En Tatlı Ajummaların Dizisi / Avengers Social Club

Bazı Kore dizileri var ve  geleneksel Kore dizilerinden çok farklılar. İçinde aşk meşk yok, ama sonuna kadar ilgiyle izliyorsunuz.  Karakterlere , oyunculuklarına hayran kalıyorsunuz. Bunları keşfedip de izleyenler genellikle o oyuncuların kaliteli oyunculuklarını bilenler, çoğunlukla da 30 yaş üzeri ajummalar oluyorlar. Dolayısıyla da bu dizilere ajumma dizisi deniyor. İşte bu dizi de bir ajumma dizisiydi. Ben de resmen bayıldım. Dizi ne yazık ki sadece 12 bölümdü.

Dizinin başrollerini kendilerini İntikam Kulübü ( Bokça Kulüp ) olarak adlandıran, şu üstteki sevimli dörtlü oynuyordu. Üç ajumma ve bir yakışıklı genç.  Dizilerin klas, iyi giyinen, asil tipli kadını Lee Yo Won, çok zengin bir ailenin gayrimeşru kızıdır ve bu yüzden  yine chaebol bir ailenin işe yaramaz oğluyla evlendirilmiştir. Kocası olacak salak, aklı bir karış havada halktan bir kadınla olan ilişkisinden bir erkek çocuk sahibi olmuştur. Kadın çocuğu annesine bırakıp, renk renk peruklarıyla saçma sapan bir hayat yaşamıştır. Lee Yo Won’un ( Kim Jung Hye ) çocuğu olmadığı için de gün gelmiş çocuğa ihtiyaç duyulmuştur. Annesinin aksine çocuk düzgün bir biçimde yetişmiştir. Lise son sınıfta babasının yanına gelir ve  dizideki ismiyle Kim Jung Hye o hınçla bir intikam kulübü kurmaya karar verir. Bu arada Lee Yo Won’un son  dizisini izlemesem de daha önce Miss Temper and Nam Jung Ki dizisini izleyip yazmıştım. The Great Queen Seondok ve 49 Days’in ünlü başrol oyuncusu Kim Rae Won’un da ilk aşkıymış. Ama başkasıyla evlenmiş. Kim Rae Won sanırım onu hala unutamamış.

 

İntikam kulübünün ikinci üyesi kocası öldükten sonra iki çocuğunu balıkçılık yaparak geçindiren Hong Do Hee’dir.  ( Ra Mi Ran ) Kore Dizi ve filmlerini yakından tanıyan herkes Ra Mi Ran’ın ne denli iyi bir oyuncu olduğunu bilir. Burada da diğer iki kadının onnisi olarak halktan dürüst ve cabbar kadını çok başarıyla oynadı.

Üçüncü üyemiz yetimhanede yetişmiş, sonradan üniversitede profesör olan kocası ve iki çocuğuyla yaşayan Lee Mi Suk’tur. (Myung Se Bin ) Aile içi şiddete maruz kalmaktadır. Bir kızı vardır.  Bu, Ra Mi Ran’ın küçük oğlu ve  arada üçlünün üvey oğlu ve Lee Mi Suk’un kızı aynı lisededirler. Ra Mi Ran’ın oğluna okuldan bir çocuk eziyet etmektedir. Anası da Ra Mi Ran’ a dava açmıştır. Bu üçlü düşmanlarından intikam almayı düşündüklerinde üvey çocuk -ki bu yakışıklıyı da U-Kiss grubundan Jun oynamaktadır- da intikam peşinde olduğunu açıklayıp onlara katılır. Ondan sonra da gelsin komik sahneler.

Jun

 

Çocuğun para delisi öz annesi

 

Lee Mi Suk’un kızı

Üvey anne ve oğul sonradan çok anlaştılar.

 

 

 

 

 

 

Tabii biz okulda olan taciz olaylarını, Prof ve Lee Mi Suk’un hayatlarındaki acı olayları, alzheimer büyükanneyi, chaebol dünyasındaki saçmalıkları ve güç dengelerini, balıkçının hoşlandığı genci, gençlerin ilişkilerini, nasıl intikam alındığını izledik. Ama her bir sahne bir yaraya parmak bastı. Bu arada bizim dörtlü de gerçekten komikti.

Önceleri basit ve çocuksu planlar yaparlarken sonra işler kızıştı ve intikamlar ciddileşti.

Bu dizi Jun’un ilk dizisi olmasına rağmen diğer tecrübeli dört oyuncunun yanında hiç de ezilmedi. Ben geleceğini çok parlak görüyorum. Hem çok da sevimliydi. Balıkçının oğluyla da bromans yaşadılar.

Başta üvey anneyle düşman gibi başlamışlardı, ama sonra kanka oldular. Onlarla ilgili bir video da işte şurada .

Lee Mi Suk’un kızı

Hamam sefası

 

Lee Yo Won’un salak kocası

 

Muhteşem üçlü

Ben böyle naif ve insan ilişkilerini konu alan dizileri çok seviyorum. Eğer siz de seviyorsanız bu sevimli diziyi kaçırmayın derim. Bu da OST. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: