Son saniye basketi / Buzzer Beat

Bu diziyi izleyeli çok oldu ama yazmamıştım. Herhalde ya o aralar yazacak çok Kore Dizisi olduğundan ya da Kimura Takuya’nın Pride’ı ile karşılaştırıp, sporcu dizisi olarak daha düşük düzeyde bulduğumdan, neden olduğunu anımsamıyorum.

Aslında ben spor, sporcu dizilerine bayılırım. Teenager dizilerini sevdiğimden ve onların da bir kısmı sporla ilgili olduğundan olabilir. Yoksa futbol, basketbol ve voleybol gibi takım sporlarından çok da hoşlanmam. Bireysel spor tutkunu olduğum halde. Ama senaristler için yakışıklı bir grup erkek, ya da güzel bir grup kadının yer aldığı aşk meşk, heyecan, adrenalin dolu dizileri yazmak kolay oluyor sanırım.Tabii hepsi de hedefi 90’dan vurmuyor. Pride öyleydi örneğin. Bence Queen’in de müziğiyle, romantizm ve spor dozu çok iyi ayarlanmış bir diziydi. Hala açıp bazı bölümlerini izliyorum.

 

Dizi 2009 yapımı ve 11 bölüm. Başrollerinde Tomohisa Yamashita, yani Yamapi ve Hero 2’den Kimura’nın partneri Keiko Kitagawa var. Kocası rock şarkıcısı Daigo’nun da dizisi Love Shuffle’ı geçenlerde yazmıştım.

Bu dizi insanların hayallerini, hedeflerini gerçekleştirmesi sürecinin de bir öyküsü aslında. Tabii aşk olmasa yalnızca bu izlenmez.  Beyimiz üzerinde iyi oynaması gereğinin baskısını hissedip tüm potansiyelini gösteremeyen bir basketbol oyuncusu, hanım kızımız ise bir türlü profesyonel kemancı hayatına geçiş yapamamış part time kitapçıda çalışan bir müzisyen. Kader ağlarını örer karşılaşırlar, kız gereksiz bir biçimde çocuk yerine çocuğun koçu ile çıkmak durumunda kalır. Çocuğun kız arkadaşı vardır, ama onu bad boy bir basketbolcuyla boynuzlar. Kız ve çocuk aynı sitede otururlar.   Sık sık bir bankta otururlar, çocuk basketbol çalışır, kız topun sesini dinler. Kızın keman sesi çocuğun kulaklarını okşar. Aynı sitede oturma olayı  sık sık karşılaşmalar ve diyalog geliştirici sahneler için gereklidir tabii.  Araya engeller engebeler girer, ama bu ikisi ruh ikizi gibidirler.

Bu arada buzzer  maç bitimini belirleyen düdük, buzzer beater da o düdük çalmadan önce son saniye basketini atıp düdüğü alteden kişi burada Yamapi oluyor tabii. İzlemiyorum dedim, ama olur da izlersem o son saniye basketlerinin . çoğu kez maçın sonuçunu değiştirici etkisini de hisserim. Sonrasında yapacak bir şey yoktur artık, olan olmuştur. Ama kazanan takım ve o basketi atan oyuncu için de ne büyük sevinçtir.

Yan konular olarak tabii ki koskoca basketbol takımı üyelerinin aşk meşk ve basketbol çalaışmalarını izliyoruz. Kızımızın hedefine ulaşma çabaları da dizinin konusu. İkinci kadın ve erkek de epeyce yer alıyor.

 

 

Başrollerin hayranı olanların zevkle izleyecekleri bir dizi olmuş, her şeyden önemlisi çabucak bitiyor 🙂 Dziyle ilgili bir videoyu şurada bulabilirsiniz. Ana tema da linkte.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: