İş, ilişkiler ve aşk ile ilgili sıcacık bir romantik komedi / Zenkai Girl

 

Yine Japon Dizisi öneren bloglardan birinin tavsiyesiyle başladım diziye. Aaa,  hayret!  Atlayıp zıplamadan izleyebileceğim bir Japon dizisi daha. Sevindim tabii. Bu aralar gelen giden misafirler, kedimden dolayı kendileriyle gereğince ilgilenememem,  oradan oraya koşuşturmaktan, aynı dizilerde olduğu gibi lensimi düşürüp ezmem ( Benimkiler gaz geçirken sert olduğu için kırılıyorlar evet ) doktorumun tatilde olması, gözlüklerle çok net görememem, gibi sorunlardan dolayı asabım bozuktu. O yüzden okuduğum kitaplarla birlikte kafamı dağıttı resmen.

Dizi 2011 yapımı 11 bölüm. İki günde bitti tabii. Yeni bir oyuncu tanışmış oldum. Ryo Nishikido.  Kanjani8 and NEWS gruplarının üyesi olan Johnny & Associates  ajansına bağlı çalışan oyuncumuz ( Sonra tek grupta kalmış ) Yamapi ve Jin Akanishi’nin de yakın arkadaşıymış. Bunu niçin söyledim, bu ikisi çapkın addedilen çocuklar. Beyimiz de partilemeye bayılırmış. FRİDAY bu dizideki kadın oyuncuyla kendilerini yakalamış. Uzun zamandır çıkıyorlarmış. ( Ajans zaten evlenme izni vermiyor. Gakky lakaplı kadın oyuncuya ki Japonlarda az görülen uzun boyuyla özellikle kadınlarca sevimsiz bulunuyormuş nefret kusmuş bazı netizenler. İkili aynı sitede oturuyormuş, apartmanlarının arası dört dakikaymış yayan olarak, haftada en az iki gün buluşuluyormuş. Tabii şimdi durum nasıl bilmiyorum, diziden sonra bir ara çıkan haberler. Taa 2011’den beri hala çıkıyorlarsa bravo yani, bir de çirkin çapkın çocuk söz konusuysa. Çocuk bizim sokakta her gün görebileceğimiz sıska, çelimsiz kısa boylu tiplerden. Ama fena oynamıyor. Ağlama sahnelerinde filan epeyce iyiydi. Garip de bir sevimliliği var. Ama dedim ya, tipi sanayide gördüğümüz kavruk çocuklara benziyor. Yine de ben severek izledim.Dizideki takma adı da tespih böceği bu arada 🙂

Kızı ise daha önce bitiremediğim bir başka dizide izlemiştim.  ( We married as a job, 2016 yapımı ) O dizinin de erkek oyuncusu çok iticiydi. ( bence ) Yui Aragaki 88 doğumlu. Bu dizide çok itici bir karakteri oynuyordu. Çocukluğu fakirlikle geçmiş, zekası yavaş, bir babayla, annesiz büyümüş, çok çalışarak avukat olmuş, gözü daha da yükseklerde hırslı bir genç kız.

Sota Yamada rolündeki Nishikido ise başka bir adamla kaçmış eski karısının ilk evliliğinden olan çocuğu kendi hayallerini öteleyerek sevgiyle yetiştirmeye çalışan baba rolündeydi. Yüksek tahsili, parası filan olmayan Yamada kızımızın evlenmek için son düşüneceği kişi. Bu arada Yamada aslında ünlü bir Fransız lokantasında şef olarak çalışmış, çok yetenekli , ama çocuğu yetiştirmek adına çok zor olan işi bırakmış, sıradan bir lokantada çalışıyor.

Çiftimiz bir metroda karşılaşıyor. Kız çocuğu tacizci sanıyor. Hoşgeldin Suspicious Partner. Dizilerden benzer sahneler görmeye çok alıştım artık. Japon dizileri izlemeye başlayalıberi uyarlama dizilerin ne çok olduğunu, ya da uyarlama olmasa da benzer sahnelerin ne çok olduğunu görüyorum. Japon Dizileri lehine tabii. Tarihlere bakınca Japon Dizilerin önceden çevrilmiş olduğu anlaşılıyor. Konuların çoğu Mangalardan alınmış, yani yine Japon. Ama Korelilerin çevirdiği, uyarlama dizilerin pek çoğunun da farklı bir ambiyansı olduğunu görüyoruz. Zaten daha önce de söyledim, aynı konuyu da işleseler çoğu kez daha tutucu ele alıyorlar.

Tokyo Üniversitesini bitirdikten sonra uluslararası bir avukatlık firmasına giren Wakaba, aynı gün şirketin Japonya piyasasından çekileceğini öğrenir. Diğer seçenekleri değerlendirir, yöneticisi kadın olan bir şirkete başvurur. Hırslı yöneticinin tek şartı vardır. Kızımız 3 aylık deneme süresinde annelik izninde olan dadının yerine yöneticinin 5 yaşındaki kızına da bakacaktır. Böylelikle aynı yuvaya giden iki çocuk sayesinde çiftimiz tekrar karşılaşır. Pek çok bekar babanın olduğu çocuk yuvasında babalar yardımlaşmaktadır. Avukatlık da yapmak isteyen Wakaba bu çemberin içine istemeyerek de olsa katılır.

BU yukarıda gördüğünüz iki velet dizinin en sevimli ögeleriydi. Büyümüş de küçülmüş tavırları, büyüklerden daha duyarlı ve akılcı düşünceleriyle izlemeyi zevk haline getirdiler.

Dizide avukatlık bürosunda çalışan kıza göre ona en uygun olan avukat da ikinci erkekti. İnat için çıkılmaya başlandı, nişanlanıldı, evlenmelere kalkıldı. Bürodaki bir diğer kız da çocuğa aşıktı. Çocuğun bir talibi daha vardı, eski karısı. Neredeyse son bölüme kadar bu engellerle uğraşmak zorunda kaldık.

 

Kız bir öpücükten bir şey olmaz, bak ispatlayayım diye çocuğu öpmüştü dizinin başında, ama sonra tükürdüğünü yalamak zorunda kaldı.

Özellikle minnakların sahnelerinde pek çok hayat dersi vardı. Küçük kızın yalnızlığını, anne baba olmanın kan bağıyla değil, sevgi ve emekle  ilintili olduğunu, duygularını zamanında söylemenin önemini, velhasılı kelam ilişkilerle ilgili pek çok şeyi farklı sahnelerde görme fırsatı buluyorsunuz.

Yine tartışıyorlar. tartışmanın insanları yakınlaştırdığını söylüyorlar.

 

Şuraya da fan yapımı bir video bırakıyorum. Bir fikir edinmeniz için 🙂

 

Not : Siz de bu bento kutularını seviyor musunuz ?

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: