Yanlış kararlar silsilesiyle bir dizi nasıl başarısız kılınır / Beautiful Mind

1

Jang Hyuk’un yeni bir diziyle geri döneceğini duyduğumda, üstelik de bu dizinin tarihi bir dizi olmadığını öğrendiğimde en çok sevinenlerin başında geliyordum. Jang Hyuk Kore oyuncuları arasında en çok sevdiklerimden biri çünkü. Her ne kadar bu sevgi tarihi bir dizisini bitirmeye yetmese de daha önce yazdığım Thank You , Robber, ve Jang Nara ile çevirdiği iki dizi ve seyrettiğim pek çok filmi onu sevmeme yetti de arttı bile. Sıra dışı bir oyuncu. Başta “Çirkin bu adam” diyorsunuz, sonra seyretmeye başladığınızda karizmatik ve cazip kişiliğine kapılıp gidiyorsunuz. En güçlü yönlerinden biri duygularını iyi ifade edebilmesi, ağlaması, gülmesi, aşık olması size dayanılmaz bir izleme zevki veriyor.

Ama işte, en güçlü yönünü gösteremeyeceği bir senaryo ile adamın elini kolunu bağlamışlar. Dizi diğer bir doktorlu diziyle aynı zamana denk düştü. Doktorlu dizilerin Kore’de batıdaki örneklerinden farklı olduğunu Brain ve New Heart yazılarımda belirtmiştim. O zaman iş duygulara kalıyor ki diğer doktorlu dizinin ( Doctors ) başrolü Kim Rae Won da bu konuda çok iyi. Park Shin Hye’den çok hoşlanmama faktörü olmasına rağmen diğer diziyi daha zevkle izlediğimi itiraf edeyim.

Bir kere Beautiful Mind polisiye yönü ağır olacakmış gibi başladı. İlk bir kaç bölümde nedeni belli olmayan ölümler ve hastanenin bu olayla ilgisi öne çıkarıldı, bir merak uyandırılmaya çalışıldı. Küçükken geçirdiği bir ameliyat sonrası frontal lobunda hasar olduğu söylenen doktor Lee Young O ki empati yapma ve duyguları anlayabilme yeteneğinden yoksundu- ( Jang Hyuk ) olayın merkezinde yer alan kişilerden biriydi. Aslen trafik polisi olan kadın kahramanımız ki bir kalp kapakçığı hastalığı öyküsü ile hastaneye ve diğer önemli doktor Hyun Suk Jo ( Yoon Hyun Min ) ‘ya bağlanıyordu, cinayet masasına terfi etse de inanılır olmayan kurgu ile olayın polisiye yanı iyice komik bir hal aldı.

park

2

 

6

Kız başta kalp doktoruna aşıktı, dolayısıyla ikinci erkek sayılabilir

 

7

Dr’umuzun babası

Kadın başrol Park So Dam’a gelince, sevimli bir kız. Daha önce hiç bir dizisini ve filmini izlememiştim. Ama bu dizi için yanlış seçim olduğunu düşünüyorum. 93 doğumlu olan başrolümüz, yaşından da küçük gösteriyor. Jang Hyuk ne kadar yaşından genç gösteriyorsa da, kızın yanında en basitinden abisi gibi kalıyordu ki diğer doktorlu dizideki çift arasında da 9 yaş fark var, ama Rae Won daha genç duruyor ve Park Shin Hye ile de feci bir kimya oluşturuyorlar. Jang Hyuk ile Park So Dam arasında 17 yaş var, yani Jang Hyuk Park So Dam’ın resmen babası olabilecek yaşta.  Bir de Rae Won evli değil, ama Jang Hyuk’un evli ve üç çocuk babası olduğunu bilmemiz mi bilmem, olayı iyice sevimsiz hale soktu. Allahtan dizide öpüşme sahnesi fazla değildi, ben resmen o sahnelerde irkildim.

8

Bir de Jang Hyuk’un ne kadar tecrübeli bir kisser olduğunu bildiğimizden ergen öpücükleri – ki bu da özel durumundan ileri geliyordu- hepimize tuhaf geldi.

Ben aynı dönem oyuncuları olduklarından ve her ikisi de iyi oyuncu olduğundan diziyi ister istemez Brain ile karşılaştırdım ve Beautiful Mind’i Brain yanında oldukça zayıf buldum. Eğer Jang Hyuk duygularını gösterebilir bir biçimde oynayabilseydi – ki senaryo gereği de bu imkansızdı- Shin Ha Kyun gibi yeme de yanında yat bir oyun çıkarırdı eminim.

12Dizi her doktorlu dizide olduğu gibi hastanedeki doktorların rekabeti, gelen farklı hastaların öyküleri filanla renklendirilmeye çalışılsa da, rating alamaması yüzünden 14 bölümde sona erdi. Biz de uğradığımız hayal kırıklığıyla kaldık. Hayır bu dizi 2 bölüm daha uzayıp 16 bölümde sona erseydi de şimdiki halinden daha farklı bir şey olmayacaktı. Diziyi izlemeye eşimle başlamıştım, dört beş bölümden sonra “Bu dizi ilerlemiyor, çok ağır tempolu” diyerek izlemeyi bıraktı. Birlikte izlediğimiz dizilerden bu kadar bölümden sonra yarıda bıraktığı ilk dizi bu. Demek ki sıradan bir oyuncuyu kendisine çekemeyecek bir yapısı var. Sıradan diyorum, çünkü benim kadar Kore Dizisi izlemeyen, Jang Hyuk’u da ilk defa izleyen biri.

9

3

Kore Dizileri izleyenlerin çoğu duygusal dizilerden hoşlanan kişiler. Polisiye ya da fantastik ağırlıklı olanları izleyenler ise gerçekten konunun gereğine önem veren ağırlıkta dizileri izliyorlar. Bu dizi ne biri ne diğeri olabildi bence. Cast için de söylenilen çekicilik mevcut olmayınca, başarısız olması ve iyi rating alamaması doğal oldu. Olan da bu kadar zaman Jang Hyuk’u günümüz dizisinde görmeyi bekleyen bizlere oldu. Şimdi yine bir tarihi diziye başlar, elli bölüm onun bitmesini bekleriz, zavallı bizler 🙁

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: