Savcılar, Hakimler ve Avukatlar / Kore Hukuk Dizileri

Bu listeyi yaparken daha önce savcılarla ilgili yazdığımı anımsadım. İşte tam şurada. Ama izlediğim hukuk temalı dizileri yine de bir listeleyeyim dedim. Pek çok konu arasından en sevdiklerim bunlar değil elbette. Ama eğer sevdiğim oyuncular varsa, yazarı ya da yönetmeni de sevdiğim dizileri yazıp yönetmişse, o zaman o diziyi izliyorum. Önereceğim diziler yine en sevdiğim sırayla değil, hemen belirteyim.

Witch’s Court cadı Jung Ryeo Won ve Yoon Hyun Min’in oynadığı bir hukuk dizisi. İkili savcı, dizi de çok eğlenceli.

İki sezonluk My Lawyer Mr Jo’nun ilk sezonunu izledim, ikinci sezonunu izlemek için boş bir anımı bekliyorum. Eski savcı, yeni avukat rolünü oynayan Park Shin Yang unutulmaz bir karakter çiziyor. Oyunculuğunun ne denli iyi olduğunu anlamak için filmlerini de izlemenizi öneririm.

Kim Rae Won’un Punch‘ı hukuk camiasındaki alavere dalavereleri ortaya sermek için ideal bir dizi. Başından sonuna güç el değiştirip duruyor. Kim Rae Won’un hastalığı diziyi tam bir dram havasına sokuyorsa da moodu iyi olanlara öneririm. Choi Myoung Gil dizinin elini kuvvetlendirmiş.

Pride and Prejudice yazıma “Onca savcı dizisinden sonra sonunda bu sonuca vardım arkadaşlar ve hala savcı dizisi izlemekten bıkmadım, neden? Çünkü Kore’nin en karizmatik savcıları rollerini  en yakışıklı ve en ateşli oyuncularına vermekte devam ediyorlar da ondan, vazgeçemiyoruz efendim.” diye başlamışım. Burada da savcımız Choi Jin Hyuk. Kendisinin Justice adlı avukat olduğu daha yeni bir hukuk dizisi de var, ama daha izlemedim. Pride and Prejudice başrol hatunu Baek Jin Hee. Dizide 5urprise grubu üyesi Lee Tae Hwan da var.

Whisper gamzeli oyuncu Lee Sang Hyun ile milli yengemiz Lee Bo Young’ın oynadığı biraz karanlık bir hukuk dizisi. Yolsuzluk, rüşvet, adaletsizlik, alavere dalavere 32 kısım tekmili birden bu dizide. Aşk mı, eh kenarından köşesinden o da var tabii. Keçiboynuzu misali.

Lee Jun Ho’nun avukatı oynadığı Confession, geliyor kamyon tarzı hukuk dizilerinden biri. Bir hukuk dizisinde bir savcıyı, hakimi ya da avukatı kamyonla ezmezlerse o dizxi olmuyor, olmamış oluyor 🙂

Hyena oyuncularını çok sevdiğim için başladığım, senaryosuna ve çift uyumuna da bayıldığım bir dizi oldu. Diziye başlayıp kadın oyuncuyu erkeğe yakıştıramadığı için yarım bırakan da çok oldu. Ben Kim Hye Soo’yu sevdiğim için diziyi zevkle izledim. Erkek oyuncuyu Ju Ji Hoon’un oynadığı dizide bir hukuk dizisinde bulamayacağınız kadar aşk da var.

Diary of a prosecutor gerçek bir günlükten yola çıkılarak çekilmiş bir dizi. Jinyeong bölgesindeki bir savcı grubunun ele aldığı davaları anlatırken hayatın içinden, gerçekçi tavrıyla insan ilişkilerini ele alıyor. Ben yoboyla birlikte çok zevk alarak izlemiştim. Başrolleri Lee Sun Kyun ve Jung Ryeo Won’un oynaması ise dizinin artısı.

Miss Hammurabi Go Ara, Kim Myung Soo ve Sung Dong Il’in başrollerini paylaştığı , hakimlerin yargı dünyası ve özel hayatlarının anlatıldığı, romantizm de içeren hoş bir dizi.

Hukuk dizileri çok. Bazıları hala listemde, bazılarını ise başrol oyuncularını sevmediğim için, ya da uyarlama oldukları için izlemedim. Ama bu tarzdan hoşlananlara yine de isimlerini saymak isterim. Judge vs Judge, Lawless Lawyer, Suits, Prosecutor Princess, Memory, The Good Wife, Partners for Justice, Class of Lies.

Hukuki olaylar ve davalar içinde büyümüş, savcı bir babanın kızı olarak kendisine rahmet dileyerek yazımı sonlandırmak istiyorum. Hukukçu olmamı çok istemişti, ama ben ne çetrefil ve yıpratıcı bir iş olduğunu çoktan anladığımdan seçeneği en altlara yazıp kazanmamayı tercih etmiştim. İşini dürüst ve tutkuyla yapan tüm hukukçulara selam olsun.

You may also like...

3 Responses

  1. Neva says:

    While you were sleeping ilk seyrettigim dizilerdendi.Fantastik yani olan bir diziydi.İncarnation of money de savcı her zamanki gibi dürüst ve adil degil ,dalavereci,paragöz neredeyse (hafizasini kazanmasa)kendi parasina bile goz diken bir savcıydi.Aile dizisi jang bo ri is here de savcininin kahkasina sinir oldum ama 50 bolumude seyrettim.Yine bir aile dizisinde ji sungun karisi savci gelindi.O dizide guzeldi ben o diziden east of edene gectim ama ikisinide bıraktim.Lee joon ginin de bu tur bir dizisi var galiba.Whisper izleme listemde.

  2. bülent says:

    yine güzel bir derleme olmuş. elinize sağlık Partners for Justice, Class of Lies. Judge vs Judge,Lawless Lawyer ben sadece bu 6 ünü izlemisim.

  1. December 24, 2021

    […] bitirdim. Bitirdik doğrusu yobo ile seyredip. Daha ilkin izlediğim hukuk dizilerini derlediğim yazıya bir bağlantı daha atmanın zamanı geldi. 16 Bölümlük bu JTBC dizisi hukuk dizisi arayanlara […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: