Didişmeli aşk, en sevdiğim / Refresh Man

Daha önce bazı Tayvan dizilerini yazmıştım. Baktım olacak gibi değil, Tayvan ve Çin Dizileri için de bir ana başlık açtım.  Daha önce yazdığım  dizilerin içinde Aaron Yan’ın başrolünü oynadığı Just You da vardı. Huysuz, öküz erkek tipini sevdiğimden Aaron Yan öbür dizilerinde de öyle mi acaba diye bir bakayım dedim. Refresh Man dizisinde de öyle. Ama bu sefer geçerli bir nedeni var. Partnerini de Joanne Tseng oynuyor ki, kimyaları pek tutmuş. Bu güzel kızı ben daha önce Marry me or Not‘da izlemiştim. Orada biraz sinir illeti bir karakteri canlandırdığından diziye başlamadan pek emin değildim, ama sonra “Olmuş bu iş!”  dedim.

Konuya gelince bu çok çalışkan inek bir kızla, tembel teneke,  her dersten sıfır çeken, derslerde uyuyan bir gencin öyküsü. Liseli halleri geri dönüşlerle anlatılıyor. Joanne Tseng dizideki adıyla Zhong Yu Tang büyük bir şirkette sekreterdir. Yaşlı şirket yöneticisi değişecek, yerine genç bir CEO atanacaktır. Yu Tang da yönetici sekreteri olacaktır, yani beklenti bu yöndedir. Gelen CEO kimdir peki ? Tabii ki Aaron Yan,  yani dizideki adıyla Ji Wen Kai.

CEO yemez içmez, zamanında Yu Tang’ın ona çektirdiklerini sekreteri olarak ona çektirmeye başlar. “Ay ne sinir bu adam!” da diyemezsiniz, çoğu kez ben olsaydım ben de intikam alırdım diye düşünürsünüz. Bir süre sonra da patron, başarısız olan kızı şirketin işe yaramazlarının toplandığı 3. Satış takımına gönderir. Kızın işi daha da zorlaşacaktır.

Bu arada geri dönüşlerde görürüz ki ikilinin arasında aslında çekişmeden çok sevgi ve bolca da yanlış anlaşılma vardır.

 

Bırakınız uyusun, dersler zaten sıkıcı 🙂

Beyimiz 10 yıl önce Amerika’ya gitmiş, oradan çok başarılı bir yönetici olarak dönmüştür. Başta kızdan öç almak istiyor sanırız, ama aslında her aşamada gizlice ona yardım etmektedir. Bu arada çocuğun  uzun zamandır sekreteri olan kız da patronuna aşıktır. Kıza da hemen bir zengin çocuğu vurulur. Sonra mı, sonra gelsin kıskançlık sahneleri.

2. erkek uyuzu

 

Ayrıca bir ara kız çocuğa borçlandı, bu yüzden evinde hizmetçilik yapmaya başladı, daha doğrusu 7-24 emrine amadeydi. Ben olsam çocuk elimde kalırdı, kız yine iyi dayandı. Tabii herşey aslında çocuğun kızı yanıbaşında görmek istemesindendi. Buralarda komik sahneler oldu tabii. Mesela aşağıda yine didişiyorlar, çocuk “Eğer bağırırsan, ağzını kapatırım .” diyor. Kız “Ellerin ayaklarınla beni tutarken nasıl ağzımı kapatacaksın.” diye soruyor. . Ahaha hepimiz nasıl olacağını biliyoruz değil mi  ?  Şapşal kız !

Yine ev işleri sırasından bir gif. Artık siz anlayın ev işi mi yapıyorlar , oynaşıyorlar mı ?

 

Bir de bunlar habire birbirlerinin üzerine düşüp durdular ne hikmetse 🙂

Bu arada 3. Satış takımı ne uyuz takımdı. Hoş sonra düzeldiler, ama ben patron olsam hepsini en baştan kovmuştum.

Dizinin bir yönü iş ağırlıklı. Mei Mei diye bir sabun var. Takım onu satmaya çalışıyor. Aman katakulliler, diğer takımlarla rekabet, ikinci erkeğin alavere dalavereleri filan, benim gibi sıkılırsanız ilerlete ilerlete izleyebilirsiniz. O iş kısmının dozunu pek ayarlayamamışlar bence.

tayvan dizilerinde hemen kavuşma yok, şimdiye kadar izlediklerimde ya son, ya da sondan bir önceki bölüm kavuşuldu. Bu benim ilgimi daha çok ayakta tutan bir şey. Öpüşmeler oluyor Tayvan dizilerinde ve gördüğüm kadaryıla bir başladı mı epeyce uzun sürüyor. Aaron Yan kızı bol bol öptü , ama öperken hep kızın yüzünü tutup kendine çekip öyle öpüyor, ilginç valla.Bir kavrama  manyaklığı var yani. Üşenmedim, açıp bir önceki diziye baktım, orada da öyleymiş. İşe ilk kiss şurada. 

Bu dizideki kisslerden de buket yapmışlar resmen. İşte şurada. İkinci bölümü de varmış, o kısmı da diziden izleyin anacım.

 

Ben özellikle lise kısmı sahnelerini çok sevdim. Yahu adam saçlarını bir öne düşürdü, liseli oldu. Zaten ince yapılı da, ama bu kadar da olmaz ki.

Neyse Aaron’ın saçları burada bir önce izlediğim diziden daha iyiydi. Şu aşağıdaki fotoğraftaki rujun numarası ne ki, pembesi hoşuma gitti 🙂

 

Şu aşağıdaki sahnede dondurma yiyorlar. İddiaya giriyorlar, kim kaybederse diğerine dondurma ısmarlıyor. Buraya kadar normal. Ama o dondurmaların içinde yumurta var, bu nasıl bir tertiptir ??

Klişe duvar sahnemiz :

Dizi müziğinden bir örnek. Dizinin başlangıç müziği de şurada.

Bu arada Aaron Yan^da Tayvan paparazzisinin gay barlarda ünlü avlama tuzağına düşmüş oyunculardan. 2012 yılında bir gay barda görüldükten sonra bu söylentiler ortaya çıkmış. Şimdi ne lüzum var bu açıklamaya diyeceksiniz, doğru, herkesin tercihi kendisini ilgilendirir, ben bir sahne arkası videosunu izledikten sonra kendisinden  gay vibe alıp, araştırdım sadece. Şimdiye kadar Aben adlı oyuncuyla da bir iki yerde görülmüşlüğü olduğundan bu söylentiler artmış. Bu günlük gıybetimizi de bitirdikten sonra, siz boşverin onu bunu dizi eğlenceli izleyin diyorum bendeniz.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: