Terasa gel de bir konuşalım :) Misaeng

m21

Büyük işyerlerinin olmazsa olmazı, teras 🙂

Sanırım seksene yakın Kore Dizisi  izledim, iki yıldan az bir sürede. Ama kablolu kanalda yayınlanan bu dizi kadar farklısını ilk kez izliyorum. Bu tipik bir Kore Dizisi değil, öncelikle onu söyleyeyim. Aşk meşk, romantizm arayanlar uzak dursun bu diziden. 20 bölüm içinde insan ilişkileri dışında aşk namına bir şey yok çünkü.

Misaeng yani tamamlanmamış yaşam, kablolu kanalda olmasına karşın çok iyi rating alan, seyredenlerin, Yim Siwan’ın ve tabii Lee Sungmin’in performansından övgüyle söz ettikleri bir dizi oldu. Diziyi ajussi ile beraber seyrettik, günde en fazla iki bölüm olarak. Yoksa ben kendi başıma seyretseydim, sanırım iki günde biterdi. İkimiz de beyaz yakalı çalışanlar olduğumuzdan bu dizi açıkcası bize çok hitap etti. Hatta son bölümlerde stajyer olduğumuz günleri, o zamanki arkadaşlarımızı anarak, halimize şükrettik, Kore iş açısından çok zor arkadaş !

Dizi webtoondan alınma. 2014 yapımı ve 20 bölüm. Şimdi izleyici  yorumlarına baktım, çoğu kişi ikinci üçüncü bölümde bırakmış, dediğim gibi genç olmalarından kaynaklandığını sanıyorum, yoksa bi 20 bölüm daha olsa zevkle izlerdim ben. Dizi Ürdün sahneleriyle başlayıp, Ürdün sahneleriyle bitiyor, ama iki bölüm dışında Kore’de çekilmiş.

Başrollere gelince en sevdiğim veteran oyunculardan Lee Sungmin, ZE:A üyesi Yim Siwan, Kang So-Ra , Kang Ha  Neul, Kim Dae Myung,Shin Eun Jung,Park Hae Joon var. Lee Sungmin’i Pasta‘da dalavereci müdür, Miss Korea’da mafya, Golden Time’da  acil servis başhekimi olarak izledim. Adamı nerede izlesem oyunculuğuna methiyeler düzmek isteğiyle yanıp tutuşuyorum.Burada da yine çok sevilesi bir karakter çıkarmış.

lee

lee3

Lee büyük bir uluslararası şirkette eğilip, bükülmeden, rüşvet, yalakalık gibi yöntemleri kullanmadan başarılı olmuş, çalışkan bir müdürü oynuyor. Evli, üç çocuklu, prensip sahibi, duyarlı bir adam.

Yim Siwan benim daha önce The Attorney’de izlediğim, ama övülesi oyunculuğunu her yerde okuyup, merak ettiğim bir oyuncuydu. Hatta bir ara idolden dönme oyuncular hakkında atıp tutan netizenlere karşı, onları savunanlar hep Park Yoochun ve Yim Siwan örneğini veriyorlardı. Siwan’ı bu dizide pek beğendim. Bir talk show programında seyrettiğim kadarıyla kendisi aslında güleryüzlü filan bir tip. Cool Healer Ji Chang Wook’un IG’da ya da talk showlarda sulu zırtlak bir hale bürünmesi gibi, sanırım o da dizide oyunculuğunu konuşturmuş. Bu rolüyle pek çok da ödül almış.

m38

Dizide saçlar bundan da feciydi. Dizinin tek bayanı diyebileceğimiz Kang So-Ra’ya gelince, ben kendisinin Leeteuk’la olan WGM’sini izlemiştim. Aklı başında, ayakları yere basan bir kız demiştim. Dahası Leeteuk’la çok yakıştırmıştım ikisini. Bu izlediğim ilk dizisi. Buradaki zeki, donanımlı, ama erkekler tarafından habire eziklenen ama yılmayan karakter için biçilmiş kaftan olmuş.

m10

m12

m32

m2

İşe başlayan pek çok stajyer içinde çalışmak için seçilen dört kişiden ikisi Siwan ve Kang So Ra iken diğer ikisini de Kang Ha Neul ve Byun Yo Han oynamış. Ha Neul, zeki, kibirli ve rekabetçi Jang Baek Ki’ karakterinde göz doldururken, başlangıçta tacizci, tembel, sinirilleti bulduğum, ama dizi ilerledikçe beni karakteriyle kendisine bağlayan ve resmen fanı yapan Han Suk Yol’u da Byun Yo Han oynuyor.

m28

Dört stajyerimiz

m3

Suk Yool

m5

Baek Ki

sleeping

Bir hafta sonu çalışmasından sonra serilmişler.

Stajyerlerden başka Siwan’ın yani Jang Geu Rae’nin çalıştığı bölümün sevimli çalışanları da dikkat  çekiciydi. Müdür yardımcısı Kim Dong Shik’i Kim Dae Myung  oynuyordu.

m1

Sevimli bölüm :

m27

m29

Üç ahbap çavuş 🙂

Jang Geu Rae baduk oynamak üzere yetiştirildiği için ( ki pro baduk oyuncuları pek küçükken alınıp sıkı bir disiplinle, başka bir şeyle ilgilenmemeleri koşuluyla yetiştiriliyorlarmış. O yüzden Geu rae dünyayı tanıyamamış zavallım, evde de sorunlar çıkıp profesyonel olamayınca torpille bu şirkete yerleştirilmiş. Açık öğretim mezunu, dil bilmeyen, hatta başta fotokopi bile çekemeyen bir çalışan olduğu için hem stajyer arkadaşları tarafından eziklendi, hem de patronunun onu kabullenmesi zaman aldı. Ama kendi tabiriyle gıcır gıcır gayreti ve sabrı üzerine dayanıklılık ve çalışkanlığını da ekleyince, herkes onun hakkında farklı düşünmeye başladı. Ama rekabetçi bir ortamda, sıkı şirket kuralları onun geçici statüden kadroluya geçmesi için çok fazla şans tanımıyordu. Bu ortam kadınlara da ikinci sınıf muamelesi yapan, kıdemlinin çaylağı ezdiği hatta dövdüğü abuk subuk bir ortam. Her yerde var olan sınırlar burada daha net.

Bölümler arasında da rekabet alabildiğine yayılmış Dizide millet resmen birbirini boğazlıyordu. Ama ayrıntılar, Kore şirketlerinin durumları, çalışanlar, alışkanlıklar pek çok şey hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

m25

Esas duruşa geçmişler

m22

3. takım 🙂

 

m20

İşi reddetmek için bozuk süt içiyorlar, ishal olurlarsa patron işi onlara vermez belki diye, ama kimseye bir şey olmuyor.

m23

Stajyerler bölümde

Dizi boyunca Baek Ki’nin azıcık An Young Yi’den hoşlandığını sezdik o kadar, onun dışında ne bir öpücük, ne başka bir şey hak getire 🙂

m35

Yine yan yan bakıyor, birlikte korku filmlerine gidip, içtiler, dertleştiler filan ama bi şey olmadı.

Diziyi seyredenler teras olmasa bu adamlar özel konuları nerede konuşacaklar diye düşünüyorlar. En ufak bir problemde ” Terasa gel, konuşalım,” mavrası dönüyor. O teras nelere şahit olmadı 🙂

m30

 

m33

İş daha da büyürse bu sefer içmeye gidiliyor. Dizinin sonuna kadar Siwan kesin alkolik olmuştur diye düşündüm. Sonunda az sarhoş olan çok sarhoş olanı evine götürüyor. Tabii bu sahnelerde birbirine içki ikram etme, genç olanın dönüp içmesi, şu bu iyice vurgulanmış. İçki Kore sosyal hayatında yakınlaşmak, iş bağlamak, dost olmak her bir şey için çok önemli bir unsur. İçebilmek önemseniyor yani.

soju1 soju2

 

İzleyenlerin anımsaması için bir kaç sevimli sahneyi de ekleyecek olursak, stajyerlik sınavında Geu Rae’nin Suk Yok’a terlik satmaya çalıştığı an : ( Bu arada ofiste terlik giymelerine de yuh diyorum)

terlikSuk Yol’un devamlı tartıştığı patronu, çocuk bunalıma girip saç şeklini bile değiştirmişti kadınlar gibi 🙂

hansukyoklapatron

 

Bir gün  Jang Geu Rae üşüdü diye Young Yi’ye ceketini verdi, aman bir durumlar olabilir mi dedik, olmadı 🙂

m39

Geu Rae’nin küçükken baduk ( Go ) öğrendiği sahneler pek şekerdi. Biz Kore’deyken bir parkta go oynayan amcalar görmüştük bir dolu ajussi yerlere oturmuş go oynuyordu, pek ilginç bir oyun.

baduk

Bir grup hug :

m30

Üçü de aileden gibi oldu bir haftada 🙂

Baek Ki kendisini sevmediğini düşündüğü patronuyla saunaya gitmek zorunda kaldı. Ha bir de işçiler eğer eve gidemez de mesaiye kalırlarsa akşam ya da sabah saunaya gidiyorlar.

sauna

 

Başlarda Suk Yol belasını bulurken :

Oh Sang Shik ( Sungmin ) hep Indiana Jones olmak istermiş 🙂

m24

 

Genellikle üniversite mezunu ofis çalışanları, yani beyaz yakalılardansanız bu dizi kaçmaz, kaçmamalı yani, bir yerinden mutlaka sizi anlatıyor.

En son ekleme : Kızımız Hyun Bin’i kaptı anacım, daha ne diyeyim 🙂

Daha da sonraki ekleme, kaptığı gibi geri bıraktı nedense 🙂  Bu Hyun Bin’de de bir şey var. Song Hye Kyo da bunu es geçip Song Joong Ki ile evlendi 🙂

You may also like...

5 Responses

  1. dilek says:

    Bu diziyi ben de eşimle izledim. Çok severek izledik. Siwan askerden gelince önüne gelen ilk dizide oynamaz da güzel bir şeyler izleriz diye umuyorum. Askerden gelen ya da gidecek olan sanki çok özensiz proje seçimi yapıyor gibi geliyor bana. Örnek suspicious partner ve Revolutionary Love 🙁

    • Deli Ajumma says:

      Evet çok haklisiniz. Revolutionary Love’ın ilk bölümünü bile bitiremedim. Suspicious Partner’ı ise ite kaka bitirdim, ama senaryo çok kötü çuvallamıştı. Siwan’ın gitmeden önceki son dizisi hem tarihiydi, hem de hiç sevemediğim Yoona ile partnerdı, onu da es geçmek zorunda kalmıştım. Ben Siwan’ı idollükten gelme bir oyuncu olarak çok başarılı buluyorum.

      • dilek says:

        Siwan’in son dizisini ben de izlemedim. Yoona izlememek için ilk, tarihi dizi olması da ikinci neden oldu. Suspicious Partner’ı ne kadar itsem de olamadı 🙁

  2. Gülay Cesur says:

    Dehşetül muhteşem diyorum. 12.bölümdeyim, şu Ürdün işi nolcak heyecandan tırnak yeme pozisyonunu almak üzereyim, yukarıyı hızlı hızlı geçtim, spoilerdan kaçınma telaşındayım. İyi ki bu diziyi geçen bir yazınızda önerdiniz bana da başladım. Büyüksün evimizin ajumması. Öpüyoruz çok çok çok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: