Japon Adli Tıpçılar / Unnatural

2018 yapımı 10 Bölümlük bu mini dizi, Tokyo Uluslararası Drama Festivalinde birden çok ödül almış. Biz Netflix’ten çıtır çerez kabilinden izledik. Görüntüler filan yemek yerken de izlenebilecek gibi. Amerikan adli tıp dizilerine benzemiyor yani. Ölüler bozulmamış, adeta bir uykuya yatmış, o denli naif.

Japon dizisi meraklıları Satomi Ishihara’yı mutlaka bir ya da birden fazla dizide izlemiştir. ben ilk kez Shun Oguri’li Rich man , Poor Woman’da izlemiştim. Burada stajyer tıp öğrencisi rolünü üstlenen Masataka Kubota ise Japon dizilerinin İngilizce tam sözcüğüyle weird / tuhaf- garip oyuncusu. Adamın normal dışı bir görüntüsü var her şeyden önce. Var bunda bi şey diyorsunuz görünce. O yüzden de hep sıra dışı karakterlere can veriyor.

Dizinin yine sıra dışı bir başka huysuz doktorunu Arata Lura oynuyor. 74 doğumlu Lura Rich Man Poor Woman’da da oynamış ama ben anımsamıyorum.

Dizi adli tıp doktorlarının yaşamları çerçevesinde doğal olmayan ölümleri araştırmalarını anlatıyor. Ana tema ise Lura’nın dizideki adıyla Kei Nakato’nun kız arkadaşının da içinde olduğu bir seri katil vakasını çözmek.

Biz sıkılmadan izledik. Çok keskin görüntülerin de olmadığı bir dizi olması itibarıyla izlenmesi kolay. Ben öyle kan revan, kurtçuk vs içeren ölü görüntüleri olan dizileri izleyemiyorum. Dünyadaki ve ülkedeki şiddetten zaten bıkmış usanmış durumdayım, kendimi de bu görüntülerle beslememe yolunu seçiyorum.

Öte yandan tıp ve adli tıp olayları her zaman ilgimi çektiğinden bu dizi bana ilginç geldi. Bu türü seviyorsanız size de öneririm.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: