Yeşil Neşter / Good Doctor

Dizinin adı aslında yeşil neşter olacakmış, sonradan vazgeçmişler. Yeşil neşter de başrol oyuncumuzun ağabeyinin çocukken ona hediye ettiği tahtadan , yeşil oyuncak neşter. Aslında bu dizi 2013 yapımı. Hep izlemek isteyip de ertelemek zorunda kaldığım dizilerden biriydi. Doktor dizilerini sevdiğimi de her doktor dizisi yazdığımda söylüyorum. Sonunda diziyi Netflix’ten eşimle izledik, çok da beğendik. Bu yıl başrolünü Kento Yamazaki’nin oynadığı Good Doctor Japon yeniden yapımı da çekildi. Onun da ilk bölümüne ve bazı sahnelerine baktım, ama Joo Won’un oyunculuğuyla Kento’nun oyunculuğu arasındaki fark beni o kadar rahatsız etti ki izlemedim. Zaten Japon yapım 11 bölüm adet olduğu üzere, çoğu şeyi hızla geçmek zorunda kalmışlar. 2017 yılında çekilen Amerikan yeniden yapımının da iyi olduğunu söylüyorlar, ama onu da izlemedim.

 

Dizi 20 bölüm . Otistik olmasına rağmen özel yeteneği sayesinde-  ki Savant Sendromu deniliyor buna, müzik, harita okuma, hesap yapma, müzik yeteneği, artistik yetenek gibi normalin çok üzerinde yeteneğe sahip oluyor bu kişiler- doktor olmuş Park Shi On’un ( Joo Won )  hayatın izliyoruz. Önce çocukluğu ile başlıyor dizi. Her yerde küçük görülüp, eziklenen,  hırpalanan bir çocuk. Ama yanında hep ağabeyi var, ona hep göz kulak oluyor, destekliyor. Bir gün onun arkadaş edinmesini sağlamaya çalışırken hayatını kaybediyor, daha sonra Shi On’u krtaran doktor onunla ilgilenmeye başlıyor.

Hastahanede çocuk bölümünde çalışıyor. Hem doktorlar, hem birbirini yiyen yöneticiler, hem de hastalar Shi ONQa karşı başlangıçta. Dizinin sonuna dek bu çatışmayı ve işlerin neye evrildiğini görüyoruz, bu arada hem hastaları, hem hastane personelini, hem de herkesin duygusal travmalarını izliyoruz, tam benlik. Joo Sang Wook Prpfesör, Moon Chae Won kdemli doktor, bir dolu da intern, hemşire, hasta  filan var. Doktorlardan biri de Kim Young Kwang. Onu da çok severim.

 

Dizide bol bol ameliyat sahnesi de vardı. Tabii hastalar çocuk hastalar, hepsi de pek şirindi.

Dizi boyunca Joo Won’u izleyip, böyle bir şey olabilir mi diye hayretten hayrete düşüyorsunuz. Joo Sang Wook ‘un oynadığı Kim Do Han kösinim başlarda pek gıcıktı, dövmek istedim, neyse sonra bir ağabey kardeş ilişkisi geliştirdiler, mutlu oldum. Dizide Joo Sang Wook’un aşk hayatı da işlendi, bir ara bizim kıza yürüyecek diye pek korktum, hatta azıcık yürür gibi de yaptı ama neyse sonra nişanlısında karar kıldı.

 

Dizide bol bol doktor ya da yönetici ajussi vardı, hep de tanıdık yüzler.

 

 

Baba tam köteklikti. Böyle sevimsiz bir insan olamaz, olmamalı.

Park Shi On ile  Cha Yoon Seo  ( Moon Chae Won ) arasındaki ilişki de çok güzel işlenmişti. Aşka doğru giden bir ilişki tabii. Zevkle izledik.

Kim Young Kwang da hastalardan birinin ablasına aşıktı.

Dizide insanı düşündürecek çok şey var. İyi bir doktor nasıl olur’un cevabı da var. Eğer doktorlu dizileri seviyorsanız gamzeli doktorumuzu izleyebilirsiniz. Çift uyumu, entrika, aile, aşk meşk, bilgelik ne ararsanız var. Joo Won askerden dönse de güzel bir aşk dizisi çekse tarihi filan olmayan, özledim resmen.

Son Not. Joo Won’un Gaksital’deki rol arkadaşı Park Ki Woong dizinin son bölümünde misafir oyuncu oldu. Stajyer doktor olarak bizimkinden azar işittiği sahne pek komikti.

Dizi müziği 

Dizi boyunca içden bir dik yürü dediğim doğrudur.

P. S Dizi ülkemizde Mucize Doktor adıyla uyarlandı.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: