Yine Zaman Yolcuları / A Time Called You

Netflix’te 12 bölüm olarak yer alan bu dizi aslında Tayvan dizisi Someday or One day dizisinin yeniden yapımı. Biliyorsunuz Koreliler de zaman yolculuklu dizilere tutkunlar. Bugüne kadar kaçını izledim bilmiyorum, ama oyuncularından hoşlanmadıklarım hariç çoğunu izlemişimdir. Zaman yolcuları ile ilgili yazdığım yazıyı ki diğer kişisel blogum Mavi Günler’de yer alıyor, sık sık ekliyorum.Bu kez de hemen vereyim. İşte şurada. Fantastik ve bilimkurgu dizileri başlıklı bir yazım var, ama zaman yolculuklu diziler başlıklı yazım hala draftta duruyor, en kısa zamanda tamamlayıp paylaşayım bari.

Başrollerde Ahn Hyo Seop, Jeon Yeo Bin ve Kang Hoon oynuyorlar. Yan rollerden Min Jin Woong’u daha önce görmediğimiz tarz bir rolde görüyoruz. Hep iyi abi, arkadaş filan olur oysa. Bir de dizide misafir oyuncu olarak Ro Woon var, kısacık bir rolde.

Ahn Hyo Seop ve Jeon Yeo Bin iki ayrı zaman diliminde zaman atlaması yapıp, kendilerine benzer iki farklı kişinin bedenine giren kişileri oynadıkları için güzellik, yakışıklılıktan öte oyunculuk yeteneği gereken bir işe soyunmuşlar. Her ikisi de bunu gayet iyi başarmış, bakışlar, tavırlar, vücut dili olması gerektiği gibi.

Konuyu kısaca özetlersek erkek arkadaşını bir uçak kazasında kaybeden Han Jun Hee ( Jeon Yeo Bin ) yalnız geçirdiği doğum gününden sonra kendisine gönderilen walkmandeki müziği dinlerken 1998 yılına seyahat eder ve kendisine çok benzeyen lise öğrencisi Kwon Min Ju’nun vücudunda uyanır. Etrafında kaybettiği nişanlısına çok benzeyen Nam Si Heon ( Ahn Hyo Seop ) ve Jung In Gyu ( Kang Hoon ) vardır. Kwon Min Ju depresif ve çekingen kişiliği ile Jun Hee’den çok farklıdır ve bu süreçte Jun Hee canlı ve girişken kişiliği ile Nam Si heon’u kendisine aşık eder. Gerçekte ise diğer erkek çekingen Min Ju’ya aşıktır. Bu arada gidip gelmeler esnasındsa Kwon Min Ju’nun cinayete kurban gittiğini öğreniriz. Si Heon’un nişanlıya niye bu kadar vçok benzediği ortaya çıkar, orada da bir zaman yolculuğu olayı söz konusudur, her şey giderek karmaşıklaşır.

Bu diziyi ilgiyle izleyip bitirmeme rasğmen, zaman yolcuları yazımda da belirttiğim gibi bu tarz dizilerde inandırıcılık konusu çok önemlidir, bilim kurgu ya da fantastik de olsalar. İşin kızla ilgil kısmı belirli bir mantık içeriyordu, ama çocukla ilgili bölümlerde bazı boşluklar kalmıştı bence. Sonunda neti araştırdığımda da bu konuda kafamı karıştıran soruların pek çok kişi tarafından sorulup, tartışıldığını gördüm. Bazı açıklamalar da olmasına rağmen tatmin edici değildi bence. Bu arada Koreliler de dizide kullanılan bazı ögelerin ( Çocukların skuter kullanması, lise formalarının kullanılan dönemle ilgili olmaması vs gibi konular ) gerçek hayata uymadığını söyleyerek eleştirmişler.

Son olarak bu türü çok seven biri olarak o aksaklıklar olsa da diziyi severek izleyip bitirdim, zaman yolculuklu dizileri sevenlere de öneririm.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: