Kore Dizilerinde Anneler

m10

En Sevdiğim anne Kim Mi Kyung

Bundan yaklaşık üç yıl önce Kore Dizilerini izlemeye başladığımda, Kore anneleri hakkında dizilerden yola çıkarak bir görüş  edinmiştim. Koruyuculukları, her bir şeye karışmaları ve hatta anne terliği ile bizim annelere çok benziyorlardı. Bizim eski Türk filmlerinde anne deyince bir Aliye Rona vardır cadı anne olarak, bir de ezik ve kızına oğluna yardım etmek isteyen anneler vardır. Kore Dizilerinde de anne karakterleri abartılı tabii. Ama sonuç olarak ateş olmayan yerden duman çıkmaz ve bu anneler gerçek Kore annelerinden büyük izler taşıyor bence. Her dizide bir ya da ikisine rastladığımız bu anneleri birazcık tanıyalım mı ?

İlk izlediğim dizi Boys over Flowers’dı.  Gu Jun Pyo’nun cadı annesini Kore Dizisi izleyen herkes tanıyordur artık sanırım. Oğlunu kimselere layık göremeyen, düşük tabakadan diye esas kızı ezikleyen annelerden. Lee Hye Young nefret edilesi bir anne tiplemesi çizmişti.

m7

Gu Jun Pyo’nun annesi, hain kayınvalide!

Jan Di’nin annesi ise sınıfının oportunist annesini canlandırıyordu ki, onu da sevmemiştim, bana çok karaktersiz gelmişti. Anneyi Lim Ye Jin oynuyordu.

lim ye jin

BOF’taki Gu Jun Pyo’nun annesi profilinde bir başka anne geliyor hemen aklıma. Secret Garden‘ın annesi. Kim Joo Won, ya da Hyun Bin’i kimselere layık bulamayan, oğlu evlenip çoluk çocuk yaptıktan sonra bile yalnızca torunları kabul edip oğluyla gelinini kapıdan döndüren cadı anne. Kadın nuh dedi peygamber demedi vallahi, Allah düşmanımın başına vermesin böyle kaynana. Park Jun Keum akılda kalıcı oyunuyla pek çok başka dizide de anne, kaynana oynadı.

m18

Park Jun Keum, Secret Garden annesi, bizim oğlumuz da Hyun Bin gibi gamzeli filan olsa biz de kimselere layık göremeyeceğiz sanırım 🙂

Bu teyze Emergency Couple‘da da Choi Jn Hyuk’un annesiydi, kız yine iyilik meleğiydi de , yaptıklarından sonra bile hastanede üzerini filan örttü kadının, ben olsam bi iğneye bakardı sonu 🙂 Bubble Gum’da ikinci kızın annesiydi, kızı aşağılaya aşağılaya bir hal olmuştu, giydiğinden yediğine kadar. Descendants of the Sun’da ise sevimli doktorumuz Chi Hoon’un ( Onew) annesiydi.

Bubble Gum deyince orada Alzheimer olan bir anne vardı. Lee Dong Wook’un annesi. Kadının dizide başrol erkek ve kadından fazla rolü vardı neredeyse. Konu da tatsız, resmen içim şişmişti. Bae Jong Ok’un oynadığı karakter derinlikli bir roldü. Bu anne de oğlu kendi yetiştirdiği arkadaşının kızıyla evlenmesin diye elinden geleni yapıp, oğlunu mutsuz etti, ama nedeni Kore Dizilerinde çok sık rastlanmayan hastalık yüzündendi.

m17

Aslında Kore Dizi anneleri deyince aklımıza ilk gelen kişi Kim Mi Kyung bence. Her tür anneyi ve anne dışı karakteri de başarıyla canlandıran bu hanım, girdiği diziyi farklı kılıyor. İşte canlandırdığı anne rollerinden bir kaçı. Heirs’te Park Shin Hye’nin dilsiz fedakar annesiydi.

m8

 

It’s OK That’s Love‘da Gong Hyo Jin’in nefret ettiği, ama dizi sonunda kendisiyle yüzleşince affettiği annesi rolündeydi.

m13

Onu en son Another Oh Hae Young’da esas kızın sinirli ama korumacı annesi rolünde izledik ve bayıldık.Kah kızını dövdü, kah onunla dans etti, damada saldırdı, kızına laf eden akraba ve taallukata saldırdı, ama kızını en çok da kendisine benzettiği için korumak istedi, kırılmasın diye, üzülmesin diye.

 

kim3

Kim Mi Kyung’ın nasıl yetenekli bir tip olduğunu belirtmek adına Healer‘daki ajumma  rolünü anımsatırım. Orada anne değildi, ama nasıl tatlı bir tipti.

ajumma

Healer ajumma

Genellikle hemen her rolünde piyano başına oturan bir annemiz var. Kim Hae Sook Hotel King‘te Lee Dong Wook ‘un annesiydi, uzun zaman düşman oldular, sonra annesi olduğu ortaya çıktı. Bu hanım da hoş bir hanımdır. Pinocchio’da ikinci erkeğin annesiydi. Marriage Not Dating‘te de anneydi.

m15

Hotel King’in iş kadını annesi

I can hear your voice‘da Lee Bo Young’ın fedakar annesini oynadı, sonuna kadar kızıyla gurur duydu. Robber’da ise Lee Da Hae’nin ölen kocasından olan kayınvalidesiydi. Bu hanımın özelliği hem iyi hem de kötü anneleri başarıyla oynayabilmesi.Pek çok da ödül almış.

Genellikle fedakar anneleri oynayan bir başka karakter akademik kariyeri de olan, full time profesörlük yapan Song Ok Sook. Bridal Mask‘ta anne rolündeydi. Fated to Love You‘da da Jang Nara’nın annesiydi. Hasta adamla evlenme diye tutturmuştu da Jang Hyuk ne yapacağını şaşırmıştı.

m25:bridalmask

Bridal Mask

fated

Rooftop Prince’de de anne rolündeydi. Kızlardan birinin esas, diğerinin üvey annesi.

rooftop

Bu hanım da Kim Mi Kyung gibi her rolde görebileceklerinizden. En son Squad 38 Task Force’da ekipten biriydi. Ekibin kasası.

song

 

Anne deyince Reply serisinin annesinden söz etmemek olmaz. Bildiğiniz gibi anne ve baba seride hep aynı kalır. Her dizide sevilesi bir rol oynayan Lee Il Hwa unutulmaz. Reply 94, Reply 1997 ve Reply 1988’de oynadı.

m19

m20

m21

 

En son Lucky Romance’da gördüğümüz anne, müstakbel gelini gibi fala büyüye pek meraklıydı. Na Young Hee My Love From The Star’da Jun Ji Hyun’un annesi rolündeydi. Fated to Love you’da da esas çocuğun üvey annesiydi. Worlds Within’de deSong Hyo Kyo’nun  annesi, Hyun Bin’in müstakbel kayınvalidesi.

m22

Na Young Ae

Tüm cadı ve fedakar annelerin yanı sıra Kore Dizi kültürümde bir anne var ki, klasik değil. Evet sizin de anımsayabileceğiniz gibi, genç, güzel, neşeli ve müstakbel gelinini kızı gibi seven o anne, Playful Kiss‘in stalker annesi. Zekası yüksek ama duygusal zekası yerlerde sürünen oğlunu, ortalama zekası olan ama duygusal zekası zirvede Oh Hani ile evlendirebilmek için çok çalıştı. Gelini evden ayrılacak diye bunalımlara girdi, ama ne yaptı etti sonunda başardı, ya da oğlunun aklı başına mı geldi diyelim ne diyelim. Hep beraber yaptılar işte. Azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Rolü Jung Hye Young oynuyordu. Bu sevimli hanımın gerçek hayatta da ikisi kız, ikisi erkek dört çocuğu varmış. Hip Hopcı Sean Noh ile 12 yıldır mutlu bir evlilikleri olduğunu da ekleyelim.

m5

m4m6

 

12

Gerçek eşi ile 🙂

Tabii bütün bu saydıklarımızdan başka annelik ile ilgili Thank You gibi, Angry Mom gibi diziler de var. Ben daha çok her dizide yer alan klişe annelerden söz etmek istedim. Gayet şık giyinmiş koskoca chaebol erkeklerinin anneleri tarafından dövüldüğü, kariyer sahibi esas kızların annesinin rızasını almadan hiç bir iş yapamadığı o diziler, anneler olmasaydı ne kadar tatsız olurdu.

evil

Kore Dizilerinde şeytani anneler olmalı.

 

You may also like...

4 Responses

  1. Schedar says:

    Kim Mi Kyung, bayılıyorum o kadına. Pek çok dizisini izlemişimdir ama beni kalbimden vuran dizisi Tamra,the Island ve I Miss You’daki anne rolleri olmuştur. O nasıl bir oyunculuktur ya, o an bu kadının hayranı oldum. Ve elbette sizin de belirttiğiniz gibi Healer’daki rolü 😀 Mükemmeldi,rol cuk oturmuş ahjummanın üstüne.
    Kısaca en sevdiğim bayan Koreli aktris kendisi <3

    • Deli Ajumma says:

      Tamra The Island’ı izlemedim, tarihi diziymiş baktım şimdi. En az izlediklerim dönem dizileri, belki üç tane izlemişimdir o kadar, onun da biri fantastikti zaten. ( Rooftop Prince ) Miss You da da harikaydı zaten. Yardımcı oyuncu dediklerimiz olmasa, sadece fiziğiyle bir yerlere gelen başroller ne yaparlardı bilmem 🙂

  2. bülwnt says:

    kim mi kyung. tek kelime ile benim için efsane. şu anda 2 dizide birden oynuyor. 2 sinide kim mi kyung için izliyorum. en son hi by bsby dizisinde harika idi. my strange hero gizisinde fe süperdi. yani kadın efsane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: