Kore Dizilerinde Savcılar

 

 

Böyle de bir başlık atılacak kadar savcı var evet. Hala da çoğalıyorlar durduramıyoruz azizim. Bir savcı kızı olarak bu mesleğe olan ilgi beni şaşırtmış durumda. Ülke rüşvet, yolsuzluk yüzünden çalkalanıyor. Gücü elinde bulunduran üç beş büyük şirket bürokratlar, milletvekilleri, bakanlar, hatta devlet başkanını bile satın alabilecek durumda gözüküyor. Sanırım bu yüzden de yargıyı içeren diziler ve içinde savcı olan diziler çok rağbet görüyorlar.

Doğrudan başlığında Prosecutor ki Korecesi komsa , olan bir kaç diziden bazılarına başladım bitiremedim, bazısını hiç izlemedim. Ama izleyip bitirdiğim, dolayısıyla karakterleri yakından tanıdığım bir kaç dizi de var. Şimdi az izlediklerimden, hiç izlemediklerimden başlayıp, izleyip beğendiklerime doğru bir sıralama yapacağım.

Masked Prosecutor dizisine Joo Sang Wook ve Kim Sun Ah yüzünden başladım ve beş altı bölüm izledim. Ama dizi pek umduğum gibi çıkmadı, yarıda bıraktım. Dizide elinden kaçırdığı suçluları cezalandırabilmek adına maske takıp hukuk dışında çözüm arayan bir savcı vardı. Kim Sun Ah ise polisti.

Merak ettiğim halde güncel dizilerden fırsat kalmadığı için izleyemediğim bir başka savcılı dizi Prosecutor Princess. Moda meraklısı kadın bir savcıyı içermesi nedeniyle ilginç olabileceğini düşünüyorum. Başrolünü de hep nuna rollerine çıkan Kim So Yeon oynuyor. I need Romance 3 ve Falling for Innocence dizilerinin kadın başrolü. Eğlenceli bir diziye benziyor :

Yine izlemediğim ama ilginç olduğunu düşündüğüm Vampire Prosecutor dizisi var Yeon Jung Hoon’un. Davaları özel güçleriyle çözen bir savcının hikayesi. Vampirlerden hoşlananlar için bilgilendiriyorum. Ama ben izlemedim, vampir öykülerinden hoşlanmadığım için. Şimdi gelelim izleyip de bayıldığım savcı karakterlere.

Punch’ın anasının gözü savcısı ve ekürisi en sevdiğim savcılı dizilerdendi. Başrolünde de Kim Rae Won vardı. Şu an izlediğim Whisper dizisinin senaristinin bir başka dizisi. Aynı o dizide olduğu gibi her bölüm güç durmaksızın el değiştiriyordu. Dizinin sonuna kadar bir bizim savcı, bir karısı, bir baş savcı bir adalet bakanı derken hepimiz şaşı olduktu. Yine de çok karizmatik bir savcıydı savcımız. Karısı da savcıydı ve bromans yaşadığı baş savcı da. Bir fikir edinmek için.

 

Kore’de adalet sisteminin ne kadar yozlaşmış olduğunu gösteren bir diziydi Punch ve Kim Rae Won karanlık tarafa geçtikten sonra ölümcül hastalığını öğrenip, bir şeyleri düzeltmek için çabalayan bir savcıyı başarıyla canlandırmıştı.

“Yaşamak istiyorum “dediği bölümde ay ne olur yaşasın ya diye dua ettiğim doğrudur 🙂

Aslında bu Kim Rae Won’un ilk savcı rolü değil. Eski olduğu için çok izlenmeyen Attic Cat dizisinin sonunda da savcı olur. Ama savcılık hayatını izlemeyiz. Avukatı oynadığı bir başka eski dizisi daha vardır. O dizi baştan sona davalarla ilgilidir. Love Story in Harvard.  Tüm eski dizilerini maraton yöntemiyle izleyip yazmıştım.

Kadın savcılardan biri de Lee Da Hee idi. I Hear Your Voice dizisinde, Lee Bo Young’ın okul arkadaşı ve rakibiydi. Lee Bo Young bir avukatı canlandırıyordu.

 

 

En sinir olunan savcılar sıralamasında ilk sıraya yerleşeceği kesin olan bir savcı da Secret dizisinin savcısı. Yani dizide Hwang Jung Eum’un suçunu üstlendiği savcı sevgilisi. Dizinin başından sonuna dek yaptığı çapsızlıklarla nefreti hak etmiş bir kişiyi oynamıştı.

Bu dizide savcı Ji Sung değildi ama karısını öldürmekle suçlanan, dürüst bir savcıyı oynadığı Defendant dizisini yeni bitirdik. Dizinin başından sonuna kadar suçsuzluğunu kanıtlamak için uğraştı durdu. Bizde dürüst olup da chaebollerin çanına ot tıkamaya çalışan savcıların başına neler gelebileceğini gayet yakından öğrenmiş olduk.

Şunu da izledim içim çıktı, içiniz çıkasıcalar !

Gıcık mı gıcık hain savcılar sıralamasına ikinci sıradan W Two Worlds’ün savcısı girebilir bence. Adam bizim kağıttan çocuğu hapse tıkmak için elinden geleni yaptıydı insafsız :

 

 

Bir biçimde meslekten atıldıktan sonra başka işlerle uğraşan iki savcı anımsıyorum. Bunlardan biri Joo Jin Mo’ydu. Woman With a Suitcase dizisinde sonradan paparazzinin kralı olmuş eski bir savcıyı oynuyordu. Geri dönüşlerle savcılık yaptığı yılları ve davayı, işi neden bıraktığını gördük.

 

Diğeri ise yolsuzluk yüzünden yargılanıp sokaklara düştükten sonra halkın avukatı olarak ayağa kalkan Jo Deul Ho’ydu. Dizinin ikinci sezonu yakında yayınlanmaya başlayacakmış. Park Shin Yang dizide rol almayı onaylamış, ama Kang Sora dahil diğer oyuncular ikinci sezonda olmayacaklarmış.

Bu dizinin iki ünlü savcısı baba oğul savcılar da rol çalmıştı :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Legend Of The Blue Sea dizisinde uzun süre dolandırıcılık yapan Lee Min Ho’nun dürüst hayatına başladığında tercih ettiği meslek de savcılıktı. Dizinin son bölümünde zamanında dolandırmak için gittiği ofiste şimdi savcılık stajyeri olarak bulunuyordu.

Aaa ben bunu niye izlememişim ya diyerek bugün izlemeye başladığım bir başka dizide de Choi Jin Hyuk savcı rolünde. Pride and Prejudice. Bir de dizi didişen bir çift görüntüsüyle başladı ki, en sevdiğimden 🙂

Kadın savcılardan biri de hastalık teması yüzünden izlemekten kaçındığım Remember dizisinde Park Min Young’un canlandırdığı karakter. Hastalıktan içim şişiyor ve moralim bozuluyor arkadaşlar. O yüzden böyle dizileri izleyemiyorum. Aslında Yoo Seung Ho yanında Nam Goong Min’in de olduğu dizinin kötü olamayacağını düşünüyorum. Siz izleyebilirsiniz 🙂

 

 

 

The Good Wife dizisinin erkek başrolü savcı, karısı ise avukattır. Yolsuzluktan tutuklanan kocasını kurtarmaya çalışır. Savcıyı Yoo Ji Tae, karısını ise Jeon Do Yeon oynuyor. Beyimizi Old Boy’un manyağı ve Healer‘ın yakışıklı gazeteci ahjussisi olarak anımsarsınız. Başrol kadın oyuncumuz ise Gong Yoo ile A Man and A Woman filmini çeken nuna. O yaramaz sahneleri çektiği oyuncu 🙂

 

Şimdi yakınlarda Suzy ile Lee  Jong Suk’un dizisi While you were sleeping başlayacak. Çekimlerden görüntüler gelmeye başlayalı çok oldu. Orada da Lee Jong Suk savcı olacakmış. Suzy’nin rüyasında gördüğü korkunç olaylar gerçekleşiyormuş. Lee Jong Suk da o olayların gerçekleşmemesi için bir savcı olarak çalışıyormuş. Dizi Temmuz ayında başlayacakmış Çarşamba Perşembe dizisi olarak 16 bölüm halinde. İzleyiniz savcıları anacım 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

3 Responses

  1. brn says:

    Dizilerin bir çoğunu izlemişim ama izlemediklerimi de listeme aldım. Hukuk dizilerini seviyoru sanırım ? ama bir gerçek; o üniforma içinde oyuncular daha bi yakışıklı görünüyor ?

    • Dilek says:

      Üniforma demisken ben gençlik dizilerindeki forma giymiş öğrencileri de çok beğeniyorum. Gerçekten ceketli etekli forma zorunluluğu var mıdır yoksa güzel göründüğü için mı giydiriyorlar bilmiyorum ama çok beğeniyorum okula giden öğrenci temalı gorsellerini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: