Kore Dizilerinde Chaebol Karakterler / Huysuz,aksi, çılgın olanlar / Bölüm 1

Kore Dizilerinde savcılardan daha çok kullanılan tek karakter, zengin ( chaebol) erkek başroller. Yani dalga geçmiyorum, benim yüzümden ucundan kıyısından Kore Dizi ve film dünyasına bulaşan eşim bile “Yeni bir dizi başladı ,izleyelim mi birlikte ? ” dediğimde, “Başrol yine savcı mı ? “diye sormaya başladı. Bunlara çağımızın Koreli prensleri diyebilirsiniz. Beyaz atlarının ( Ya da son model arabalarının ) arkasına atıp götürdükleri kızlar ise sarsak, dengesiz, öfkesi burnunda, beceriksiz ve de albenisiz tipler oluyor genellikle. Gerçi biz onları modellik yaptıkları reklamlarda, dergilerde dünya güzeline dönüştürülmüş halleriyle de görüyoruz ama, dizilerde kendimizi onlarla özdeşleştirebilelim diye, hep çalışkan, sarsak,  fakir ama gururlu ve edepsiz oluyorlar. Karşılarındaki erkek karakterler ise çoğu kez tuhaf huyları ve özellikleriyle hep akılda kalıcı erkekler. Ama o kadar da çoklar ki, onları   bir kaç bölümde anlatmak istiyorum. İşte ilk bölüm 🙂

İlk izlediğim chaebol rolü değil , ama beni en çok etkileyenlerden. Secret Garden başrolü Kim Joo Won. Hyun Bin’in akılda kalıcı olmasına büyük katkıda bulunduğu huysuz, başlarda öküz, sonraları aşık , fedakar karakteri. Büyük bir mağazanın sahibi. Dizinin yazarı en son izlediğimiz ve methiyeler düzdüğümüz Goblin’in de senaristi Kim Eun Sook. Dizi bildiğiniz gibi yine fantastikti.

Efendim pek çok zenginde olduğu gibi başrolümüz kendini beğenmiş, ukala, snob, alaycı ve elitist. Yani sıfatlardan beğen beğen al durumu. Kızın çantasını , kendisini küçümsemeler,  kaldığı evi, evin muhitini aşağılamalar. Ama o evin kapısından da ciğercinin kedisi gibi ayrılamamalar. Hyun Bin’in mimiklerini, oyunculuğunu son noktasına kadar hissettiğim ( ki oyunculuk açısından övdüğüm, ondan çok daha iyi bulduğum pek çok oyuncu var ) çıkardığı karaktere bayıldığım dizisidir Secret Garden. İşte küçük iki örnek :

Bir de burada 🙂

O uzun mu uzun tekerlemeyi kaçımız ezberledik acaba, pek çoğumuz değil mi ? İşte Hyun Bin ve tekerlemesi :

Karakterimiz huysuz, kavgacı, inatçı bir karakter de. Ama dizi sürecinde hepimizin beklediği gibi muma dönüyor. Aşık halleri de pek hoş. Bu zor karakterlerin aşkları da tadından yenmez oluyor nedense :

En bir komik ve tatlı sahne 🙂

Seviyor sevmiyor 🙂

Joo Won’un dizide giydiği çirkin eşofmanlar hakkında şurada yazmıştım. Dizideki karakteri aklıma o eşofmanlarla geliyor zaten.

Şimdi bu tip başrol karakterleri genellikle bir psikolojik hastalığı oluyor geçmişten gelen travmatik bir olaydan kaynaklanan. O olayı da genellikle sır olarak saklayıp saklayıp sonlara doğru açıklarlar. Bizimki de klostrofobik ve o travmatik olayı anımsayamıyor. Zengin güçlü karakterlerin bu zayıf yönleri tabii ki özellikle de biz kadınların onları daha çok sevmemize ve acımamıza yol açıyor. Resmen anne yönümüze oynuyor adiler. Şefkat duygularımızı köpürtüyorlar. Ondan sonra gel annene, gel nunana havasına giriveriyoruz ne olduğunu anlamadan. İşte asansör sahnesi 🙁

Hastalık, travma, zayıflık deyince Hyun Bin’in neredeyse bütün chaebol rollerinde böyle bir yan olduğunu anımsadım. Örneğin My Lovely Kim Sam Soon’da da ( ki orada zengin bir otel sahibinin oğluydu ve Bon Appetit isimli bir lokantası vardı ) geçirdiği bir kaza sonucu travmatik bir suçluluk durumuna girmişti. O dizide en sevdiğim dizi müziklerinden biri Clazziquai’nindir. Hyun Bin’in çok genç hallerini de görebilmeniz için bir video linki ekleyeyim.

Bir de bu chaeboller o cool hallerine rağmen bazen de çok çocuksu ve komik olabiliyorlar Hyun Bin’in My Lovely Kim sam Soon’daki karaoke sahnesi bunun ispatı : Burada !

Hyun Bin’in zaten konusu çoklu kişilik bozukluğu olan dizisi Hyde, Jekyll, Me’de de başrol chaebol karakter kişilik bölünmesi yaşar. Hyun Bin bu üç dizide de huysuzdur. Özelliklerle esas kişilik Gu Seo-Jin kendini beğenmiş, huysuz, bencil zengin çocuk klişesine daha uygundur. ( Robin’i ise çoğumuz güldüğünde güller açan gamzeleri nedeniyle sevmiştik )

Bencillik mi demiştik :

Allahtan diğer kişilik de ölümüne fedakardı. Sonunda hepsi aynı kapıya çıktı tabii de, işte bir fikir edinmeniz için :

Aslında bir bölümde üç farklı karakter yazmaya karar vermiştim ama Hyun Bin’in 3 chaebol karakterinden söz ettikten sonra, unutulmaz bir diğer chaebol’u yazıp bu ilk bölümü bitireyim diyorum. Fated to Love you ve Lee Gun.

Ben Jang Hyuk’u bu diziyle tanıdım. O tuhaf saçları, histerik gülüşü, sonu gelmez antik kuntiklikleriyle. İyi ki de tanımışım, kısa süre sonra vazgeçilmezlerimden oldu . Hele o gülmeleri 🙂

Lee Gun saç ürünleri üreten bir firmanın sahibi. Tek mirasçı çünkü ailenin tüm erkekleri 30’larına yaklaştığında Huntington hastalığından ölüyorlar. Bu noktada hastalıklı chaebol klişesi giriyor işin içine işte. Hatta dizi boyunca kızla sağlıklı bir aşk ilişkisi kuramamasının nedeni de bu hastalıktır. Kendileri soğuk, bencil, zor beğenen, huysuz ve megolamandır her benzer karakterde olduğu gibi. ve yine aşık olunca bu karakteri değişir. Tabii ikinci erkek olarak Choi Jin Hyuk’un da reddedilemez karizması işin içine girince aşkı için savaşmak zorunda kalacaktır. Yine de burada zayıf, çekingen, hayır diyemeyen, duyarlı karakteriyle Jang Nara ilişkinin motor gücüdür. Kim ne derse desin bu ikilinin inanılmaz bir kimyası vardır ve yadsınamaz. Ne yazık ki Jang Hyuk kapılmış, evli ve üç çocuklu bir ajusssimiz.  Karısı üç çocukla uğraşmaktan dizilerini bile izlemiyormuş. Zaten ne diye izlesin, o kadar yoğunlukta üç çocuk yapmanın yolunu bulmuşlar baksanıza 🙂

Jang Nara’da nuna olarak kendisinden küçük pek çok genç sabi sübyan oyuncumuzun gönlünü çalsa da hala bekar, karamürsel sepeti olmanın nimetlerinden yararlanıyor. Komik sahneler.

Lee Gun’un sevgilisinden telefon beklerkenki halini verelim önce :

Hamilelik kursundaki halleri de  çok komik değil miydi ?

Gi Tae rolünde Jang Hyuk Successful Story Of A Bright Girl’de de zengin bir genci oynuyordu. Yine başrolü Jang Nara ile paylaştıkları bu diziyi pek çoğumuz eski diye izlememişizdir. Ama Jang – Jang kimyasını daha bu diziden sezebilirsiniz. Bir de her ikisi de ne genç ne masumcuktur. Jang Nara tam bir köylü kızı :

Konuyla doğrudan ilgisi yok ama vermişken bir de Old Goodbye’dan video koyalım ikilinin yüzü suyu hürmetine :

Vee yine Lee Gun ile bitirelim ilk bölümü.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: