Ben Güzele Güzel Demem, Güzel Benim Olmayınca / MISS KOREA

mk21

Bloguma Pasta dizisiyle başlamıştım. Hem Gong Hyo Jin‘e bayıldığım hem de Lee Sun Gyun’u sevdiğim için. Karizmatik şef Koreliler tarafından Mr. Voice olarak biliniyor, o davudi sesinden ötürü. Onu Coffee Prince’deki ajussi olarak izleyen ve sinir olanlara, “Siz bir de Pasta da izleyin!” diyorum hep.  Nasıl güzel bir karakter yaratmış, öfkesi burnunda, huysuz ama sevdi mi tam seven bir tipi nasıl canlandırmış görün. Ben de Pasta’dan sonra Lee Sun Gyun dizilerini birer birer izlemeye başlamıştım. Miss Korea Pasta’nın o özel ışığını yakalayamıyor, ama konusu ve oyuncularıyla ilginç bir dizi. Zaten neredeyse, Pasta oyuncuları toplanıp hep birlikte Miss Korea’yı çevirmişler  de diyebilirsiniz, esas kız hariç.

mk2

Bu romantik komedi 2013 sonu başlamış ve 2014 yılında 20 bölüm halinde yayınlanmış. Başrol kadın oyuncu Lee Yeon Hee. Bir milyonerin ilk aşkı filminde Hyun Bin ile oynamıştı. Sonra Gu Family Book’ta oynadı ve şu anda da Cha Seung Won ile Splendid Politics /  Hwajung dizisinde oynuyor. Cha Seung Won’u da çok severim ama tarihi bir diziyi, üstelik 50 bölümü seyreder miyim çok şüpheli. Bizde olduğu gibi Kore’de de Miss Korea kazananlara şöhret yolunu açan, sonrasında sunucu, oyuncu olmalarına vesile olan bir yarışma ve de kazanmak çok zor. Son günlerde finalistlerin, hatta birincilerin estetikli olmasının eleştirildiği yazılar okudum. Secret Garden ve Beloved Eun Dong’ta izlediğimiz Kim Sa- Rang da eski Kore güzellerinden ve o da estetikli. Eski fotolarını gören netizenler oturup döşenmişler bir güzel. En belirgin farklılık gözler ve burunda ve göğüsler de büyümüş. Bu dizide de finalistlerin çeşitli estetik müdahalelerden geçmek için hazır olduğunu görüyoruz. Hatta esas kızımıza göğüslerini büyütmesi teklif ediliyor, onu Miss Korea yapmak isteyen menajer tarafından, ama esas çocuğumuz göğüslerinin gayet iyi olduğunu, öyle kalması gerektiğini söylüyor. Aşağıda Kim Sarang’ın öncesi ve sonrasını da görebilirsiniz.

kimsarang

 

 

Dizimizde Lee Sun Gyun ( Kim Hyung Joon ) bir kozmetik firmasının kurucu ve yöneticisi olarak çalışıyor. Üniversiteden dört arkadaş birlikte çalışıyorlar. Bunlardan biri  Song Seon Mi ( Go Hwa Jung) ki kendisini Gyun ve  Lee Sungmin ile birlikte Golden Time’da, doktor dizisinde görmüştük. Burada da sonradan Lee Sung-Min ile romantik bir ilişkiye giriyorlar. Ama çok da olur bir yanı yok ilişkinin. Çünkü Lee Sung-min ( öğretmen Jung ) aslında mafyanın kullandığı biri ve şirketin peşinde tahsilat için Gyun’u hırpalayıp duruyorlar. Başlarda tabii, Sonradan Sung-min şirket tarafını tutuyor. Ben bu Lee Sung-min ajussiye bayılıyorum. Pasta’da da düzenbaz müdürü oynuyordu. Sonra geçenlerde henüz yazmadığım Broken filminde de seyrettim ve bayıldım. İyi oyuncu vesselam. Golden Times’ta da cefakar, fedakar acil servis şefini oynuyordu. Orada da çok iyiydi.

mk15

Lee Sung-Min

 

mk16

 

 

Bu şirket iflası durumları sırasında Kim Hyun Joon çareyi kızımızı Miss Korea yapıp, ödül parasını almakta bulur. Ama yarışmayı kazanmak zor bir süreci gerektirmektedir. Bu arada kızımızla lise yıllarından tanışmaktadırlar ve çıkıp ayrılmışlardır. Kızımızın peşinde profesyonel bir menajer de vardır. Miss Korea’ya uygun kızları bulup, onları Nazi kampı gibi bir kampa alarak yetiştiren hırslı bir eski Miss Kore. Yani Lee Mi Suk. Ma Ae Ri’nin ilginç sözleri vardı. Bunlardan bazıları şöyleydi :

” Eğer düşmezsen biraz öğrenirsin. Eğer düşersen her şeyi öğrenirsin. Eğer başarılı olursan biraz öğrenirsin, ama başaramazsan her şeyi bilmen gerekecek. ”

“Zayıflar yutulur, ancak güçlü olanlar yaşar.”

” En iyisini yap, böylece pişmanlık duymazsın.”

Ma Ae Ri kızları Miss Kore yapma konusunda da uzmandı.Örneğin bir Kore güzelinin yürüyüşünün bir modelin yürüyüşünden farklı olması gerektiğini ve asla titremeden yürümesi gerektiğini söylemişti. Sessizce, ayağı yukarı aşağı gitmeden, ayaklar vücudun bir parçası gibi olmalıydı. Yine gülümserken yalnızca üst diş gözükmeli, alt dişler asla gözükmemeliydi. Ona göre proporsiyonlar da önemliydi. Kızların yerden dize 51 cm, yerden kalçaya 90 cm olmalıydı. Omuz genişliğiden bilek genişliğine mükemmel olmanın koşulları vardı. Miss Kore olmak için boy 1.70 ise üst vücut 84, alt vücut 86 cm olmalıymış. Bir Miss Kore’nin mükemmel oranı buymuş. Valla ben de Ma Ae Ri’nin yalancısıyım. Kızları ne biçim çalıştırıyordu. Bir de yardımcısı vardı, sonradan onun gibi Miss Kore yetiştirmeye başlayan, onun kızları, Ma Ae Ri’nin kızları ve bizim Lee Sun Gyun’un kızı sonunda kapıştılar.

 

 

 

lee mi sook

 

Tabii kızımızın bir de zorlu rakibi vardı. Onu da Ko Sung Hee oynuyordu. Bu arada kızımızın komik ailesini genellikle Pasta dizisinin oyuncuları oluşturmuş. Her biri ayrı bir antikaydı.

mk20

 

 

mk13

 

 

Kızımız asansör kızı olarak çalışıyordu başta. Orada da bu kızların hayatlarından bazı kesitleri görebiliyoruz.

mk7

 

Bu arada esas çocuğumuz azıcık ana kuzusu. Kore annelerinden ne çekiyor bu kızlar ya. Ama sonunda annesine karşı çıkması sahnesi pek hoştu, öldüm orada gülmekten. Spoiler olmasın replik vermeyeyim ama bu erkekler çok şapşik ya, acıyorum anneleri ve sevdicekleri arasındaki hallerine 🙂

 

 

mk8

mk9

 

 

mk11

 

 

 

 

mk10

 

 

mk6

 

 

mk4

 

Dizi hem Miss Kore yarışması süreci hakkında bilgi edinmemizi, hem güzelliğe bakış açısını gösteriyor. Bu arada arka planda süren ikili romantik ilişki, – esas kızımız ve oğlumuz ve öğretmen ile doktor arasındaki ilişki yani – diziyi izlenir kılıyor. Tabii her iki ilişki için de ikinci erkek ikinci kadın var, ama onlardan söz etmeyeceğim. Miss Kore finalistlerinin çekişmeleri de ibretlikti. Bu arada “Gönül kimi severse güzel odur.”  sözünü de anımsamadan edemiyor diziyi izleyenler ve tabii ki o güzel bizim – bu dizide Lee Sun Gyun’ın olmadıkça hiç bir şeyin anlamı yok.

mk5

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: