Kore Dizilerinin En Bilindik Kicibeleri 1. Bölüm

Kore Dizilerinde artık her tür kadın oyuncuya rastlamak mümkünse de, genellikle sarsak, silik, ezik, fakir  başrol kadınlarla karşılaşırız. Hepsi de taş gibi, zengin adamları götürürler. Son zamanlarda iş kadını, savcı, dedektif işbilir, yetenekli kadınlar da karşımıza çıkıyor.  Ama öyle ya da böyle kicibelik başka bir şey. Bazen fakir, sıradan güzelliği olan  bir karakter de içindeki cadılığı ortaya çıkarabiliyor. Ya da zaten cadalozun teki oluyor da erkekleri süründürüyor. Biz de en çok o sahneleri seviyoruz sanırım. Hele de başrol erkek kendini beğenmiş, burnundan kıl aldırmayan, zengin, yakışıklı  filan bir tipse, sürüm sürüm süründüğünde içimizin yağı eriyor.

Ha Ji Won’un Secret Garden‘daki rolü böyle bir roldü. Dublör olan kızımız burnu  büyük chaebolün karşısında-  ki onu da şurada yazmıştım- dimdik durdu, onu dize getirdi, sonunda adamın burnu iyice sürttü.

 

Öte yandan chaebolümüz de de ne numaralar vardı, ne yaptı etti, kendisini sevdirdi 🙂

İkinci kicibemiz Another Oh Hae Young‘ın kicibesi. Bir gün gelecek benim yüzümden ağlayacaksın dedi, öyle de oldu. O karizmatik adam salya sümük ağladı kaç kez. Bir de bu kicibenin kicibeliği anası tarafından onaylanmış. Kadının elinden terlik düşmedi dizi boyunca. İşte önce anne kız çekişmeleri  :

Çok mutsuz olmanı istiyorum, her gece ağlamanı istiyorum, beni her düşündüğünde çok mutsuz ol, umarım seni düşünürken depresyondan ölürüm  de hayatının sonuna kadar suçlu hissedersin  dediği sahne. Tabii çocuk zır zır ağlamıştı :

Üçüncü örneğimiz Reply 1997′nin fangirl Shi Won’u yani Jung Eun Ji. Abi kardeş iki çocuğun da canına okudu resmen. Babasına annesine de ayrı çektirdi. Ama sevimliydi be !

 

 

 

 

 

İki fan girlün kavgası da aşağıda :

Yengemiz ( Ji Sung’tan dolayı ) Lee Bo Young ilk başladığı yıllarda uyumlu karakterleri oynamışsa da bir noktadan sonra hemen hemen her dizisinde huysuz ve sivri dilli karakterler canlandırmıştır. I Can Hear Your Voice‘da zilli bir avukatı, My Daughter Seo Young‘ta önce babasına sonra erkek arkadaşına sonra da kocasına kök söktüren yine bir avukatı, kızını arayan anneyi oynadığı God’s Gift‘te mücadeleci bir anneyi ve şu sıralarda da Seo young’taki partneri Lee Sang Yoon ile Whisper dizisinde  babası haksız bir biçimde suçlandıktan sonra hapise giren ve mesleğinden olan  bir dedektifi oynamakta. Hatta biraz önce izlediğim bölümde  iftira atıp hapse attılar yine kendisini.

My Daughter Seo Young’ta ilk karşılaşma :

 

Genellikle uyuz kızları oynadığı dizilerinden farklı olarak son dizisi olan Doctors‘ta Park Shin Hye kavgacı, inatçı, huysuz, kodumu oturtan bir karakter çizdi. Doktorumuzun tatlılığına karşı koyamasa da genellikle nasıl bir kicibe olduğunu ilk sahneden itibaren gördük :

Kicibe kavgası :

Ji Soo ile olan sahnede kafayı gömüyor :

Kore Dizi dünyasının görüp göreceği en tatlı kicibelerden biri aslında erkekti, Ahn Yo Na tabii ki.

 

 

Her bir sahne ayrı sanat harikası :

Şurada “Oppa”

Zavallı Park Seo Joon, ama sonunda best couple ödülü de aldılar. Bu da ödül töreni.

Kicibe telefon numarası istiyor:)

Cilveleri değme kadında yok 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

4 Responses

  1. Uğurtan says:

    Kill me heal me dizisindeki favori karakterim;Ahn No Ya. Psikopat ya ?

  2. plutogirl says:

    harika ya yine yüzümü güldürdü şu yo na…süper yazı olmuş ellerinize sağlık 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: