Canlı bir “ Deluxe Taxi” Vakası / A Killer Paradox

Yobo ile izlerken aklımıza ister istemez Deluxe Taxi dizisi geldi. Ne var ki burada suçluları istemsizce cezalandıran, ya da bu işe hiç de istemeden başlayan Choi Woo Shik, doğal olarak ölmeyi hak edenleri öldürüyor, izleyenlerde de ister istemez “ Oh olmuş buna!” hissi yaratıyor.

8 bölümlük bir Netflix dizisi olan A Killer Paradox’un yönetmeni Lee Chang Hee Strangers from Hell dizisinin de yönetmeni. Siwan ve Lee Dong Wook’un bu dizisi listemde var epeydir, ama bir türlü sıra gelmedi, belki bu diziden sonra öne alırım.

Dizinin en güçlü yanlarından biri oyuncuları tabii ki. Oscar alan Parasite filminin de oyuncularından Choi Woo Shik’i ben pek çok film ve dizide beğenerek izledim. En son izlediğim dizisi ile bundan bir önceki Our Beloved Summer. Dizide bir nevi kendini savunma sonrası öldürdüğü adamın seri katil çıkmasından sonra, tüm deliller yok olduğu için yakalanamaz. Suçluluk duygusu içinde mecbur kalarak işlediği ikinci cinayet kurbanı da katil çıkar. Ama bu cinayet kanıtları da yok olmuştur. Dizinin bundan sonrası bir dizi başka cinayetler ve bunun aydınlatılması için çalışan dedektifin soruşturması ekseninde ilerler. Diziye katılan hacker ve ikinci bir katil işleri daha da karmaşıklaştıracaktır.

Song Suk Ku ise oyunculuğunu en sevdiğim oyunculardan. O umursamaz, dünyayı takmaz, sıra dışı halleri oynadığı her dizide beni benden alıyor. Konu dışı ama, Kova burcu olduğunu okuduğumda da hiç şaşırmadım. Onu ilk olarak Matrimonial Chaos’ta izleyip sevmiştim, sonra My Liberation Notes’ta iyice hayran olmuştum. Bu dizide dedektifi oynuyor.

Sekiz bölüm bu konu için yeterli olsa da, sanırım izlenme oranları doğrultusunda ikinci bir sezona da kapı aralanmış. yapılsa izler miyiz, evet izleriz. Yobo ile izlediğimiz için üç günde bitirdik, o bir kaç bölümden sonra “ Aaa yeter artık, ben biraz da okuyayım!” filan diyor. Ama benim gibi kdrama saeverlerin bir oturuşta izleyip bitireceği bir dizi. E o zaman buyrun ekran başına. 🙂

You may also like...

1 Response

  1. Buffiy says:

    Henüz diziyi bitiremedim ama az kaldıı 🙂 Netflix’te ilk gördüğümden beri izlemek istiyodum bu haftaya kısmetmiş. Başroller her zamanki gibi harikalar. Ayrıca Strangers from Hell mutlaka izleyin. Diziyi herkes sevememiş ama ben bayılarak izlemiştim. Her şey bir yana Siwan ve Dong Wook öyle harika bir oyunculuk sergilemişler kii hayran kalırsınıız 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: