Minnoş Gençlik Dizisi / When I fly towards you

Beni okuyanlar böyle ergen, gençlik dizilerine bayıldığımı bilirler. Çocukları ve gençleri de severim. Öğretmenlik günlerimden en özlediklerim. Bu dizi de 24 bölümlük 2023 yapımı bir gençlik dizisi. Ben Netflix’ten izledim.

Minnoş kızımız Su Zai Zai ( Zhang Miao Yi ) çalışkan ve iyi bir aileden gelen, dışardan özgüvenli ama içten güvensiz , yakışıklı Zhang Lu Rang’a ( Zhou Yi Ran ) ilk görüşte aşık olur. ( Yavrucağın güvensizliği anası olacak iblisin kendinden bir yaş küçük ileri zekalı kardeşinden – ki çocuk Lu Rang’tan da bir sınıf öndedir- başkasını görmemesinden ileri geliyor. Kardeşi de yavrum ağabeye hayran aslında.

Kızımızın İngilizcesi çok iyidir, çocuğun da fen dersleri iyi ama İngilizcesi kötü. Birbirlerine ders verirler. Bu arada çocuğun en yakın iki arkadaşı ve kızın yakın arkadaşı da gruba dahil olur, ikinci çift de yine gruptan çıkacaktır.

Çocukların arkadaşları, okulları, aileleri derken aşkları gelişir, üniversite sınavına girerler, kazanır aynı okulda okurlar, ikinci çiftin ilişkisi daha inişli çıkışlıdır filan. O sap kalan çocuk da grubun neşe kaynağıdır, onun da büyükanne ile olan ilişkisi vurgulanır.

Tüm bunlar işlenirken çok tatlı, çocuksu, naif, kötü karakterler abartılmadan, ilk gençlik aşkları verilir. Benim en sevdiğim tarz yani. Kız öyle şirin ki gözlerinin içi gülüyor. Çocuk çok duru. İkinci çiftin özellikle erkek olanı çok yetenekli bir oyuncu, ben onu da çok sevdim. Ayhan Işık’ın yanındaki Sadri Alışık gibi diyeyim siz anlayın. Genç okuyucularım da eski Türk filmlerine rastlamışlardır muhakkak TV’de, çok yabancı değillerdir umarım.

Dizinin başında verilen jenerikte evlendiklerini de görüyoruz. Sürpriz son filan yok yani. Spoiler filan da olmuyor, önemli olan süreç çünkü. Ben izledim kafam boşaldı yumoş yumoş oldum, böyle bir dizi arıyorsanız siz de izleyin derim.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: