Mitoloji 101 / Chimera

Bu bir OCN dizisidir efendim. Bilen OCN dizilerinin nasıl olduğunu bilir. Polisiye sevenlerin ilgiyle izleyeceği dizilerdir. Ayrıca eşinizi, erkek arkadaşınızı Kore dizilerine başlatmak istiyorsanız, kolaylıkla kullanabileceğiniz dizilerdir. Bu da öyle bir dizi.

Öncelikle dizinin adından başlayalım. Kimera Yunan Mitolojisinde üç ayrı hayvandan oluşan hibrit bir yaratığın adı. Vücudu ve başı aslan ama ortalarından bir yerden bir de keçi başı çıkıyor ve kuyruğu da yılan kuyruğu. Ağzından da ateş püskürtüyor. Bu ucubenin seçilme nedeni de dizinin kurbanlarını yakarak öldüren bir seri katil öyküsünü anlatması. Aslında tek de değil 35 yıl arayla kurbanlarını yakan iki kimera var. Hatta arada bir tane de kopyacı çıktı. Aşağıya bu tuhaf yaratığın resmini koyalım. Tabii Kimeraların iyi ve kötü (Dr Jecky Hyde misali ) bir yapıyı içermesi de söz konusu.

Dizi oyuncuları çok iyi. Özellikle son Squid Game furyasında iyice popüler olan Park Hae Soo ve yanına yine global izleyiciyi çekme amacıyla konulmuş Soo Hyun dışında Lee Hee Jun ve Cha Joo Young birlikte yoncanın dört yaprağını simgeliyor. Deneyimli yan oyuncularla dizi başarıyı garantilemiş. Park Hae Soo polis Cha Jae Hwan’ı oynuyor. Valla itiraf edeyim, adı her geçtiğinde Hotel King’in karizmatik Cha Jae Wan’ını anımsadım. ( Lee Dong Wook ) Soo Hyun evlat edinilerek Amerika’da büyümüş, iyi İngilizceli profil uzmanı polisi oynamış. Bilindiği gibi kendisi The Avengers Age of Ultron’da Dr Helen Cho rolünü oynamıştı. Lee Hee Jun’u dizilerden çok filmlerinde izlemişim ben. Cha Joo Young’a gelince sevimsiz bulduğum bir tiptir. Genellikle de öyle karakterleri oynatıyorlar.

Dizide pek çok başarılı yan karakter olmasına rağmen Nam Gi Ae ajummadan söz etmeden geçemeyeceğim. Bu ara kendisini Now we are breaking up’da da izliyorum. Aldığı her rolü farklılaştıran bir oyuncu.

Dizinin tek kötü yönü patlayıcı yapmak isteyenlere yol gösterici formüller sunması olabilir. Hoş kafası biraz çalışan herkes internetten bulduğu bilgilerle bunu yapabilir ama burada uzuuuun uzuuun o nasıl yanar, bu nasıl patlar, içine ne koyulursa etkili olur anlattılar azizim. Teröristlik derslerine başlandı da ben mi duymadım, hayrola ?

Bölümler aktı, hiç sıkılmadık yobo ile. Park Hae Soo’yu severim zaten, Lee Hee Jun’u da zevkle izledim. Bir küçük ek, Soo Hyun’un aile işinden bir şey çıkmasını bekledim hep dizi sonuna kadar çıkmadı, niye ki ? Kore dizilerinde illaki bir bağlantı olurdu. Diğer karakterler için kullanmışlar bu bağlantıları demek, olsun , bu da kabulümüz. Sonuç olarak dizi iyi bir polisiye, sürükleyici, öneririm.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: