Aklımıza biraz Lost geldi önce. Oyuncular sevimli. ben özellikle sarı saçlı kuaför çocuğu oynayan Yuki Yamado’yu sevdim. Uzun ve boyalı saç insanı ne kadar değiştiriyor burada görmüş olduk.

Hani Lost’ta kimimiz Jack kimimiz Sawyercıydık ya, ben Sawyercıydım. Buradaki Sawyer da Yuki. 90 doğumluymuş. Babası ünlü bir profesyonel beyzbol oyuncusuymuş, o da beyzbolcu olacakmış vazgeçmiş. İyi ki de vazgeçmiş. Nasıl oynandığını bir türlü anlamadığım beyzbolda kendisini izleyemezdim.

Dizide itfaiyeci olan iyi çocuk, hep iyimser olup kahramanlığa soyunan işte Eiji Akaso. Japon She was pretty’sinde oynamış. Baktım başrol değil, Siwon’un rolün mü oynadı acaba ? Bakmaya üşendim. Boys and Men idol grubundaymış, ama oyunculuğu seçip ayrılmış.

Dizinini iyi kızı, her Kore ve Japon dizisinde bu çocuklar buna niye baksın ki, diye düşündüğümüz sarsak kızı oynuyor. Moka Kamishiraishi. Hem oyuncu hem de şarkıcıymış. Diziye itfaiyeciye aşık olarak başladı, ama sonra doğru yolu buldu yavru kuşum.

Tabii ön plana çıkan pek çok karakter var. Çoğu da genç. Tek tek hepsinin hayat hikayesi, travmaları filan işleniyor. Dünyaya çarpan göktaşını önlemek için geri dönüyorlar, 2026 yılına. Son bölümler de o tarihte geçiyor. Ben dizi sonlanacak zannettim, meğer ikinci sezon varmış. 2024 Ağustos’un da gelecekmiş.O yüzden dizi açık uçlu bitti. Ama ben sevdim, 2024’e ne kaldı ! Biz ne oyuncuları, idolleri askere göndermiş, göz açıp kapayıncaya kadar geri getirmiş dramacılarız. Ömrümüz varsa ikinci sezonu da izleriz.

Haa bir de ben post apokaliptik bilimkurguları çok seviyorum. Sanırım zaten felaket tellalı olduğum için ve her şeyin önce kötü yanını görüp, bardağın boş yanını hiç görmediğim için olabilir. Benim hayal etmediğim hangi felaketler olabilirmiş bakalım diye oturuyorum ekranın başına. Bu türle ilgiliyseniz, size de öneririm.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: