Klişelerin Köpeğiyiz / Koi wa Tsuzuku yo Dokomademo / Love Lasts Forever

2020 yapımı bu Japon dizisinin haberini daha başlamadan almış, Takeru Satoh olduğu için izleyeyim diye düşünmüştüm. Sonra her yerden kareler gelmeye başladı, Takeru Kdramacıları yakıp kavurdu, ama ben ancak dün izleyebildim. Zaten 10 bölümlük bir dizi 3-4 saatte bitiyor. Yapı olarak Playful Kiss’e benzeyen bu dizi klişenin dibine vurmuş durumda, ama klişelerin köpeğiyiz her zamanki gibi. Ayrıca Takeru Satoh o karizmayla izlenilmeyi hak ediyor.

Şimdi efendim dizi doktorlu dizi hesapta, ama tıptan çok romantik komedi havasında. Hani Playful Kiss’teki- ben hem Kore hem de Japon versiyonunu izledim,- kızın hemşire, çocuğun da doktor olduğu dönem vardır ya, dizi işte tıp açısından bunun uzatılmış versiyonu. Beceriksiz, sarsak, aşık hemşire, zeki, huysuz, yetenekli doktor. Geçmişten gelen travması var. Kız 23, çocuk 31 yaşında dizide. Gerçek hayatta da çocuk 89’lu kız 98’li. Kız hem oyuncu hem de şarkıcıymış.

Şimdi efendim Takeru Satoh keskin hatları ola, seksi bir genç . Yüzüne bir bakan, bir daha bakmak istiyor. Japonya’da en çok kazanan oyunculardanmış. Bir de Koç burcu, bence burcunun özelliklerini yansıtıyor. Uzun gözüküyor, ama 1.70’miş. Kız yanında o kadar kısa kalıyor ki 1.60 bile yok bence. Şimdi merak edip baktım 1.52’ymiş.

Mone ise dizide Park Shin Hye’nin çocukluk yıllarına benziyordu çokça. Nasıl bu kadar benzerlik olabilir diye şaştım kaldım.

Dizideki doktor ve hemşire kadrosu, ikinciler filan tırt. Fotoğraflarını bile koymama gerek yok. Şimdi azıcık klişelerden söz edeyim. Dediğim gibi kız sarsak, beceriksiz, hemşire olmayı sadece doktorla sevgili olmak için istiyor başta. Sonra mesleğin önemini kavrıyor o ayrı. Ne kadar eziklense de vazgeçmeyen bir yapısı var, çokça gülüyor, devamlı çocuğun peşinde. Hemen itiraf ediyor, çoğumuzun ne gurursuz şey diyeceği pek çok hamlesi var. Ama sonunda amacına ulaşıyor ya, önemli olan da o.

Çocuk aslında içi yumuşacık, dışı kabuklu olanlardan. Habire kızı aşağılıyor , sürekli baka baka, idiot, idiot, ama kızın cana yakın halleri, işindeki mücadelesi, her daim güler yüzlü olması, çocuk için gözünü kırpmadan tehlikeye atılması filan, ay buna kimin canı dayanır, erkek sonuçta canım 🙂

Tabii kız hem gösterişsiz, hem de sarsak ya, peşinde bir başka doktor, bir zengin holding veledi var bu yakışıklıdan başka. İşte çocuğu bir kez kafasına düşecek borulardan kurtardı, bir kez hakkında açılacak davadan. Çocuk hastayken kıza baktı, sarhoşken sırtında taşıdı. Tabii kızı hesapta hiç umursamıyoruz, ama dibine kadar da kıskanıyoruz, hastaya vuracak kadar.

Sonra minnak bir ayrılıklar filan oldu, sanırsın Kore dizisi. Kız kaza geçirdi, ameliyat oldu. Hafıza kaybı olur diye bekledim, ama olmadı Allahtan. Yalnız ameliyat sonrası aşk itirafı pek hoştu. Herkes Satoh’un ağlamasına bayılmış, onunla beraber ağlamışlar filan.



Hastanede galiba doktorun performansında bir sorun var laflarını duyunca, gayrete geldi. Bu akşam seni uyutmayacağım filan dedi ama, ah o davetsiz misafirler.

Üstte de yalnız başına ağlamasına izin yok hemşire kızımızın. Aslında Takeru Satoh çok şirindi yahu. Bu Japon dizileri 10 ya da bilemedin 12 bölüm oluyor, 20 bölüm olsaydı da izlerdim ben bu karantina günlerinde. İnsan virusu filan düşünmüyor.

Size diziden bir de müzik vereyim görüntülü, bir fikir edinirsiniz.
İşte tam şurada.

Kızımız sevgilisini gözetliyor, o eşarpla görünmez olmuş aklı sıra 🙂

Kore’den sıkıldıysanız, araya bir Japon alabilirsiniz yani. İyi seyirler.

You may also like...

24 Responses

  1. Bonheur says:

    Takeru’yu cok severim. Q10 dizisini izlemistim ve bayilmistim. O da sarkici diye biliyorum. Bu dizinin de zamaninda mangasini okumustum. Ne kadar Takeru cekici gelse de o gurursuz kiza mangada bile dayamadigim icin hic baslamadim. Eminim beyimiz ultra havali ve harikadir. Artik baska bahara izleriz kendilerini. 🙂

    • Deli Ajumma says:

      Bir kaç single’ı var anma Masaki gibi filan değil.Beyimiz gerçekten havalı. Evde kapalı kaldığımız şu günlerde iyi geldi bana 🙂

  2. Sude says:

    Hangi siteden izlediniz 9 ve 10. Bölümleri çıkmadıda

  3. Sude says:

    Koi wa tsuzuku yo doko made dizisini

  4. Neva says:

    8 bölümü izledim çok güzeldi ama japoncayi sevemedim.Kiz da pek çirkin,park shin e benzetmeler ama o daha sevimli sanki.Heirsde hiç gözüme batmamisti

  5. Takeru Sotah’ı sevdiysen başrol oynamasa da Bloody Monday dizisinde izleyebilirsin. Diziyi ayrıca öneririm 20 bölüm 2 sezon aşırı iyi. Mutlaka izle tavsiyem olsun

  6. Chise says:

    Bana şöyle şu karantina günlerinde izleyebileceğim üzücü,şirin,romantik bir Japon dizisi önerebilir misin? 😀

  7. Panda says:

    Takeru Satoh ilk “Mei Chan no Shitsuji” dizisinde dikkatimi çekmişti. Sonra Rurouni Kenshin film serisini izledim (3 film ama devamı bekleniyor..). Oyunculuğunu, rol yaparkenki karizmasini görmesem öyle çok da etkilenecegim bir tip değildi sanırım en başta.. Ama kendimi ona kaptırdikca alıştım. Eveettt, çok havalıı..?

    Ek: Live actionları hakkıyla canlandirabilen biri olduğunu düşünüyorum. Canlandırdığı Himura Kenshin karakterinin etkisinden uzun süre kurtulamamıştım.

    • Deli Ajumma says:

      Bu aralar net bağlantım zayıf, haftaya düzelirse ben de bir miktar Takeru izlemeyi düşünüyorum.

  8. Panda says:

    Klişe candır asıl ♥️?

  9. beyza says:

    Takeru olur da izlenmez mi yaaa 🙂 KENSHIN filmini izleyipte sevmeyen yoktur sanirim .Playfull dizisini bu diziyi de izleyince bir kiyaslama yaparim artik.Kore dizileri insanda hastalik yapiyor bir basladiginda birakamiyorsunuz gercekten..Dizi izlemekten tüm uzak dogu dilllerini ayirt edecek kulak asinaligi kazandim 🙂

    • Deli Ajumma says:

      Hatta gördüğünüz Asyalının hangi ülkeden olduğunu da anlamaya başlıyorsunuz bir süre sonra 🙂

      • beyza says:

        yok zaten is hayatimda japon ve koreli arkadaslarim oldugu icin hem kültürlerine hem de karakterlerine asinaydim ..Diziyye gelince yarisana geldim Takeru Satoh olmasa bir dk tahamul edemeyecegim bir dizi ..Kiza cok sinir oldum isini ciddiye almayan yapisik bir kisilik .Daha ilk günden ergen gibi davranmasi doktorun adini cikarmasi , is arkadaslarinin tutumu yok efendim diger doktorun kiza yaklasimi ..Tamam anladik guzel bir seyler yapalim demisler ama arkadas klisenin ve tesadüf silsilesinin de suyunu cikarmislar.Böyle bir hemsirenin size hastanede baktigini bir düsünsenize .doktora asilacagim diye salak haller .Ayrica gercekci olalim hicbir doktor da böyle aptal hemsirelere asik olmaz.Diger hemsire cok guzel ve isine saygiliydi .Dediginiz gibi Playfull dizisini birak yakalamaya calismislar ama ben o dizideki kizi cok sevimli buluyordum bu kiz bana itici geldi..Ne kadar ciddiye aldiysam arkadas ne mantik ariyorsun izle iste di mi yani 🙂 Beni sadece Takeru Satoh icin izlemeye devam edecegim umarim daha fazla sinir olmammm.

        • Deli Ajumma says:

          Japon dizilerinin çoğu anime gibi abartılı bir yapısı vardır, bu da onlardan biri o yüzden 🙂

  10. ahsen says:

    Şu kızın yaptığı hareketlere o kadaar utandım ki izlerken. Ama ben de 20 bölüm olsa izlerdim valla hahshaha

  11. gizem says:

    harika bir dizi gerçekten inceleme için çok teşekkür ederim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: