BRIDGET JONES KORE VERSİYONU / MY LOVELY SAM SOON

 

ss1

 

My Lovely Sam Soon, ya da My name is Kim Sam Soon 2005 yılında 16 bölüm halinde yayınlanmış,  Kore Dizi tarihinin en çok rating alan dizilerinden biri. Son bölüm 53.4 ratingi görmüş. Diziyi epeyce önce izledim, hep yazmak istedim araya başka şeyler girdi. Kısmet bugüneymiş.

Diziyi izlemeye Hyun Bin için başlamadım. Kim Sun A için başladım. Gong Hyo Jin ile beraber en sevdiğim kadınlar listesinde başta geliyorlar. Tabii başkaları da var. Ama bu ikisinin neredeyse tüm dizi ve filmlerini izledim. Kim Sun A bu film için yaklaşık yedi kilo almış. Daha sonra I do I do dizisinde o kiloları verip, ne kadar inceldiğini görüyor ve “Helal olsun ya!” diyorsunuz.

ss16

 

Bu dizide yine her dizisinde olduğu gibi iyi rol yapıyor, duygularını çok iyi yansıtıyor.Çirkinleşeceğim diye hiç korkmuyor, doğal oyunculuğuyla kişiliği çok güzel yansıtıyor.

ss14

 

 

ss33

 

Hyun Bin’e gelince. Tıfıl bu dizide yavrum ya. 23 yaşında ve ilk parladığı dizi. Yüzünden de ne kadar genç olduğunu görebilirsiniz.  Daha hatları bile doğru düzgün oturmamış. Daha sonra belirginleştireceği mimikleri yeni yeni kullanıyor. Kim Sun A altı yaş büyük kendisinden, resmen nuna yani.

 

ss11

 

ss36

Genç ve gelecek vadediyor 🙂

 

Dizide ikinci kadın karakter  Jung Ryeo-won ve onun doktoru ve Hyun’un rakibi rolunde Daniel Henney var, tüm taşlığıyla.

ss2

 

 

Yan rollerde Kim San Soon’un ablası ve annesi, ablasının erkek arkadaşı çok sevimliler.

ss28

Tabii akrabaların bir de Hyun Jin Heon versiyonu var, annesi yeğeni gibi 🙂

akraba

 

Dizimiz Sam Soon’un sevgilisini otel odasında takip edip basmasıyla başlar. Sam Soon eski bir isimdir ve ailenin üçüncü kızı anlamına gelmektedir. Bizim Yeter gibi, İmdat gibi konulup herkesçe alay edilen isimlerden yani. Tombul , tombulluğundan ve adından utanan, üniversiteye gidememiş, ama Fransa’ya gidip pastacılık öğrenmiş tatlı mı tatlı ama kendine güvensiz otuz yaşında bir kız. Tatlılar tutkusudur ve çok iyi bir şeftir. Sevgilisinden ayrılma aşamasında otelde Hyun Bin /Hyun Jin Hun ile karşılaşır ve şansa bakın ki esas çocuğumuzun Bon Appetit isimli bir Fransız lokantası vardır. Kavga esnasında suratına gelen pastayı tadan esas çocuğumuz kızımızı lokantasına pastacı olarak alır. Çocuğumuz otel sahibi bir ailenin oğludur ve her Kore dizisinde olduğu gibi sevimsiz bir de annesi vardır. Anneler düşün şu yakışıklı çocukların yakasından! Habire çöpçatanlık yapmaya da kalkar, travma sonucu konuşamayan yeğenine bakıcı da arıyordur aslında. Çocuğun neden konuşmadığı da Hyun Bin’in geçmişinde saklıdır. Kızımızın evinin elden gitmemesi için esas çocuğumuz para teklif eder, karşılığında kız arkadaşı gibi davranacaktır. Ah bu anaları kandırma operasyonu, sonunda çocukların tombul ve sarsak kızlara aşık olmasıyla sonuçlanıyor hepimiz biliyoruz. Bu aşamada olmazsa olmaz ilk sevgililer devreye girer. Hem kızın hem de çocuğun sevgilileri. Sevgililer yetmezmiş gibi bir de onların peşindekiler vardır. Kızımız çocuğa eski moda olduğunu düşünerek Sam Shik takma adını uygun görür. ss38

Kızımızın annesi ve kızkardeşi de ortalığı hareketlendirecek tiplerdir. Kızımız dizi boyunca zayıflamaya çalışır. Hoş zayıflamasa da çocuk yanıp yakılmıştır zaten. ilk sevgilisi ile ilişkileri ne kadar derin olursa olsun vazgeçemeyeceği kişinin Sam Soon olduğu ortadadır. Bir ara geçmişte gerçekte neler olduğu ortaya çıkınca çocuk iki arada bir derede iki kızın arasında kaldı. Ben de bu aşamalardan nefret ederim. Aslında birisini seviyordur da, ötekine karşı da kendisini borçlu hissediyordur, o yüzden ayrılamıyordur filan. Ben çok sıkılıyorum bunlar olurken ya. Çocuğun suratına iki tane yapıştırıp “Bi kendine gel!” demek istiyorum.

ss29

 

ss19

Kızımızın pastaları pek nefisti.

Kızımızın dizi boyunca yaptığı pastalar iştah açıcıydı. İnsana mutfağa girme hissi veriyordu.

ss7

 

 

ss17

Oteldeki kavga anı pek hoştu.

 

ss6

Şimdi bana en hoşlandığın bölüm neresiydi diye sorsalar, arada açıp açıp seyrettiğim bir yeri söylerim. Bu ne öpüşme sahnesi, ne itiraf , ne aşk. Çocuk, kızın annesi ve kızkardeşiyle karaokeye gidiyordu, oradaki halleri unutulmazdı resmen. Bir de Hyun Jin Hun kızın ailesine köpek hediye ediyordu. Sonra kısa bir ayrılık oldu, çocuk döndüğünde kızın annesi köpekle ilgili ” Onu yemediğimize şükret.” dediydi. Trajikomikti resmen. İşte son olarak size dağıtmış bir Hyun Bin ve Kim Sun A, seyredin anacım 🙂

Clazziquai’nin söylediği dizi müziği pek şukela, bulup dinleyin.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: